Nieuwsbrief De Groene Welle

6 jaren geleden


Text only:

Klik hier voor een online versie als u deze mail niet goed kan lezen.

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

15 oktober 2012 

De Groene Welle: brug naar het groene leven


 

De Groene Welle presenteerde aan het begin van het schooljaar haar nieuwe strategsich uitvoeringsplan. Onder de noemer 'brug naar het groene leven' werken we de komende periode aan verschillende doelstellingen. Zo zetten wij de pijlers ondernemerschap, vakmanschap en samenwerking centraal en verbinden wij hieraan concrete activiteiten. Het strateg...Lees verder »

  

Koninklijk bezoek voor wijkboerderij Baalder


 

Prins Willem Alexander bracht donderdag 11 oktober een bezoek aan kinderboerderij Baalder en sprak met leerlingen vmbo-groen: het gebeurt niet elke dag. Kijk hier voor een leuk verslag van RTV Oost.Lees verder »

  

Studiebeurs Zwolle in een nieuw jasje

De Groene Welle staat woensdag 14 en donderdag 15 november op een vernieuwde Studiebeurs Zwolle. Met een nieuwe huisstijl, inzet van social media en nieuwe website brengt de organisatie van Studiebeurs Zwolle de onderwijsbeurs onder de aandacht. De nieuwe huisstijl en website is voortgevloeid uit een pitch die hiervoor speciaal is ui...Lees verder »

  

Studenten op het mbo-groen het meest succesvol

In 2011 waren de AOC’s opnieuw koploper in het percentage mbo-ers dat succesvol hun opleiding afslooot. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde ‘Benchmark mbo 2011, bouwsteen studiesucces’. Het aantal mbo-ers dat een diploma behaalde steeg over de hele linie, het groene onderwijs is met een percentage van ruim boven de 70% koploper in het mbo...Lees verder »

  

Basisscholen maken kennis met innovatieve glastuinbouw

Wat kun je in een kas verbouwen? Hoeveel licht heeft een bonenplant nodig om te groeien? En hoe zorg je er voor dat er geen onkruid groeit tussen de aardbeien? De Groene Karavaan van het vmbo van De Groene Welle uit Zwolle geeft leerlingen van basisscholen in Zwolle antwoord op alle vragen die gaan over het werken in de kas. Met de speciale Groene ...Lees verder »

  

vmbo-groen Hardenberg bezoekt maatschap Vetker-Grevelman


 

Op vrijdagmiddag 14 september brachten leerlingen van het vmbo-groen van het Vechtdal College uit Hardenberg een bezoek aan het bedrijf van maatschap Vetker-Grevelman. Na een natte fietstocht met slechts één valpartij kwamen we aan op dit nieuwe en ultra moderne melkveebedrijf. Leerlingen hebben een rondleiding gehad over het bedrijf, konden...Lees verder »

  

De Groene Welle organiseert streekproductenmarkt

Van 29 september tot en met 7 oktober vindt de Week van de Smaak plaats. Aan dit landelijke evenement doen verschillende bedrijven en organisaties mee. Ook De Groene Welle uit Zwolle haakt aan bij dit Smaakfeest van het jaar. Als onderdeel van de Week van de Smaak organiseert het vmbo van deze groene onderwijsinstelling op donderdag 4 oktober een s...Lees verder »

  

Studente Hoefsmid De Groene Welle succesvol op Euroskills


 

Van 4 t/m 6 oktober streden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman / vakvrouw van Europa’ tijdens EuroSkills 2012: de Europese kampioenschappen voor beroepen, in Spa-Francorchamps België. Ook Lotte de Smet, studente Hoefsmid van De Groene Welle uit Zwolle, was bij dit evenement actief. Zij streed te...Lees verder »

  

Studenten Groene Welle werken mee aan IJsselshow

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober a.s. werken ruim 45 studenten Dierverzorging van De Groene Welle uit Zwolle mee aan de organisatie van de IJsselshow 2012. In een herkenbare outfit zorgen ze ervoor dat de activiteiten in de keuringsringen soepel verlopen. De studenten zijn namelijk actief als schrijver in de ring of als ringcommissaris. Ze werken ...Lees verder »

  

Honden en hun baasjes in het zonnetje

Op zaterdag 22 september vond voor de eerste keer WOEFSTOK plaats; een evenement voor honden en hun baasjes. Studenten Dierverzorging van De Groene Welle verleenden hun medewerking aan dit evenement. Kendra Vermeij, eerstejaars student Dierverzorging, doet verslag. Met een heerlijk zonnetje en een goede opkomst was het een onwijs leuk gezicht… O...Lees verder »

  

Studenten Dierverzorging actief op WOEFSTOK FESTIVAL


 

Op 22 september vindt er een geweldig evenement voor honden en hun baasjes plaats bij de Wythmenerplas in Zwolle: het WOEFSTOK festival. Tijdens deze dag, die duurt van 11.00 uur tot 19.00 uur, kunnen honden en hun baasjes meedoen aan verschillende activiteiten. Studenten Dierverzorging van De Groene Welle zorgen ervoor dat alles in goede banen loo...Lees verder »

  

Studenten Bloemdesign succesvol op NK junioren

Op dinsdag 4 september vond het Floral Movement op de Floriade in Venlo plaats. Op het programma stonden onder andere de finale van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst voor Junioren 2012 (Zilveren Tulp Trofee) en de finale van de Boekettenwedstrijd 2012. Drie (oud-)studenten Bloemdesign van De Groene Welle gingen zeer succesvol de strijd aa...Lees verder »

  

Hoefsmid studenten De Groene Welle actief op NK

Van 27 tot en met 29 september vond in attractiepark Slagharen het NK voor Hoefsmeden plaats. Aan de wedstrijd deden verschillende studenten Hoefsmid mee, waaronder ook acht studenten van De Groene Welle uit Zwolle. In het studentenonderdeel voerden zij opdrachten uit als smeden van handgesmede ijzers en de zogenaamde eagle eye, waarbij de studente...Lees verder »

 » Meer informatie?» Wie is de Groene Welle?Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Groenewelle.nl

Categorieën: Scholing | Studies | Opleidingen School | Studie | Diploma
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019