Nieuwsbrief De Groene Welle

6 jaren geleden


Text only:

Klik hier voor een online versie als u deze mail niet goed kan lezen.

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

26 januari 2012 

Groen onderwijs opent deuren

De Groene Welle in Zwolle organiseert begin februari haar jaarlijkse open dagen. Op woensdag 1 februari 2012 kunnen geïnteresseerden kennis maken met het groene vmbo. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari laten de mbo-opleidingen zien wat ze in huis hebben. Op alle dagen zijn docenten en leerlingen en studenten aanwezig om informatie te geven over h...Lees verder »

  

Groene Welle een na beste groene mbo van Nederland

Ook dit jaar scoort het groene onderwijs van De Groene Welle in Zwolle en Hardenberg goed in de Keuzegids Mbo. In de Keuzegids MBO, die deze week verscheen, worden voor aankomende mbo-studenten de kwaliteit van verschillende mbo-opleidingen op een rijtje wordt gezet. De Groene Welle uit Zwolle en Hardenberg scoort (net als vorig jaar) in de categor...Lees verder »

  

De Groene Welle genomineerd voor ‘Appeltjes van Oranje’

Het initiatief ‘Samen Slimmer’ van De Groene Welle in Hardenberg is één van de tien projecten dat meedingt naar de prestigieuze prijs ‘Appeltjes van Oranje’. Deze jaarlijkse prijs, geïnitieerd door het Oranjefonds, heeft in 2012 het thema ‘groen’ en brengt sociale initiatieven onder de aandacht die ‘groen’ inzetten als middel om ...Lees verder »

  

Kennismaken met groen vmbo ongekend populair


 

Actief kennismaken met het groene vmbo. Dat is de doelstelling van de jaarlijkse minilessen vmbo van De Groene Welle uit Zwolle. Van 23 tot en met 27 januari a.s. komen bijna 900 leerlingen uit groep 8 van 70 basisscholen uit Zwolle en omgeving een kijkje komen nemen bij de Zwolse onderwijsinstelling. In deze 23e editie van de minilessen werken de ...Lees verder »

  

Leerlingen vmbo-groen naar Engeland

Vier vmbo-leerlingen van De Groene Welle in Zwolle hebben van 10 januari tot 13 januari een bezoek gebracht aan het Engelse Southampton. Tijdens dit vierdaagse bezoek hebben Jason (3C), Jesse (3C), Mariëlle (3H) en Demi (3H) samen met leerlingen uit Duitsland en Engeland een informatieboekje gemaakt over omgangsvormen in verschillende landen. De ...Lees verder »

  

Vmbo werkt mee aan Biovak ‘12


 

Op woensdag 18 en donderdag 19 januari vond in de IJsselhallen BioVak ’12 plaats. Alle bezoekers van deze biologisch vakbeurs liepen door een spectaculaire ontvangstboog door. Deze boog werd gemaakt door vijf vmbo-leerlingen van De Groene Welle in Zwolle. Volgens de opdrachtgever, dhr. De Looze van Biovak, is de opdracht goed gelukt. Begeleidend ...Lees verder »

  

Passie met Plantaardigheden een spetterend succes


 

Op woensdag 18 januari vond een spetterende bloemdesignshow plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Ruim 600 bezoekers werden getrakteerd op een afwisselende show uitgevoerd door 135 studenten Bloemdesign van De Groene Welle. Tijdens het avondvullend programma werden internationale creaties getoond, geïnspireerd op landen als Spanje, Amerika, Rusland, Egypte en Japan. De show maakte deel uit van de jaarlijkse praktijkweek van de bloemopleiding en was bedoeld voor stagebieders, mensen uit het vak en andere geïnteresseerden. Bekijk hier de 291 foto's van de avondLees verder »

  

Paard 2012 succesvol

Hippische studenten van De Groene Welle uit Zwolle werkten van 19 januari tot en met 22 januari mee aan Paard 2012 in Hardenberg. In de Evenementenhal ondersteunden studenten Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid bij de clinics, demonstraties, workshops en shows. Ook hielpen ze mee met de opbouw van het hippische evenement en gaven ze voorlicht...Lees verder »

  

Baangarantie na BBL-opleiding Varkenshouderij

In samenwerking met personeelsvoorziener AB Oost, biedt De Groene Welle in Hardenberg de vernieuwde BBL-opleiding Varkenshouderij niveau 3 mét baangarantie. AB Oost regelt voor de deelnemers aan deze opleiding stageplekken.  Bovendien biedt AB Oost de studenten na de opleiding een baangarantie aan.  Met deze BBL-opleiding spelen De Groe...Lees verder »

  

Nieuw leven voor de Buldersleiding in Nieuwleusen

Waterspeel- en infoplaats Bulderleiding in Nieuwleusen krijgt de komende maanden nieuw leven ingeblazen door tweedejaars studenten van de Sportvisacademie Zwolle van De Groene Welle uit Zwolle. De studenten werken hard aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van het gebied voor dieren, planten en bezoekers. Zo worden houtrillen aangelegd, paden ...Lees verder »

  

Studenten Groene Welle werken aan educatieve tuin De Koppel

Drie studenten van De Groene Welle in Hardenberg werken op dit moment aan een ontwerp voor de uitbreiding van de tuin van De Koppel in Hardenberg. Met deze uitdagende opdracht maken ze van landbouwgrond een educatieve tuin, waarin bezoekers van natuuractiviteitencentrum De Koppel kennis kunnen maken met de mogelijkheden van recreatie, spelen, kweke...Lees verder »

  

Studenten Bos- en natuurbeheer planten nieuw bos voor beschermde ‘IJsselbever’

Als voorbereiding op het Ruimte voor de Rivierproject Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden treft het Waterschap Groot Salland samen met studenten Bos- en natuurbeheer van De Groene Welle compensatiemaatregelen voor de daar aanwezige en beschermde bevers. Als praktijkopdracht richten de studenten een nieuw stuk beverbos in langs ...Lees verder »

  

Succesvolle werkweek Sportvisacademie Nederland

Studenten van de Sportvisacademie Zwolle hebben een succesvolle werkweek in Frankrijk achter de rug. Samen met studenten van Sportvisacademie Alkmaar bezochten ze van 7 tot en met 13 december Lac de Villedon. De studenten hielpen daar bij de vidange (leeg laten lopen van het meer en afnetten van de visstand) en onderhoudswerkzaamheden (hout zagen, ...Lees verder »

  

Studenten bezoeken Faculteit Diergeneeskunde

Studenten Dierverzorging reisden 19 januari af naar Utrecht om zich bij de Faculteit Diergeneeskunde te laten bijpraten over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld waarom een ezel ziek gehouden wordt, hoe het plastineren van dieren in zijn werk gaat en hoe het voelt om een dier te wereld te brengen. Matthijs Mackaay en Barry Kremer, studenten Dierverzo...Lees verder »

  

Studenten Dierverzorging organiseren excursie BPRC te Rijswijk


 

Donderdag 1 december organiseerden Corine en Sophie, twee vierdejaars studenten Dierverzorging van De Groene Welle in Zwolle, een wetenswaardige excursie naar het proefdierlaboratorium BPRC (Biomedical Primate Research Centre) te Rijswijk. Dit naar aanleiding van de lessenreeks die ze gemaakt hebben over proefdieren. Studenten van de opleiding...Lees verder »

  

Een trainingsproject?! Wat is dat?

Jaaaa! Begin oktober was het weer zover: de start van het trainingsproject. Hét project waar de meeste studenten Dierverzorging en Wildlife naar uitkijken! De studenten Dierverzorging hebben twee jaar geduld moeten hebben; de studenten Wildlife mogen in het tweede leerjaar al beginnen met dit project. Maar wat houdt dit trainingsproject nu in? Stu...Lees verder »

  

Voeren en verzorgen; wekelijkse kost voor studenten Dierverzorging

Elke maandag zijn studenten Dierverzorging (niveau 2) verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren van De Groene Welle. Soms wordt er wel eens gemopperd ‘moeten we nu alwéér naar de dierverblijven’ en dan is het standaard antwoord van de begeleidend docent, mw. Van der Voet: ‘jullie willen toch dierverzorger worden?!’. In dit verhaal...Lees verder »

 » Meer informatie?» Wie is de Groene Welle?Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Groenewelle.nl

Categorieën: Scholing | Studies | Opleidingen School | Studie | Diploma
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018