Nieuwsbrief gemeente Alkmaar

4 jaren geleden


Text only:

&Veel gezochtBurgemeester Bruinooge bezoekt Alkmaarse coffeeshopsWoensdag 14 mei verraste burgemeester Bruinooge de Alkmaarse coffeeshops met een persoonlijk bezoek. De burgemeester maakte het rondje langs de vijf coffeeshops om te luisteren naar de ervaringen van de coffeeshophouders en hun medewerkers. Na de aanscherping van het Alkmaarse softdrugsbeleid eind 2013, worden de afspraken goed nageleefd volgens de burgemeester. De exploitanten zelf zijn ook te spreken over de gezamenlijke aanpak en het reguliere overleg met gemeente, politie en Stadstoezicht.
lees meer....LIFE 072 kan doorBurgemeester en wethouders hebben besloten Life 072 te helpen bij het veranderen naar een andere bedrijfsvoering. Daarmee kan deze belangrijke voorziening voor de jongerencultuur in Alkmaar blijven bestaan.
lees meer....Jongeren van Daalmeer-Noord zien hun wens in vervulling gaanOp 20 mei om 15.30 uur openen wethouders Victor Kloos (OPA) en Peter de Baat (VVD) het speelveldje in Daalmeer-Noord, naast basisschool De Cocon. Het speelveldje is een initiatief van jongeren uit de wijk. De organisatie van de opening is in handen van de basisscholen De Cocon en Erasmus.
lees meer....Weet u hoe de zorg slimmer of goedkoper kan?Voor het project Slimmere zorg zoeken wij via platform www.slimmerezorg.com actief naar verbetering van zorg en ondersteuning voor de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2015.
lees meer....Bedrijvenvereniging Boekelermeer actief bezig met industriepark'Betrokkenheid is belangrijk, wij willen realiseren!' Nu het besluit genomen is tot aanleg van de nieuwe afslag op de A9 bij Heiloo, is ook een van de wensen van de Bedrijvenvereniging Boekelermeer vervuld. Dick Winkelhuis, voorzitter van de Bedrijvenvereniging en directeur van Spruit Transmissies, is dan ook een tevreden man.
lees meer....Directeur Resto VanHarte opent Alkmaarse kaasmarktOp vrijdag 16 mei luidt Rob Kars, directeur/bestuurder van Resto VanHarte, om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Het teken dat de kaasmarkt geheel volgens traditie, kan beginnen. Daaraan voorafgaand wordt de heer Kars, samen met enkele gasten van Resto VanHarte, door wethouder Victor Kloos ontvangen in het stadhuis.
lees meer....Maquetteschilderij Grote Kerk na tien jaar restauratie weer terugDonderdag 15 mei komt het volledig gerestaureerde maquetteschilderij van de Grote Kerk terug in de Alkmaarse moederschoot. Het is omstreeks 1490 -1510 - tijdens de bouw van de kerk - geschilderd, door de Meester van Alkmaar en aangevuld door de broer van Jacob Cornelisz. van Oostsanen, Cornelis Buys.
lees meer....Gemeente Alkmaar en Camping Alkmaar tevreden over overeenstemmingCamping Alkmaar trekt proforma beroep in. Met de eigenaar van de camping is maandag 12 mei definitief overeenstemming bereikt over de financiering van de uitbreiding en herinrichting van de camping. De afspraken passen binnen het kredietvoorstel waarover de raad 15 mei aanstaande besluit.
lees meer....Gemeente Alkmaar en AZ naderen definitieve besluitvorming over WestrandMomenteel wordt volop gewerkt aan het rondmaken van de afspraken met AZ en Camping Alkmaar over het vestigen van het trainingscomplex in de Westrand. Vorige week is in dit verband opnieuw een belangrijk (tussen)onderhandelingsresultaat met AZ en SAB bereikt dat heeft geleid tot het intrekken van hun beroep tegen het bestemmingsplan Overstad. Om het plan voor de Westrand uit te kunnen voeren is besluitvorming door de gemeenteraad nodig over vrijgeven van een aanvullend krediet. Daarnaast wordt binnenkort de betekenis gewogen van het beroep dat enkele belanghebbenden hebben ingesteld tegen het bestemmingsplan Westrand-Zuid.
lees meer....Burgemeester Bruinooge steunt KinderpardonBurgemeester Piet Bruinooge ondersteunt net als inmiddels bijna 160 andere burgemeesters de oproep aan staatssecretaris Teeven om het Kinderpardon te verbreden. Bruinooge ondertekende daarvoor een brief aan de staatssecretaris.
lees meer....Verstoor broedende vogels niet!Zodra het weer mooi weer is, trekken allerlei enthousiaste watersporters met hun kano's, vlotten en motorbootjes naar de plassen en grachten van Alkmaar. Oud en jong geniet dan van waterstad Alkmaar. Ook de watervogels zijn actief in het voorjaar. De futen tonen hun prachtige baltsritueel en de meerkoeten en eenden zijn druk bezig met hun nesten bouwen. Het broedseizoen breekt aan!
lees meer....&VacaturesStadskrantOfficile mededelingenWerk in uitvoering
Bezoekadres
Stadskantoor
Mallegatsplein 10
1815 AG Alkmaar
Bezoekadres
Stadhuis
Langestraat 97
1811 JD Alkmaar
Postadres
Gemeente Alkmaar
Postbus 53
1800 BC ALKMAAR
Contact opnemen met de gemeente
T 14 072 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur)
E post@alkmaar.nl
  uitschrijven | uw profiel | doorsturen | print pdf   Verzonden aan newsletter@newslettercollector.com door webredactie@alkmaar.nl Ervaart u deze e-mail als ongewenst, klik dan hier.    

Alkmaar.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018