Laden...

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 5

By Bolswardsnieuwsblad.nl received 1 jaar geleden

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 5

Lionclub schenkt 35.000 DE-waardepunten aan Voedselbank Nieuwe dirigent voor het Zuidwesthoek Mannenkoor Koudum Ouderraad Marne college blij met blokrooster Video | Kiekes over bereikbaarheid, afterparties en repetities Auto’s botsen op Afsluitdijk

Lionclub schenkt 35.000 DE-waardepunten aan Voedselbank

Posted: 27 Jan 2018 02:33 AM PST

BOLSWARD – Het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten door Lionsclub Bolsward e.o. voor de Voedselbank van Bolsward is ook dit jaar weer succesvol verlopen.

Alhoewel de inzameldozen door omstandigheden niet de hele decembermaand beschikbaar waren, zijn er toch 35.000 punten verzameld. Douwe Egberts stelt hiervoor ongeveer 58 pakken koffie beschikbaar aan de Voedselbank in Bolsward.

Ook het inzamelen van oud geld heeft de nodige donaties opgeleverd, op dit moment is de exacte waarde nog niet bekend, maar de opbrengst gaat naar oogklinieken in de derde wereld.

Nieuwe dirigent voor het Zuidwesthoek Mannenkoor Koudum

Posted: 27 Jan 2018 01:00 AM PST

KOUDUM – Het Zuidwesthoek Mannenkoor in Koudum beleefde in 2017 een turbulent jaar. Aan het einde van dat jaar- waarin het 50-jarig jubileum werd gevierd – kwamen, na een lange periode van ziekte, zowel de dirigent – die het koor vele jaren had geleid – als de secretaris en zeer betrokken koorlid, te overlijden.

In deze moeilijke periode kwam binnen eigen gelederen en daarbuiten de gedachte op, dat  het einde van het koor wel eens nabij kon zijn. Dit is niet het geval, want de heer Balt de Vries uit Sneek, die al enkele maanden als dirigent inviel, werd bereid gevonden om de leiding van het koor definitief op zich te nemen.

De Vries is een bekende naam in Fryslân als het gaat om muziek. Niet alleen vanwege het feit dat hij organist is, ook door de diverse koren in de provincie waarvan hij dirigent is of die hij begeleidt op het orgel.

Ouderraad Marne college blij met blokrooster

Posted: 26 Jan 2018 11:00 PM PST

BOLSWARD – Het Marne college start het nieuwe schooljaar met een nieuw type rooster. Dit rooster leidt ertoe dat alle leerlingen op hetzelfde tijdstip hun lesdag beginnen en eindigen. Ook betekent dit dat de leerlingen geen tussenuren meer hebben. De school besloot te kiezen voor dit zogenaamd blokrooster om het onderwijs, zowel voor leerlingen als docenten, gelijkmatig en eenduidig over de week te kunnen verdelen.

De ouderraad is ingenomen met dit besluit van het Marne college. Femke Boschma, voorzitter van de ouderraad: ,,De overgang van het continurooster op de basisschool naar het blokrooster op het voortgezet onderwijs verloopt hierdoor geleidelijker. Bovendien geeft dit rooster het hele jaar door duidelijkheid over het tijdstip waarop de schooldag eindigt. Dit maakt het plannen van huiswerk, bijbaantjes, sport en muzieklessen na schooltijd eenvoudiger. Voor kinderen die buiten Bolsward wonen is het ook plezierig, zij kunnen nu altijd samen fietsen.”

Onderwijsvernieuwingen

Het invoeren van een blokrooster vloeit voort uit de onderwijsvernieuwingen die het Marne college de komende jaren gaat doorvoeren. De school richt zich nadrukkelijk op een zekere flexibilisering van het onderwijs, zodat er in het programma meer ruimte is voor maatwerk en projectmatige activiteiten. Het Marne college verwacht dat dit de motivatie en het leerplezier van leerlingen gaat vergroten, omdat ze op die manier zelf meer verantwoordelijkheid gaan krijgen voor hun lesprogramma. De ouderraad van het Marne college juicht deze ontwikkelingen toe.

Het Marne college is de eerste school in de regio die met een dergelijk blokrooster gaat werken. Tijdens het Open Huis op 8 februari worden ouders van groep 8 leerlingen geïnformeerd over het nieuwe blokrooster.

Video | Kiekes over bereikbaarheid, afterparties en repetities

Posted: 26 Jan 2018 06:09 AM PST

LEEUWARDEN – Het tweede dagjournaal van Kiekes gaat over het bereiken van Leeuwarden op de openingsdag van LF2018, de afterparties op zaterdagavond in de stad en de voorbereidingen van de officiële opening.

Auto’s botsen op Afsluitdijk

Posted: 26 Jan 2018 05:30 AM PST

AFSLUITDIJK – Op de Afsluitdijk zijn vrijdagmiddag meerdere auto’s tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde vlakbij Kornwerderzand in de richting van Zurich.

Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. Er waren vijf auto’s bij het ongeval betrokken. Drie daarvan moesten worden afgesleept.

De politie vermoedt dat de aanrijding is veroorzaakt door de dichte mist. Op de rijbaan richting Zurich was tijdelijk een rijstrook afgesloten.

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019