Nieuwsbrief De Groene Welle

7 jaren geleden


Text only:

Klik hier voor een online versie als u deze mail niet goed kan lezen.

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

6 oktober 2011 

Internationale samenwerking verhoogt kwaliteit

Van donderdag 29 september tot zondag 2 oktober vond een partnerbijeenkomst plaats van het EVAnetwerk. In Obernai, nabij het Duitse Strasborg, werkte De Groene Welle samen met zes andere scholen uit vijf verschillende landen aan de eisen waaraan internationale leerbedrijven in de productiesector moeten voldoen. Harrie Meijer, coördinator internati...Lees verder »

  

Smaakvolle streekproductenmarkt

De Groene Welle doet ook dit jaar mee aan 'De Week van de Smaak'. Leerlingen van de vmbo-klas 41 organiseren in dit kader de streekproductenmarkt. Ouders zijn inmiddels met een brief uitgenodigd en iedereen die donderdag 6 oktober op de mentoravond komt, is uitgenodigd om een kijkje te nemen op de smaakvolle markt.Lees verder »

  

Belangrijke informatie over vmbo-examens

Deze week (week 40) worden aan alle vierdejaars vmbo-leerlingen het examenreglement en de PTA’s (Plan van Toetsing en Afsluiting) uitgedeeld. In het reglement en de PTA's staat onder meer beschreven hoe de examens zijn geregeld, welke eisen aan de leerling en de school worden gesteld en wie de contactpersonen rondom de examinering zijn. Het...Lees verder »

  

Veiligheid op school in orde

Leerlingen in het voortgezet onderwijs voelen zich veilig op school en hun ouders bevestigen dat. Dat blijkt uit de eerste landelijke tevredenheidsenquête in het voortgezet onderwijs van het project Vensters voor Verantwoording van de VO-raad. Zowel de leerlingen als de ouders geven hun school gemiddeld een 8 voor veiligheid. Ook de ouders en leer...Lees verder »

  

Leren kijken naar kunst

Op 14 oktober a.s. bezoekt een aantal vmbo-leerlingen de Anningahof in Zwolle. Hier maken ze kennis met kunst en het kijken er naar. In de voorbereiding op vrijdag 7 oktober zullen ze verschillende vragen over het bedrijf beantwoorden en kijken op welke manier ze de locatie kunnen bereiken. De leerlingen gaan er namelijk op eigen gelegenheid heen. Op de locatie zijn uiteraard wel weer docenten en begeleiders van De Groene Welle aanwezig.

Lees verder »  

Nieuwe docenten in het vmbo

Binnen het vmbo heeft een aantal nieuwe docenten het docententeam versterkt. Wij stellen ze graag even aan u voor!De heer R. van Dijken (economie en groenvakken)Mevrouw H. Netjes ( Nask en biologie)Mevrouw I. André (beeldende vakken en bloem)Mevrouw  N. Gerbrandij ( Nederlands) - ziektevervangingDe heer D. Berghuis (lichamelijke op...Lees verder »

  

Leerling wint fotowedstrijd Roots

Vierdejaars vmbo-leerling Jonathan Boot heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar een prijs gewonnen bij de fotowedstrijd van Roots (voorheen Grasduinen). De foto's van de vechtende vossen leverden hem een tweede plaats in de categorie 'Jeugd'. De foto's worden gebruikt in de agenda 2012 van Roots en bereiken zo een groot publiek....Lees verder »

  

Sportieve introductie derdejaars vmbo

Van 12 tot en met 16 september vond de introductieweek van de derdeklassers vmbo plaats. In twee groepen vertrokken de leerlingen naar de Belgische Ardennen voor een driedaagse actieve survival. Onder deskundige leiding van Juventa werden er verschillende activiteiten ondernomen. Zo moesten er vlotten worden gebouwd, werd er een modderige kletterst...Lees verder »

  

Wat verwacht jij?

Vorige week hebben alle eerstejaars mbo-studenten een bericht op hun schoolmail ontvangen met het verzoek om een digitale enquête over de ervaringen tot nu op De Groene Welle in te vullen. Doel van de enquête is te meten in hoeverre de verwachtingen vooraf overeenkomen met de ervaringen tot nu toe. Met andere woorden hebben de studenten uit voorl...Lees verder »

  

Saskia Nijman buiten de prijzen gevallen

Tijdens het 10e Uitblinkersgala is onze uitblinker Saskia Nijman buiten de prijzen gevallen. Uit de 49 genomineerde mbo'ers is Bastiaan (Bas) Habets van ROC Kop van Noord-Holland is gekozen als Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2011. Uit handen van eregaste Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima ontving de 21-jarige Habets de ambassadeursaw...Lees verder »

  

Prinsjesdag een fantastische ervaring!

Elk jaar helpen studenten Paardenhouderij mee bij de voorbereidingen van Prinsjesdag. Alle activiteiten komen voorbij; het schoonmaken van de stallen en het helpen van de ruiters. Kim Wienholts doet verslag van een fantastische ervaring!Lees verder »

  

Samen leren ondernemen

'Samen leren ondernemen'; dat is de naam van het project waarin studenten Veehouderij van De Groene Welle samen met hbo-studenten een ondernemersvraag gaan oplossen. Met het project wil De Groene Welle studenten kennis laten maken met complexe ondernemersvraagstukken en hen een inkijkje te geven in het hbo-onderwijs. Op donderdag 3 november is de a...Lees verder »

  

Culturele introductie Hardenberg

Tijdens de introductieweek van de locatie Hardenberg hebben de eerstejaars studenten van het Alfacollege en De Groene Welle deelgenomen aan cultuurmixdag in het LOC-gebouw. De studenten konden een keuze maken uit diverse workshops, zoals fotografie, djembé, acteren, breakdance action en painting. Alle workshops werden begeled door docenten va...Lees verder »

 » Meer informatie?» Wie is de Groene Welle?Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Groenewelle.nl

Categorieën: Scholing | Studies | Opleidingen School | Studie | Diploma
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019