Laatste update van 2020Bekijk de webversie

Simon Stevin is een van de voormalige kazerneterreinen in Ede. De komende jaren worden hier exclusieve woningen gebouwd.
NIEUWBOUW IN EEN HISTORISCH WOONGEBIED
Het einde van het jaar komt in zicht. In deze nieuwsbrief vertellen wij u meer over de ontwikkelingen van Simon Stevin. En blikken we terug op het inrichten van de openbare ruimte.

De projectgroep Simon Stevin van de gemeente wenst u fijne feestdagen en wij hopen u gauw weer te kunnen ontmoeten in het nieuwe jaar.
 
Spelen op Simon Stevin

De Simon Stevin Kazerne raakt steeds meer bewoond. Dat betekent dat er ook steeds meer kinderen in de wijk zijn. Voor deze kinderen komen er straks op verschillende plekken in de wijk speelplekken.
Samen met de werkgroep spelen van platform Simon Stevin hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan een speelplan voor deze plekken. Dit speelplan is nu bijna af.
 
In het voorjaar leggen we de eerste drie speelplekken aan

In de Simon Stevin Kazerne komen 7 verschillende locaties voor spelen. In de onderstaande locaties staan deze met een stip weergegeven. We gaan in het voorjaar de eerste drie speelplekken aanleggen. Dit zijn de plekken die aangegeven zijn met een gele stip. Ze liggen in het gebied dat wij de komende maanden definitief inrichten.

 
De speelplekken in het Bospark leggen we eind volgend jaar en begin 2022 aan, wanneer wij dit gebied ook definitief gaan inrichten. De speelplek aan de Pieter van Varklaan voeren wij uit wanneer de bouwactiviteiten aan deze straat klaar zijn.
 
Hoe zien de speelplekken eruit?
Voor de inrichting van de speelplekken is op basis van de toegekende en de ligging in de wijk een leeftijdsindeling gemaakt. Deze indeling is door de werkgroep sport en spelen van Platform Simon Stevin door middel van een poll op de website getoetst bij de bewoners van Simon Stevin. Op basis van deze indeling is een keuze gemaakt voor de speeltoestellen. Het uiteindelijke resultaat is een gevarieerd speeltuinaanbod.
 
Op de onderstaande afbeelding ziet u hoe de speelplek tussen de Janny Laupmanlaan en de Rijk Tigelaarstraat eruit komt te zien. Op de website van bewonersplatform Simon Stevin kunt u de details van de eerste drie speelplekken downloaden.

 
Het tijdelijk trapveld aan de Brigadelaan staat er!
In de vorige nieuwsbrief schreven wij dat er een tijdelijk trapveldje komt aan de Brigadelaan, aan de andere kant van de fietsdoorsteek naar het Elias Beeckman Kazerneterrein. Inmiddels zijn de goaltjes en bankjes geplaatst en kan er dus worden gevoetbald!

We hopen het definitieve trapveld aan het Gebroeders van Steenbergenplantsoen in het najaar van 2020 te realiseren.

 
Terugblik woonrijp maken

Afgelopen jaar is er ontzettend veel gebeurd op Simon Stevin. De kazerne is zichtbaar omgetoverd van bouwgebied tot leefgebied. Op twee bouwvelden na zijn alle andere bouwvelden bouwrijp gemaakt. De onderzoeken van de Niet Gesprongen Explosieven (NGE) en de bodem op de laatste terreinen zijn afgerond en de locaties waar vervuilde grond werd aangetroffen zijn schoongemaakt.
 
Het gebied rond de authentieke gebouwen 69 & 70 is zelfs al woonrijp ingericht. Ook is het Heidepark gereed. Hier hebben wij zogeheten maaisel van heide uitgestrooid om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een prachtig verblijfsgebied.
 
Het komende jaar gaan wij volop aan de slag met het definitief inrichten van de openbare ruimte rondom de opgeleverde woningen. Zo zijn wij gestart met het woonrijp maken van Simon Stevin veld 2 en 4A. Ook starten wij met de omgeving rondom de appartementencomplexen Verbinding en Parkwachter zodra de bouwontwikkelaars daar klaar zijn met hun werkzaamheden.  
 
Wij zijn ook bezig met de voorbereidingen voor het woonrijp maken van de overige delen van Simon Stevin. Wij verwachten voor de zomer een aannemer te vinden hiervoor. Vervolgens zal Simon Stevin stap voor stap definitief worden ingericht.