Laden...

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 6

By Bolswardsnieuwsblad.nl received 1 jaar geleden

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 6

Video | Eerste dagjournaal Kiekes over LF2018 is feit Voorzichtig onderweg: lokaal zeer dichte mist Oliekoekenplons blijkt nog steeds populair: maximaal aantal deelnemers snel bereikt Ook in Workum een avond vol verhalen bij de opening van LF2018 Oliekoekenplons na ruim 30 jaar terug in Bolsward Video | Fries-internationaal team zet Friesland op de kaart

Video | Eerste dagjournaal Kiekes over LF2018 is feit

Posted: 26 Jan 2018 12:44 AM PST

LEEUWARDEN – De eerste uitzending van Kiekes is een feit. Kiekes is een dagjournaal over LF2018. Van maandag tot en met vrijdag verschijnt het journaal op deze site, en op zaterdag is er een samenvatting.

In deze eerste aflevering een introductie van Kiekes, een kijkje bij de voorstelling Marijke Muoi en gesprekken met jongeren: wat verwachten zij van LF2018?

Voorzichtig onderweg: lokaal zeer dichte mist

Posted: 25 Jan 2018 10:22 PM PST

GRONINGEN/FRIESLAND/DRENTHE -Het KNMI waarschuwt alle automobilisten die vanochtend de weg op gaan voor slecht zicht.
In het midden en (noord)oosten van Nederland hebben we te kampen met lokaal dichte mist. De komende uren kan dit zich op meer plekken voordoen.

De mist lost in de tweede helft van de ochtend op.

Oliekoekenplons blijkt nog steeds populair: maximaal aantal deelnemers snel bereikt

Posted: 25 Jan 2018 02:55 PM PST

BOLSWARD – De laatste editie was dan misschien meer dan dertig jaar geleden, de Oliekoekenplons blijkt nog steeds erg populair. De inschrijving voor het herboren waterfestijn opende donderdagavond om 20.30 uur, maar al een paar uren later meldde het Heamielcomité dat het maximaal aantal deelnemers was bereikt.

Het evenement -deelnemers moeten zo snel mogelijk met een zelf gemaakt voertuig via een schans de bel bereiken- vindt plaats op de de slotdag van de Heamieldagen, zaterdag 30 juni.

Alle deelnemers krijgen binnenkort bericht van de organisatie.

Ook in Workum een avond vol verhalen bij de opening van LF2018

Posted: 25 Jan 2018 09:00 AM PST

WORKUM – Ook in Workum zal, net als op veel andere plaatsen in de provincie, aandacht worden geschonken aan de opening van het LF2018-jaar.

Het Jopie Huisman Museum, Galerie De Vereeniging en Warkum’s Erfskip in de Waag zijn vrijdag 26 januari de locaties waar belangstellenden luisteren naar verhalen.

In het geval van het Jopie Huisman Museum kunnen het ook wel eens sterke verhalen zijn, want daar was Jopie zelf ook erg goed in. Enkele ‘insiders’ gaan deze avond, die zal worden geleid door Eelke Lok, herinneringen, verhalen en anekdotes ophalen. Onderwerp: Jopie Huisman zelf en ‘zijn’ Workum, waar hij zijn jeugd doorbracht en zijn eerste stappen als ondernemer zette. (Oud-)Workumers Ben Voets, Guus Bräuner, Henk Dijkstra en omkesizzer Douwe Zwaga willen hun verhalen graag met het publiek delen.

In samenwerking met het NUT Workum zullen er in Galerie de Vereeniging aan het Súd vier verhalen worden verteld door Workumers. In de Waag behoren onder andere Hylke Speerstra en Auke Bult tot de vertellers.

Om 19.00, 20.00 en 21.00 uur start er in de deelnemende locaties een vertelsessie. Omdat er op drie locaties drie vertelrondes tegelijk beginnen, kunnen de toehoorders de pauze na afloop benutten om van locatie te wisselen. Tussendoor en na afloop zorgen Jack Bottleneck en Johan Keus in het museum voor de nodige blues.

Oliekoekenplons na ruim 30 jaar terug in Bolsward

Posted: 25 Jan 2018 07:27 AM PST

BOLSWARD – “It Giet Troch”, “It Sil Heve”, “It Giet On!” Het Heamielcomité meldt met enige trots dat op zaterdag 30 juni, na ruim 30 jaar, de Oliekoekenplons weer terug in Bolsward komt.

In samenwerking met Us Wurk Uitzendbureau brengt het Heamiel het rond 1980 populaire waterfestijn Oliekoekenplons terug op de oude locatie bij de Blauwpoortsbrug.

Glij met je zelf gemaakte vaartuig van de schans en raak zo snel mogelijk de bel. Er zijn prijzen voor de snelste deelnemer, maar ook voor het mooiste geheel en uiteraard de poedelprijs.

Inschrijven kan vanaf donderdag 25 januari 20.30 uur via http://www.heamiel.nl/oliekoekenplons . Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, Vol = Vol.

Het Heamiel vindt dit jaar plaats van 27 t/m 30 juni.

Via Facebook deelt het Heamielcomité onderstaande video uit de oude doos:

Oliekoekenplons

"It Giet Troch", "It Sil Heve", "It Giet On!"Het Heamielcomité is trots te kunnen melden dat op zaterdag 30 juni, na ruim 30 jaar, de Oliekoekenplons weer terug in Bolsward komt. In samenwerking met Us Wurk Uitzendbureau brengt het Heamiel het rond 1980 populaire waterfestijn Oliekoekenplons terug op de oude locatie bij de Blauwpoortsbrug.Glij met je zelf gemaakte vaartuig van de schans en raak zo snel mogelijk de bel. Er zijn prijzen voor de snelste deelnemer, maar ook voor het mooiste geheel en uiteraard de poedelprijs.Tag onder dit bericht met wie jij van de schans glijdt dit jaar.Je kunt je vanaf donderdag 25 januari 20.30 uur opgeven via onderstaande link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, Vol = Vol.http://www.heamiel.nl/oliekoekenplons

Geplaatst door Heamiel Festival Bolsward op donderdag 25 januari 2018

Video | Fries-internationaal team zet Friesland op de kaart

Posted: 25 Jan 2018 06:57 AM PST

LEEUWARDEN – Een video van een Turkse student over de afvalscheiding in Friesland. Een Leeuwarder-Italiaanse co-productie ‘Hoe zeg ik het in het Fries’. Een artikel van een Spaanse studente over de fietspaden in onze provincie. Allemaal werk van YourPost, een online persbureau voor burgerjournalistiek.

De internationale redactie is al geruime tijd bezig met het schrijven van artikelen en het maken van video’s en foto’s voor de eigen website, social media en ook voor de Huis aan Huis. Met als doel: het op de kaart zetten van Leeuwarden en Friesland in het kader van LF2018.

Meerdere talen

Ruim honderd Nederlandse en buitenlandse studenten van NHL Stenden hebben inmiddels aan YourPost bijgedragen. Meer dan 250 artikelen en video’s zijn er al verschenen: niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Het aantal talen zal nog worden uitgebreid.

Van Beerenburger tot kaatsen
Nog een paar voorbeelden: en verhaal over het Boomsma Beerenburger museum, van de hand van een Zweedse student en vanuit het Engels vertaald door een ‘collega’ in het Italiaans. Tien tips met-een-knipoog om Leeuwarden te overleven door een Tsjechische studente. Een artikel over het fierljeppen van een student uit Litouwen. Een Zweed beschrijft het kaatsen en een Nigeriaan beoordeelt de Friese droge worst.

En natuurlijk ook artikelen over projecten als ‘Leen een Fries’ ‘DNALWD2018’, ‘De Elfwegentocht’,  ‘11 Fountains’ en ‘Lân fan Taal’. Veel meer moois zal er nog volgen.

Voor meer info kijk op www.yourpost.frl.

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019