Nieuwsbrief Gelderland Grensland |   Open deze nieuwsbrief in een nieuw venster
Gelderland Grensland
Vier eeuwen Gelders Landschap
CODA Museum presenteert Gelderland Grensland. Een tentoonstelling over vier eeuwen natuurschoon, vier eeuwen kunstgeschiedenis. Werken uit onder andere het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Zutphen en Museum Arnhem zijn in CODA Museum te bewonderen. Bekijk bijvoorbeeld de grens tussen stad en rivier door de ogen van Jan van Goyen, ijsvermaak op de IJssel bij Zutphen door Barent Avercamp of de pracht van uitgestrekte heidevelden bij de Oortberg door Johannes Warnardus Bilders. Een uitgelezen kans om door de provincie Gelderland te reizen aan de hand van meesterwerken uit vier eeuwen kunstgeschiedenis!
 
Opening Gelderland Grensland
 
Excursie Natuurmonumenten
Gelderland Grensland - ontdek de schoonheid van Wolfheze!
Bekijk en beleef het schilderachtige landschap van Wolfheze door de ogen van de schilders van de Oosterbeekse school. Onder begeleiding van de boswachter maak je een prachtige wandeling en geniet je van een high tea onder de Wodanseiken.
  • 1 + 1 gratis! Bewaar je kaartje goed! Een toegangsbewijs voor deze excursie geeft bij een betalende bezoeker een tweede bezoeker gratis toegang tot CODA Museum en Gelderland Grensland.
 
Gelderland Grensland
Winactie
Laat je inspireren door Gelderland Grensland en maak kans op een Gelders prijzenpakket!
Laat jij je net als de kunstenaars van Gelderland Grensland inspireren door het Gelders landschap? We willen graag van je weten welk landschap jou aanspreekt en waarom. Maak een foto van een heideveld, bos, rivier of stadsgezicht in Gelderland en vertel ons wat dit beeld met jou doet. Stuur je foto en reactie vóór 20 augustus naar fotoactie@coda-apeldoorn.nl. Benieuwd naar het prijzenpakket? Klik dan op onderstaande knop.
 
Gelredag
Omroep Gelderland besteedt speciale aandacht aan de parels van Erfgoedfestival 'Over Grenzen van Gelderland'. Zaterdag 23 juni organiseren ze daarom een speciale Gelredag in CODA. Tussen 10.00 en 12.00 uur heb je gratis toegang tot CODA Museum. Bovendien verzorgt Dolly Verhoeven, deirecteur van het Erfgoedfestival, een lezing over grenzen in de Gelderse geschiedenis.
 
Cashless betalen in CODA Museum
CODA Museum heeft vanaf 1 juli 2018 geen contant geld meer in huis en wordt hiermee cashless. Vanaf die datum kun je toegangskaarten en aankopen uit CODA Winkel uitsluitend met je pinpas of creditcard betalen aan de museumbalie.
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
tel.: (055) 5268400
 
</