Laden...

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 7

By Bolswardsnieuwsblad.nl received 1 jaar geleden

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 7

Bolsward In Zet prijs naar BAC, Ondernemersprijs voor Hochwald Kaartverkoop ‘Tsjillen in de sloep’ gestart Schakers Westergoo lelijk ten val tegen Leeuwarder combinatie Een kleine eeuw Bolsward op film Tema Bernard Smilde priis 2018: ‘moarnsliet’ Nieuwjaarsconcert CMV Wubbenus Jacobs Crowdfundactie voor aangepaste woning

Bolsward In Zet prijs naar BAC, Ondernemersprijs voor Hochwald

Posted: 13 Jan 2018 01:22 AM PST

BOLSWARD Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging Ondernemend Bolsward zijn twee prijzen uitgereikt. BAC werd voor hun inspanningen gewaardeerd met de Bolsward In Zet prijs, Hochwald ontving de Ondernemersprijs.

De tweejaarlijkse Bolsward In Zet prijs, bestemd voor degene die zich inzet voor de leefbaarheid in het centrum van Bolsward, werd donderdagavond in de Wijnberg uitgereikt aan de Bolswarder Activiteiten Commissie. Deze groep, bestaande uit ondernemers van het centrum, werd geprezen om hun voortdurende acties voor zowel de inwoners van Bolsward als voor de gehele regio.

Als voorbeelden werden onder andere genoemd de voorjaars- en najaarsmodeshow, de warme winterweken in december, moederdag- en vaderdagacties, activiteiten tijdens de Paasdagen en tijdens het Pinksterweekeinde. Ook de St. Maartenoptocht, kidsday, dumping day BAC-activiteiten.

Uit handen van Stephan Rekker, winnaar van deze prijs in 2015, mochten de BAC-leden een oorkonde, een sculptuur, gemaakt door kunstenaar Frits Stoop uit Spanga, en het juryrapport in ontvangst nemen.

Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs, eveneens om het jaar uitgereikt, ging naar Hochwald Foods Nederland bv. Fabrieksdirecteur Koos Elzinga kreeg uit handen van Erik Kooistra van Jumbo Kooistra, winnaar in 2015, de fraaie bronzen sculptuur, de oorkonde en het juryrapport uitgereikt.

De Duitse zuivelcoöperatie Hochwald heeft de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s in de fabriek in Bolsward geinvesteerd, door onder andere de opslaglocatie en de blikfabriek te vergroten. Om dit te realiseren werd in 2017 het aangrenzende, 1,5 hectare grote bedrijventerrein van transportbedrijf Wiersma (onderdeel Fritom) overgenomen. Bovendien wordt in de loop van dit jaar een complete nieuwe productielijn in het Bolswarder bedrijf in gebruik genomen. Volgens de jury alle reden om de Ondernemersprijs 2017 toe te kennen aan Hochwald Foods Nederland bv.

Kaartverkoop ‘Tsjillen in de sloep’ gestart

Posted: 12 Jan 2018 04:53 AM PST

BOLSWARD – De tweede editie van Tsjillen in de sloep en Tsjillen te water vindt plaats op 18 mei. Na het overweldigende succes van vorig jaar -ruim 150 boten voeren mee- heeft de organisatie besloten ditmaal te werken met een kaartsysteem. Dit om het overzicht op het aantal aanmeldingen te houden. 

De kaartkoper is daarmee ook meteen gegarandeerd van deelname. Men kan kiezen om Vriend van Tsjillen te worden en jaarlijks tegen gereduceerd tarief van deelname verzekerd te zijn, een kaartje te kopen voor deelname in 2018 voor meevaren met eigen boot of een kaartje voor een plek op de sloepen die door Tsjillen in Bolsward beschikbaar worden gesteld. De kaartverkoop is afgelopen week van start gegaan  op tsjilleninbolsward.nl/winkel.

Tsjillen in de sloep is een kleurrijke tocht door de grachten van Bolsward waarbij bootbezitters en opvarenden worden getrakteerd op cultureel talent op de wal. Ook acts die willen meewerken om ook van de editie 2018 weer een onvergetelijke avond te maken kunnen zich aanmelden via www.tsjilleninbolsward.nl. Voor de leukste act en mooiste boot ligt een mooie prijs klaar. Nieuw is in 2018 een prijs voor de mooist versierde straat langs de route. Zij winnen een buurtbarbecue.

Lees hier: ‘Eerste editie Tsjillen smaakt naar meer’

Naast de Tsjillen in de sloep organiseert Stichting Tsjillen in Bolsward op zondagochtend 20 mei 2018 ook weer Tsjillen te water. Een wedstrijd met zelfgemaakte boten in de grachten van Bolsward. De boten moeten worden aangedreven door spierkracht en er moet ten minste 1 fietswiel in zijn verwerkt. Ook deelnemers voor Tsjillen te water kunnen zich opgeven via de website. Er liggen ook voor deze wedstrijd mooie prijzen klaar.

Schakers Westergoo lelijk ten val tegen Leeuwarder combinatie

Posted: 12 Jan 2018 04:29 AM PST

BOLSWARD – Enige jaren geleden zijn de Leeuwarder schaakclubs Knudde en De Burght gefuseerd met als resultaat een grote levendige en sterke vereniging. Het Bolswarder Westergoo ondervond dat deze week aan den lijve. Het tweede achttal van de Leeuwarder fusieclub bleek te sterk voor het vlaggeschip van Westergoo.

De verschillen waren gering. Maar toch. De nipte overwinning 4.5-3.5 ging naar de Culturele Hoofdstad van Europa. Aan Westergoo-zijde werd er vol gescoord door Bergsma en Dijkstra. Halfjes waren er voor Nota, De Jong en Dölle.
Leeverink, Stornebrink en Hageman nulden. Het kampioenschap lijkt nu wel erg ver weg te zijn voor de Bolswarders.

Intern waren er vier partijtjes. De jeugdige Tsjesse Bottema versloeg verrassend routinier Niemarkt. Hylkema was te sterk voor De Leeuw en Brandsma versloeg netjes Jan Altena. Sikma en Boomsma remiseerden. Nog tot eind april wordt er in Het Convent iedere dinsdag geschaakt.

Een kleine eeuw Bolsward op film

Posted: 12 Jan 2018 04:26 AM PST

SNEEK – De filmgeschiedenis van Bolsward begon in 1920 met een stadsfilm van de Nederlandse cineast Willy Mullens.

Een halve eeuw later kwam er een ‘dorpsfilm’ van Bolsward. Dat zit zo: Tussen 1950 en 1970 liet de Enschedese zakenman Johan Adolfs rond de 1500 films maken van middelgrote dorpen in Nederland. De film van Bolsward uit 1967 was er één van. Maar Bolsward was ook populair onder Friese filmmakers. De fotograaf-filmers J.D. de Jong en Sjoerd Andringa kwamen er graag, voor de mooie plaatjes van de stad en voor de Heamieldagen. En dan was er natuurlijk Age Boschma.

Voor de bejaarden in het Menniste Skil filmde hij jarenlang actuele gebeurtenissen in de stad. Verder worden de mooiste beelden uit de films van de Bolswarder amateurfilmers ‘juf’ Truus Postma (de eerste katholieke sportdag in 1938), Klaas Mol (met prachtige beelden van de bevrijding van Bolsward) en Siete Meeter (vanaf het Bolswarder skûtsje in 1970 en 1971) vertoond.

De film is te zien op vrijdagmiddag 19 januari vanaf 16.00 uur in Cine Sneek.

Tema Bernard Smilde priis 2018: ‘moarnsliet’

Posted: 12 Jan 2018 04:24 AM PST

BOLSWARD – Seis jier lyn hat de ‘stichting Krúspunt’ de Bernard Smilde priis ynsteld. Elk jier waard der in nij tema útsocht dêr’t it yn te stjoeren liet of fers oer gean moast. It tema foar 2018 is ‘moarnsliet’.

De priis bestiet út € 250, in komposysje-opdracht om it winnende liet of fers op muzyk te setten, en publikaasje op ’e webside fan Krúspunt.

De priisfraach wurdt útskreaun foar de tekst fan in liet; it is altyd tastien om ek in wize yn te stjoeren, of in besteande wize te neamen dêr’t it liet op songen wurde kin.

It liet of fers moat gaadlik wêze om breed te brûken yn tsjerke (gemeente, parochy), mar hoecht net perfoarst in gemeenteliet te wêzen. In sololiet, of liet foar gospelgroep of koar is ek tastien.

De priiswinner wurdt bekend makke op ’e Krúspuntdei sneon 21 april 2018.

Ynstjoeringen moatte uterlik 12 maart 2018 binnen wêze. De ynstjoeringen kinne stjoerd wurde nei: adm@kruspunt.nl.

Nieuwjaarsconcert CMV Wubbenus Jacobs

Posted: 12 Jan 2018 04:22 AM PST

ARUM – CMV Wubbenus Jacobs Arum organiseert op zaterdag 13 januari een nieuwjaarsconcert.

Met het nieuwjaarsconcert willen zij het nieuwe jaar muzikaal inluiden. Iedere bezoeker ontvangt bij aanvang een gratis welkomstdrankje om samen te proosten op een muzikaal 2018. Het concert vindt plaats in de sporthal te Arum en begint om 19:30 uur. De avond wordt mede verzorgd door het jeugdkorps JAMM (Jeugd Arum Maakt Muziek) en een speciaal gastoptreden van de band NJISKE.

Crowdfundactie voor aangepaste woning

Posted: 12 Jan 2018 04:19 AM PST

BOLSWARD – De 18-jarige Joeri Laadstra kreeg afgelopen november te horen dat hij een een ernstige vorm van epilepsie heeft en dat was een zware klap voor hem en zijn ouders.

Naast deze net gediagnosticeerde ziekte heeft  de Bolswarder ook een ontwikkelingsstoornis wat de situatie nog lastiger maakt. Want om hem veilig thuis te kunnen laten wonen zijn er drastische aanpassingen in de woning nodig waarbij de de woningbouwvereniging en de gemeente niet kunnen helpen. En Joeri wil niets liever dan thuis blijven wonen bij zijn ouders, broertjes en zusje.

Ook zijn er naast de aanpassingen in huis ook een aantal hulpmiddelen nodig zoals een epilepsie detectiemat en een babyfoon met camera zodat hij zonder gevaar op zijn eigen kamer kan verblijven.

Om de aanpassingen in de woning te kunnen realiseren is er €8000,- nodig en dat geld heeft de familie zelf niet, vandaar dat Joeri zelf het initiatief genomen heeft voor deze actie. Samen met zijn ouders hoopt hij dat de Bolswarders willen helpen. Doneren kan op doneeractie.nl/help-ons-kind-veilig-thuis–te-blijven/-15957.

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019