Nieuwsbrief FPC de Rooyse Wissel - juni 2014

4 jaren geleden


Text only:

 
Nieuwsbrief juni 2014
Het Werkhuis is geopend!
Website TBS Nederland online
Werken bij de Rooyse Wissel
Minder onttrekkingen in 2013

De Rooyse Wissel is een particulier forensisch psychiatrisch centrum waar voornamelijk tbs-patiënten worden verpleegd en behandeld. Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat de patiënt weer terugkeert in de maatschappij zonder delicten te plegen. De Rooyse Wissel is gevestigd in Venray. Via polikliniek de Horst in Tegelen en Maastricht biedt de Rooyse Wissel ambulante forensisch psychiatrische zorg aan mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.


Deze nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en wordt samengesteld en uitgegeven door de Rooyse Wissel. In de nieuwsbrief vindt u informatie over de tbs-maatregel in het algemeen en de Rooyse Wissel in het bijzonder. Wilt u reageren? Stuur dan een e-mail naar nieuwsbrief@derooysewissel.nl.


Tell a friend - Kent u iemand voor wie deze nieuwsbrief ook interessant kan zijn? Meld hem of haar dan aan voor de nieuwsbrief. Aanmelden >>


Het Werkhuis is geopend!
Wethouder Lucien Peeters (gemeente Venray) opende woensdag 21 mei onder toeziend oog van medewerkers, cliënten, ketenpartners en ondernemers van bedrijventerrein de Hulst met een officiële openingshandeling het Werkhuis. In het Werkhuis werken mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Ze worden aangemeld vanuit de (forensische) psychiatrie, de reclassering, het UWV of de gemeente.
In het Werkhuis leren ze wennen aan het werkritme, omgaan met collega’s, opdrachten aannemen en uitvoeren en omgaan met leidinggevenden. Kortom: ze leren er vaardigheden die nodig zijn om (opnieuw) de arbeidsmarkt te betreden. Dat doen ze onder leiding van ervaren vakmensen die als geen ander in staat zijn om cliënten passend werk aan te bieden en te begeleiden. Cliënten kunnen in het Werkhuis aan de slag met houtbewerking, montage- en verpakkingswerkzaamheden en grafische vormgeving. Ook worden werkzaamheden op externe locaties uitgevoerd, zoals groenonderhoud en schoonmaakwerkzaamheden. Het Werkhuis verzorgt ook detachering van cliënten naar leer- en werktrajecten bij reguliere bedrijven.

Het Werkhuis is onderdeel van de Rooyse Wissel en is gevestigd op bedrijventerrein de Hulst in Oostrum. Kijk voor meer informatie op www.hetwerkhuis.nl.


 


Website TBS Nederland online

Nu online: de website van TBS Nederland! TBS Nederland is een initiatief van de forensisch psychiatrische centra en klinieken in Nederland, waaronder ook de Rooyse Wissel. Binnen de tbs-sector leeft de behoefte om vanuit de sector informatie over tbs centraal en eenduidig aan te bieden en als sector zichtbaarder te zijn in het maatschappelijke debat over tbs. Eén van de middelen om dit mogelijk te maken is een gezamenlijke website.
www.tbsnederland.nl
Op www.tbsnederland.nl vindt u nieuws en informatie over ‘terbeschikkingstelling’ (tbs) en de wijze waarop we de behandeling en veiligheid binnen de tbs-maatregel vormgeven. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor onze gezamenlijke visie op actuele onderwerpen binnen de tbs-sector. Een voorbeeld hiervan is onze visie op hoe de tbs-behandelduur te verkorten.
Fpc's werken aan verkorting behandelduur!
Diverse politieke beleidskeuzes van een aantal jaren geleden hebben geleid tot onbedoelde neveneffecten. Zo verdubbelde de gemiddelde duur van een tbs-behandeling sinds 2000 van vijf naar grofweg tien jaar. Inmiddels liggen de knelpunten in de oplegging en tenuitvoerlegging van de tbs-maatregel op tafel en zijn de fpc's en fpk's met belanghebbenden in debat over mogelijke oplossingen. Een uitgebreid artikel over dit onderwerp vindt u op www.tbsnederland.nl


 
 
Werken bij de Rooyse Wissel
 

Minder onttrekkingen in 2013


 
 

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:


Hoofd Behandeling
Psychiater


 

In 2013 was er landelijk 35 maal sprake van een ongeoorloofde afwezigheid van een tbs-gestelde. Dit is een lichte daling ten opzichte van 2012, toen zich 56 ongeoorloofde afwezigheden voordeden. Dit heeft staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.
Jaarlijks vinden ruim 70.000 verlofbewegingen plaats in Nederland. Het verlof is een vast onderdeel van de tbs-behandeling en vindt zowel onbegeleid als begeleid plaats. Het aantal ongeoorloofde afwezigheden op het totaal aantal verloven is de laatste jaren minder dan een half promille. Klik hier voor meer informatie.


 
 
 
 
 
 

Afmelden - Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door hier te klikken.


 


Derooysewissel.nl

Categorieën: Overige | Diversen
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019