Beste lezer,
 
Klein quizje. ‘De pers is de vijand’, van wie is die uitspraak denkt u? En: ‘Ik vertelde geen leugens, ik zei dingen die later niet waar bleken te zijn’. 
 
We helpen u een beetje: een Amerikaanse president.
 
Gerede kans dat u Trump antwoordt. Fout! Het was president Richard M. Nixon die zo begin jaren zeventig zijn stoepje schoonveegde. Hij bewees ermee dat de geschiedenis zich herhaalt –avant la lettre. En dat we van het verleden kunnen leren. Want inderdaad, het hadden zomaar uitlatingen van Donald J. kunnen zijn.
 
De controversiële escapades van ‘Tricky Dick’ worden door schrijver Auke Hulst fascinerend beschreven in Zoeklicht op het gazon‘Een uiterst actuele historische roman’, staat er op de omslag – daarmee verwijzend naar de frappante parallellen tussen die 37president toen en de 45nu. ‘Een wonderlijk perfect portret van een boze witte man’, schreef een recensent. En ook dat klinkt verdacht hedendaags. 
 
Auke Hulst is te gast in onze literaire talkshow WimBoekToe op donderdag 14 februari. Samen met schrijfster Revka Bijl. Over haar debuut Gapen onder water schreef Zin Magazine: ‘Een ontluisterend fris, glashelder portret van de altijd drukke millennials en zij die de boot dreigen te missen.' Over actueel gesproken…
 
Kom bij WimBoekToe luisteren naar de geschiedenissen van toen en nu.
En ontdek wat ons te wachten staat.
 
Hartelijke groet,
 
De boekverkopers van Heinen

 
ACTIVITEITEN
 

AKV|St. Joost: Boek in Beeld

donderdag 31 januari, 19.45 uur / Verkadefabriek/ entree: € 10, Supporter: € 8 / kaarten zijn hier te bestellen

Tweedejaarsstudenten van AKV|St.Joost maakten een boekcover, een beeldverhaal, een animatie en een vrij werk, gebaseerd op en geïnspireerd door een literair werk. Vanavond gaan ze erover in gesprek met de oorspronkelijke schrijvers: Aafke Romeijn, Nina Polak, Robbert Welagen en Frank van Pamelen. Presentatie: Ernest van der Kwast. 
 
Hier leest u meer.

 

Lezing Els de Groen: Wakker vallen

zondag 3 februari, 14.30 uur / Boekhandel Heinen / entree gratis, aanmelden bij info@heinen.nl

Tijdens de Poëzieweek (31 januari t/m 6 februari) staan de dichters in het volle licht. Ook bij Heinen. Zo komt schrijfster Els de Groen bij ons voordragen uit haar nieuwste boek Wakker vallen, een literaire en filosofische neerslag van vele jaren reizen, met 84 gedichten en tientallen olieverfschilderijen.

Hier leest u meer.

 

Lezerscafé met Jelle Reumer: Wandelen

dinsdag 12 februari, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree: € 5 incl. pauzedrankje / reserveren via info@heinen.nl
 
Onlangs verscheen het boekje Wandelen van de 19e-eeuwse Amerikaanse schrijver Thoreau, ‘een lofzang op het naast en dwars over de gebaande paden lopen’. Bioloog, paleontoloog en auteur Jelle Reumer schreef er een nawoord bij; hij is onze gast in het Lezerscafé en spreekt met Margriet Kemper en het publiek over wandelen – dé manier om je gedachten de vrije loop te laten en ontspanning maar ook concentratie te vinden.
 
Hier leest u meer.

 

Boeken in tranen - De Grote Opruiming 
vanaf woensdag 13 februari / Boekhandel Heinen

Vanaf 13 februari liggen ze weer op u te wachten, duizenden boeken in tranen die hun einde in onze boekhandel voelen naderen. Mooie boeken, niks mis mee. Maar ze moeten gaan, om ruimte te maken voor nieuwe. Tijdens onze Grote Opruiming liggen ze in de winkel klaar om door u meegenomen te worden, voor schappelijke prijsjes.
 

WimBoekToe met Auke Hulst en Revka Bijl

donderdag 14 februari, 19.30 uur / Babel (Muzerije) / entree € 12,50 inclusief pauzedrankje / kaarten zijn hier te bestellen

In WimBoekToe, het sprankelende boekenprogramma van Boekhandel Adr. Heinen en Babel, ontvangt gastheer Wim Daniëls op donderdag 14 februari Auke Hulst en Revka Bijl. Twee heel diverse schrijvers. Met fascinerende verhalen. En een ontwapenende spreekstalmeester die van elk gesprek een vermakelijke en boeiende belevenis maakt. Dat wordt (weer) een mooie avond. 

Hier leest u meer.

 

Zondageditie

zondag 17 februari, 15.00 uur / Verkadefabriek / entree: € 10, Supporter: € 8 / kaarten zijn hier te bestellen

Presentatoren Jan Tromp en Wilma de Rek  bespreken het leven met spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij. Er is muziek. En Bert Wagendorp leest zijn column voor.

Hier leest u meer.

 

Blik vooruit: Literaire Manifestatie met Carolijn Visser, Maxim Februari en Petra Stienen

vrijdag 22 maart, 20.00 uur / Theater aan de Parade / entree: € 18, student / CJP € 9, Babelpas € 16 / kaarten zijn hier te bestellen

Het is inmiddels een mooie traditie: onze jaarlijkse Literaire Manifestatie. Hét boekenspektakel in Theater aan de Parade, met literatuur in alle hoeken en gaten en letterencoryfeeën op het toneel. Deze editie: Carolijn Visser, Maxim Februari en Petra Stienen. Grote schrijvers, die door presentator Nynke de Jong voluit bevraagd zullen worden naar werk en leven.
 
Hier leest u meer

 
 
BOEKENTIPS
 

Waarschijnlijk kennen we u beter van uw gezicht dan van uw data… Niettemin gaan we bij Adr. Heinen ook netjes met uw gegevens om. En dus attenderen we u op de mogelijkheid om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief: hieronder, door op de link ‘unsubscribe form the list’ te klikken.

Copyright © Boekhandel Adr. Heinen
Copyright © 2019 Adr. Heinen, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft opgegeven voor onze nieuwsbrief.

Our mailing address is: info@heinen.nl
Adr. Heinen
kerkstraat 27
's-Hertogenbosch, NB 5211 KD
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list