Laden...

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: Oorwassing voor Westergo bij herstart competitie

By Bolswardsnieuwsblad.nl received 1 jaar geleden

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: Oorwassing voor Westergo bij herstart competitie

Oorwassing voor Westergo bij herstart competitie

Posted: 08 Jan 2018 01:29 AM PST

BOLSWARD – De korfballers van kv Westergo zijn niet bepaald goed uit het kerstreces gekomen. Een pijnlijke 7-17 thuisnederlaag tegen TFS betekende een slechte start van het nieuwe jaar, sportief gezien.

Na een prima eerste kwartier stokte de doelpuntenmachine aan Bolswarder zijde. Westergo startte zonder de grieperige Marleen Lingsma. Na het voorstellen van beide ploegen floot scheidsrechter Van der Meer het duel op gang. De openingsgoal kwam op naam van de gasten, maar
via Hedzer Eringa en Geert-Jan Sieperda (strafworp) pakte de Hendriksen Fashion-formatie de leiding. De scheidsrechter gaf, opvallend genoeg, na het 2 e Westergo-doelpunt aan dat er geen doelpunttunes meer gebruikt mochten worden (dit zou niet eerlijk zijn voor de uitspelende partij).
TFS kwam op 2-3, maar opnieuw Hedzer Eringa zorgde voor de gelijkmaker. TFS pakte wederom een voorsprong, maar Geert-Jan Sieperda zorgde na een kwartier spelen voor 4-4.
Tot zover niets aan de hand, een gelijk opgaand duel. TFS nam over en kwam op 4-7, alvorens Geert-Jan Sieperda opnieuw een strafworp benutte. In de laatste minuut voor rust liepen de gasten weg naar 5-9. Direct na de pauze werd Hanneke Buma ingebracht voor Mireille Wolthuizen. Franck Kort
zorgde voor de 6-9, dat wat het startsein voor een inhaalslag had moeten worden. Meerdere keren liet Westergo dit seizoen al zien dat het van grote achterstanden terug kan komen.
TFS liep vlot weg naar 6-12 en met het inbrengen van Ype Bote Bonnema probeerde coach Nik van der Land nog wat te forceren. Geert-Jan Sieperda benutte opnieuw een stafworp (7-12) maar daarna was het gespeeld. TFS liep eenvoudig uit naar 7-17 en ook het brengen van Tjitske van Dijk voor
Mirna Feddema kon daar niets meer aan veranderen. Westergo scoorde in de tweede helft slechts twee doelpunten, en dan wordt een positief resultaat wel een heel lastig verhaal.
De Bolwarders staan nog altijd puntloos onderaan, op vier punten achterstand van de felbegeerde 6e plek. Halverwege de competitie is in elk geval duidelijk wat er moet gebeuren. Zaterdag komt koploper DTL naar De Middelzee. Aanvang van dit duel is 20.10 uur.

Doelpunten: Geert-Jan Sieperda 4, Hedzer Eringa 2 en Franck Kort 1.

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019