Nieuwsbrief FPC de Rooyse Wissel - mei 2013

6 jaren geleden
  • Html
  • Tekst
 
Nieuwsbrief mei 2013

Brug 'De Wissel' is een PrachtPlek
Patiënten waarderen behandeling de Horst
Werken bij de Rooyse Wissel
Meer weten over tbs?

De Rooyse Wissel is een particulier forensisch psychiatrisch centrum (F.P.C.), waar voornamelijk tbs-patiënten worden verpleegd en behandeld. Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat de patiënt weer terugkeert in de maatschappij zonder delicten te plegen. De Rooyse Wissel heeft klinieken in Venray en Maastricht en poliklinieken in Tegelen en Maastricht.

Deze nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en wordt samengesteld en uitgegeven door de Rooyse Wissel. In de nieuwsbrief vindt u informatie over de tbs-maatregel in het algemeen en de Rooyse Wissel in het bijzonder. Wilt u reageren? Stuur dan een e-mail naar nieuwsbrief@derooysewissel.nl.

Brug 'De Wissel' is een PrachtPlek
Nederland zit vol PrachtPlekken. Staatsbosbeer is op zoek naar de PrachtPlekken van Nederland en legde een aantal plekken op video vast. De brug 'De Wissel' in natuurgebied het Schuitwater (in Noord-Limburg, tussen Swolgen, Broekhuizen en Broekhuizenvorst) is één van deze PrachtPlekken. De brug werd op verzoek van Staatsbosbeheer ontworpen en vervaardigd door patiënten van de Rooyse Wissel. 
Sinds 2011 werken Staatsbosbeheer en de Rooyse Wissel samen in het kader van de externe werkervaringsplekken (EWEP). Staatsbosbeheer biedt patienten passende klussen aan, zoals het zagen van dennen op heideterreinen en het opknappen van wandelpaden. Onlangs maakten ze de brug voor het Schuitwater. Verschillende bedrijven in de regio werden benaderd om een bijdrage te leveren aan de brug. En dat deden de bedrijven massaal.
De filmpjes van alle PrachtPlekken in Nederland staan online. Het filmpje dat het meest geliked, gedeeld en bekeken wordt, maakt kans om verkozen te worden tot mooiste plek van Nederland. Inmiddels is bekend dat 'De Wissel' in de top-3 van PrachtPlekken van Nederland staat. Wie weet wordt ‘De Wissel’ wel de PrachtPlek van Nederland!
Klik hier om het filmpje over 'De Wissel' te bekijken.
Klik hier voor meer informatie over de PrachtPlekken van Nederland.
Ook een keer over 'De Wissel' lopen? Volg dan vanaf de parkeerplaats aan de Horsterweg in Broekhuizen de witte N95-wandelroute. De ongeveer 9 kilometer lange wandeling leidt u vanzelf over 'De Wissel' heen.
Patiënten waarderen behandeling de Horst

Polikliniek de Horst (onderdeel van de Rooyse Wissel) wil graag weten hoe patiënten de Horst en de aangeboden behandeling waarderen. Daarom wordt gedurende het hele jaar een waarderingsonderzoek uitgevoerd. Alle patiënten die hun behandeling beëindigen, worden gevraagd om deel te nemen aan een enquête. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen patiënten die vrijwillig of verplicht aan een behandeling hebben deelgenomen. Bij het waarderingsonderzoek wordt gebruik gemaakt van een vragenlijst die is gebaseerd op de vragen van de Cliëntthermometer GGZ.

In totaal vulden in 2012 25 patiënten een vragenlijst in. 92% van de respondenten gaf de Horst een voldoende, waarvan 68% een 8 of hoger. Het merendeel van de respondenten gaf ook aan dat de gestelde behandeldoelen zijn bereikt (88%) en dat zij anderen een behandeling bij de Horst zou aanraden (68%).

Uit het onderzoek kwam ook een aantal verbeterpunten naar voren, waaronder een gezelligere wachtkamer, kortere wachttijden en een ruimere openstelling in verband met fulltime werk of wisselende werktijden. Deze verbeterpunten worden waar mogelijk opgepakt.
Kijk voor meer informatie over polikliniek de Horst op www.fppdehorst.nl.

 
  Werken bij de Rooyse Wissel  

Meer weten over tbs?

 
 
Er zijn op dit moment geen vacatures.
 

Neem eens een kijkje op de volgende websites:
www.derooysewissel.nl
www.forensischezorg.nl
www.efp.nl
www.nifp.nl

 
         

Afmelden - Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door hier te klikken.

 

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Derooysewissel.nl

Categorieën: Overige | Diversen
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019