Nieuwsbrief De Groene Welle

6 jaren geleden


Text only:

Klik hier voor een online versie als u deze mail niet goed kan lezen.

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

21 juni 2012 

Jaardocument 2011 geeft kijkje in keuken


 

Maandag 25 juni verschijnt ons jaardocument 2011 op onze site. In woord, beeld en film geven wij met ons jaardocument ‘Doelgericht werken aan basiskwaliteit’ een indruk van ons reilen en zeilen van het afgelopen jaar. Niet alleen onze ambities, maar ook onze prestaties komen in beeld. Op de site vindt u ook een PDF met alle informatie. De Groe...Lees verder »

  

Tevredenheid: studenten mbo geven opleiding kleine 7

Voor de tweede achtereenvolgende keer geven mbo-studenten van De Groene Welle hun opleiding een kleine 7. De waardering voor de instelling blijft steken op een 6,5. Dat blijkt uit de JOB Monitor 2012 van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), die vrijdag 15 juni verscheen. Frida Hengeveld, directievoorzitter De Groene Welle: ‘Onze studen...Lees verder »

  

Data diploma-uitreikingen

Zit uw kind in het laatste jaar van zijn of haar opleiding? Noteer dan alvast een van onderstaande data. Locatie Hardenberg (alle opleidingen) Maandag 9 juli a.s.,  start om 19.15 uur, inloop vanaf 18.45 uur Opleidingen groen (Zwolle) Maandag 9 juli a.s., start om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uurOpleidingen bloem/pl...Lees verder »

  

Zomerexpositie 2012 in teken van stijlvol vakmanschap

Dinsdag 26 juni en donderdag 28 juni 2012 vindt op De Groene Welle in Zwolle Zomerexpositie 2012 plaats. Onder de noemer ‘Stijlvol vakmanschap’ laten verschillende studenten Bloemdesign zien wat de bloemdesignmogelijkheden zijn van plantaardig materiaal. Ze tonen onder andere bruidsboeketten, decoratieve objecten, vernieuwende bruidsdecoraties ...Lees verder »

  

Studente Zorgbedrijf Mbo Uitblinker 2012


 

De mbo-uitblinker 2012 is bekend. De publieks- en vakjury waren vrijwel unaniem: Esmee Bijenhof is de winnaar! De studente Ondernemer zorgbedrijf is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair bij De Groene Welle en volgt nu de verkorte opleiding Ondernemer zorgbedrijf. Esmee is nu derdejaars. Haar stagebedijf DAC de H...Lees verder »

  

De Groene Welle winnaar van ‘Appeltjes van Oranje’

Het initiatief ‘Samen Slimmer’ van De Groene Welle in Hardenberg is één van de drie winnaars van de prestigieuze prijs ‘Appeltjes van Oranje’. Deze jaarlijkse prijs, geïnitieerd door het Oranje Fonds, heeft in 2012 het thema ‘Groen groeit’ en brengt sociale initiatieven onder de aandacht die ‘groen’ inzetten als middel om mensen ...Lees verder »

  

Henk Bleker brengt werkbezoek aan Groene Welle

Maandag 14 mei brengt Henk Bleker, demissionair staatssecretaris van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, een werkbezoek aan De Groene Welle in Zwolle. In bijna twee uur durend programma laat hij zich informeren over de ontwikkelingen in het groene onderwijs en maakt hij actief kennis met studenten en verschillende mbo-opleidingen. De Groene ...Lees verder »

  

Eerste ronde Groene Karavaan succesvol afgesloten

Op donderdag 7 juni hebben vmbo-leerlingen en projectleider Lianne Zandman met De Groene Karavaan de laatste basisschool voor dit schooljaar bezocht. Op basisschool Johan Seckel in Ommen zijn de laatste vierkantemetertuinen afgeleverd, de zaadjes gepland en de basisschoolleerlingen veel geleerd over de verschillende onderdelen van de tuin. Net...Lees verder »

  

Aan het werk in de jamfabriek

Op dinsdag 12 juni was het lokaal 151 in Zwolle omgetoverd tot een echte jamfabriek. Derdejaars leerlingen vmbo van de gemengde leerweg (GL) hebben deze dag ruim 100 potjes aardbeienjam gemaakt. Iedere leerling heeft uiteraard een potje mee naar huis genomen; de rest van de productie wordt bewaard voor de verkoop tijdens streekproductenmarkt, begin...Lees verder »

  

Vmbo De Groene Welle zorgt voor schone buurt

Getooid met veiligheidshesjes, prikkers en vuilniszakken hebben alle eerstejaars vmbo-leerlingen van De Groene Welle uit Zwolle donderdag 15 maart de wijk Hanzeland ontdaan van zwerfafval. De actie wordt gehouden in het kader van de landelijke actieweek ‘Natuurlijk Schoon’ en maakt direct onderdeel uit van het project Maatschappelijke stage. De...Lees verder »

  

Veel excellente Proeves bij opleiding Dierverzorging


 

Elk jaar doen verschillende mbo-studenten hun Proeve van Bekwaamheid. In dit ‘eindexamen’ moeten studenten met een echte praktijkopdracht laten zien of ze hun vak verstaan. Voor de studenten Dierverzorging niveau 3 vonden de Proeves plaats in week 24. Ralf Smeets, begeleidend docent en schoolassessor, geeft een impressie van de opdrachten en re...Lees verder »

  

Studenten Wildlife bezoeken Duitse dierentuin


 

Op donderdag 24 juni brachten studenten Wildlife een bezoek aan de Allwetter Zoo in Münster. Aan de hand van verschillende opdrachten verkenden de studenten het terrein. Eerstejaars studenten gingen op pad om de lichamelijke conditie van de diverse dieren in te schatten. Dit is als dierverzorger belangrijk, om de gezondheid van een dier te kunnen ...Lees verder »

  

‘Pedicurebehandeling’ voor 400 schapen


 

Woensdag 23 mei was het zover: eerste- en tweedejaars studenten Wildlife uit Zwolle verkenden hun vaardigheden als hoefbekapper bij schapen. Bij de schaapskudde van het historische dorp Overlte stonden circa 400 schapen te wachten op een behandeling. Werk aan de winkel dus. Marjan Romeijn, opleidingsbeheerder Wildlife, doet verslag. ‘Na de verde...Lees verder »

  

Studenten Groene Welle succesvol op trimwedstrijd

Zondag 18 maart 2012 was een spannende dag voor twee derdejaars studenten Dierentrimmen. Mathilde ten Have en Serena Leeuwenkamp deden namelijk mee aan een trimwedstrijd genaamd: DUG (Dutch United Groomers). Mathilde deed mee met een poedel en Serena deed mee met een Shih Tzu. De honden werden van tevoren goed voorbereid en alles werd uitgedacht en...Lees verder »

  

Studenten Dierverzorging doneren aan goede doel


 

Begin mei overhandigden de de mini-ondernemingen van de opleidingen Dierverzorging van De Groene Welle ruim 500 euro aan de 'sea turtle conservation'. Het bedrag hebben de studenten bijeengebracht door de verkoop van verschillende producten. De 'sea turtle conservation' is een organisatie die zich inzet voor zeeschildpadden in Indonesië. Het is e...Lees verder »

  

Het beste idee uit de Dierverzorging

Woensdag 11 april organiseren studenten Dierverzorging van De Groene Welle uit Zwolle ‘Het beste idee uit de Dierverzorging’. 23 Derdejaars studenten presenteren voor een vakjury bestaande uit onder meer vertegenwoordigers van een dierenspeciaalzaak en een trimsalon. Met de presentaties laat De Groene Welle laten zien dat zij opleidt tot ondern...Lees verder »

  

Promo laat passie voor bloemdesign zien

Onder de noemer ‘Passie met Plantaardigheden’ hebben 135 studenten Bloemdesign van De Groene Welle uit Zwolle op woensdag 18 januari laten zien wat volgens hen de internationale mogelijkheden zijn van het bloemdesign. Tijdens een avondvullend programma in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle showden ze internationale creaties, geïnspireerd op ...Lees verder »

  

Outdoor Managers Groene Welle actief op de Floriade

De komende weken nemen alle 300 studenten van de opleidingen Hoveniers, Bos- en Natuurbeheer en Groenvoorziening van De Groene Welle uit Zwolle een kijkje op de Floriade. Een zestiental examenstudenten is zelfs actief op deze unieke wereldtentoonstelling. Zij begeleiden diverse workshops voor Floriade Kids en helpen basisschoolleerlingen bij het ma...Lees verder »

  

Feestelijke rondleiding voor basisschool bij Buldersleiding

Op dinsdag 15 mei mag basisschool De Meele uit Nieuwleusen als eerste weer officieel gebruik maken van Waterspeel- en infoplaats Buldersleiding in Nieuwleusen. Hier is de afgelopen tijd door tweedejaars studenten van de Sportvisacademie Zwolle van De Groene Welle uit Zwolle hard gewerkt om het terrein weer nieuw leven in te blazen. De basisschoolki...Lees verder »

  

Studenten Sportvisacademie monitoren visstand

Op 5 maart zijn studenten van de Sportvisacademie Zwolle meegeweest met het onderzoeksschip m.s. Schollevaar van het Ministerie van EL&I. De bemonsteringen werden uitgevoerd met behulp van een boomkor (soort ‘sleepnet’) en elektrovisapparatuur. Docent Roelof Schut plaatste op zijn blog een kort verslag en een aantal actiefoto's. Lees hier m...Lees verder »

  

Studente Paardenhouderij werkt met internationaal dressuurruiter


 

Stagelopen is een belangrijk onderdeel in de mbo-opleidingen van De Groene Welle. Elk jaar wordt er op een of twee bedrijven kennis gemaakt met het toekomstige beroep. Vaak zijn de bedrijven gevestigd in Nederland, maar een groot aantal studenten gaat voor hun stage ook naar het buitenland. Manouk van Veen is er één van. De vierdejaars stude...Lees verder »

  

Schoolconcours De Groene Welle groot succes

 Op 17 april 2012 organiseerden derdejaars studenten van de opleiding Paardenhouderij en Paardensport van De Groene Welle uit Zwolle voor de 15e keer het schoolconcours. Het strijdtoneel voor ruim 233 combinaties was het mooie en professionele complex van de KNHS in Ermelo. De dag is goed verlopen, er waren veel bezoekers en ruiters hebben hun...Lees verder »

  

Studenten Hoefsmid De Groene Welle succesvol op NK

Op het Nederlands Kampioenschap Hoefsmeden voor studenten op zaterdag 4 februari jl. waren studenten Hoefsmid van De Groene Welle uit Zwolle oppermachtig. Op het Groenhorst College in Barneveld bezetten de Zwolse hoefsmeden in spe de eerste, tweede en derde plek. Lotte de Smet uit Soesterberg werd eerste en zal De Groene Welle in oktober 2012 verte...Lees verder »

 » Meer informatie?» Wie is de Groene Welle?Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Groenewelle.nl

Categorieën: Scholing | Studies | Opleidingen School | Studie | Diploma
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019