Nieuwsbrief FPC de Rooyse Wissel - augustus 2013

5 jaren geleden
  • Html
  • Tekst
 
Nieuwsbrief augustus 2013

Open Dag op 5 oktober: meld u aan!

De Rooyse Wissel is een particulier centrum voor forensische psychiatrie, waar tbs-patiënten worden verpleegd en behandeld. De behandeling is erop gericht herhaling van het misdrijf in de toekomst te voorkomen. Zo zorgen we op korte en langere termijn voor een veiligere maatschappij. De Rooyse Wissel is gevestigd in Venray. Via polikliniek de Horst biedt de Rooyse Wissel in de provincie Limburg ambulante forensische zorg aan mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.

Deze nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en wordt samengesteld en uitgegeven door de Rooyse Wissel. In de nieuwsbrief vindt u informatie over de tbs-maatregel in het algemeen en de Rooyse Wissel in het bijzonder. Wilt u reageren? Stuur dan een e-mail naar nieuwsbrief@derooysewissel.nl.

Tell a friend - Kent u iemand voor wie deze nieuwsbrief ook interessant kan zijn? Meld hem of haar dan aan voor de nieuwsbrief. Aanmelden >>

5 oktober 2013: Open Dag TBS Nederland

Op zaterdag 5 oktober 2013 openen zes Forensisch Psychiatrische Centra (tbs-klinieken) hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs en de behandeling en veiligheid in een tbs-kliniek. Inschrijven is verplicht en kan vanaf vrijdag 30 augustus!

Deelnemende FPC's
De FPC’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:

FPC 2Landen – Utrecht FPC De Kijvelanden – Poortugaal FPC Dr. S. van Mesdag – Groningen FPC Oostvaarderskliniek – Almere Buiten-Oost FPC Pompestichting – Nijmegen FPC de Rooyse Wissel – Venray

Inschrijven
Inschrijven voor de Open Dag is mogelijk via www.opendagtbsnederland.nl. Inschrijven is verplicht en kan vanaf vrijdag 30 augustus tot uiterlijk zondag 22 september. Het aantal plaatsen is echter beperkt en ‘vol is vol’. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang mits zij begeleid worden door een volwassene.

Programma FPC de Rooyse Wissel

De Rooyse Wissel kan op 5 oktober maximaal 300 bezoekers verwelkomen. In 4 verschillende tijdsblokken worden telkens 75 bezoekers ontvangen. Gedurende 1,5 uur worden zij rondgeleid door de kliniek. Medewerkers en patiënten vertellen ondertussen meer over de drie pijlers van de behandeling: sociotherapie, therapie en tijdsbesteding, leren en werken.

 
  Werken bij de Rooyse Wissel?   TBS Nederland  
 
Kijk op onze website voor een overzicht van actuele vacatures.
 

Voor het eerst organiseren zes FPC’s dit jaar gezamenlijk een Open Dag onder de naam ‘TBS Nederland’. TBS Nederland is een samenwerkingsverband van alle FPC’s in Nederland. In de loop van dit jaar gaat ook de gezamenlijke website www.tbsnederland.nl online.

 
         

Afmelden - Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door hier te klikken.

 

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Derooysewissel.nl

Categorieën: Overige | Diversen
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019