Nieuwsbrief De Letselschade Raad nr 6 - Oktober 2017

1 jaar geleden


Text only:

Stichting De Letselschade Raad


De Letselschade Raad werkt met alle betrokken partijen aan een beter proces van afwikkeling van letselschade. Gezamenlijk streven zij naar meer harmonie, openheid, respect en verbetering van het schaderegelingsproces. Dit alles in het belang van mensen met letselschade.


Nadere informatie over De Letselschade Raadsdag 16 november 2017


Minister van Justitie en Veiligheid neemt Handreiking Zorgschade in ontvangst
De Handreiking Zorgschade is ontstaan als resultaat van de consultaties omtrent het Consultatievoorstel schadevergoeding zorg- en affectieschade uit 2014. De letselschadebranche heeft aangeboden tot een regeling te komen die recht doet aan de uitgangspunten en doelstellingen van dit voorstel, waarin vooral aandacht wordt besteed aan de positie van de zorgvrager. De branche heeft de problematiek in werkgroepen onderzocht en de uitkomsten daarvan verwerkt in deze handreiking.
De Handreiking wordt aangeboden door mr. Tjibbe Joustra, voorzitter van De Letselschade Raad. 
Parallelsessie De Letselschade Richtlijnen
Tijdens de workshop 'De Werkgroep Normering in actie' opent de Werkgroep Normering zijn deuren voor u!


Voorzitter Rianka Rijnhout en werkgroeplid Fred Zwarts geven uitleg over de werkmethodiek van de Werkgroep Normering en vertellen over de richtlijnen en aanbevelingen die in ontwikkeling zijn. U kunt zelf ervaren hoe moeilijk het is om een richtlijn te ontwikkelen én u krijgt antwoord op uw vragen over bestaande richtlijnen en aanbevelingen.


Om de workshop optimaal bij uw wensen te laten aansluiten, vragen wij u om vóór 9 november a.s. uw vragen voor de Werkgroep Normering te mailen naar info@deletselschaderaad.nl, o.v.v. Raadsdag - Parallelsessie Normering.


Aanmelden is nog steeds mogelijk: Klik hier
Wegwerkzaamheden in Zeist
Graag maken wij u erop attent dat er in en rondom Zeist op diverse plaatsen aan de weg wordt gewerkt. Uw reistijd kan hierdoor aanzienlijk langer zijn dan verwacht. Vriendelijk verzoeken wij u hiermee rekening te houden. 

Conceptrichtlijn Rekenrente nog in ontwikkeling


Uit signalen uit de praktijk blijkt dat de conceptversie van de Richtlijn Rekenrente in sommige gevallen al wordt gehanteerd bij dossierafwikkeling. Daardoor is verwarring en onrust ontstaan, hetgeen De Letselschade Raad betreurt.
Lees hier meer over de werkwijze van de Werkgroep Normering en de status van een conceptrichtlijn.

Cursusreeks ‘Aansprakelijkheid in medische zaken’


De Letselschade Raad organiseert in samenwerking met Studiecentrum Kerckebosch een aantal trainingen op het gebied van medische aansprakelijkheid.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Theo Kremer a.i. directeur De Letselschade Raad


Per half oktober 2017 is mr. Theo Kremer directeur ad interim van De Letselschade Raad. Theo Kremer zal tijdelijk de functie waarnemen van drs. Deborah Lauria, die afscheid neemt als directeur van de Raad.
Het bestuur van De Letselschade Raad vertrouwt erop hiermee de continuïteit binnen de Raad te waarborgen tijdens de werving van de nieuwe directeur.
Theo Kremer was tot voor kort directeur van de Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV) en heeft zijn sporen verdiend in de letselschadebranche.  

Training Werken met de GBL en de Medische Paragraaf


Op 6 november 2017 organiseert De Letselschade Raad weer een training Werken met de GBL en de Medische Paragraaf.
Meer informatie en aanmelden.
 
Contact
De Letselschade Raad
Postbus 93309
2509 AH Den Haag
info@deletselschaderaad.nl
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Deletselschaderaad.nl

Categorieën: Advocaten
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018