Nieuwsbrief gemeente Alkmaar

4 jaren geleden


Text only:

&Veel gezochtNieuwe website voor Alkmaar orgelstadAlkmaar is een echte orgelstad. Op negen plaatsen zijn er bijzondere orgels te vinden. Sommigen hebben wereldfaam: het 17e eeuwse hoofdorgel Hagerbeer-Schnitger van de Grote Sint Laurenskerk en het oudste nog bespeelbare orgel van Nederland: het 16e eeuwse Van Covelens-orgel. Over al deze orgels en de concerten die ermee gegeven worden is er nu een vernieuwde website: www.alkmaarorgelstad.nl.
lees meer....Alkmaar houdt huishoudelijke hulp overeindAlkmaar houdt de voorziening voor huishoudelijke hulp ook na 1 januari 2015 volledig in stand. Lopende contracten met zorgaanbieders worden verlengd met een jaar. Het college van B&W heeft dit dinsdag 1 juli besloten. Met dit besluit geeft het college uitvoering aan de wens van de gemeenteraden van de toekomstige fusiegemeente Alkmaar: Schermer, Graft-De Rijp en Alkmaar.
lees meer....Uitbreiding jongerenhuisvesting BergerwegDe jongeren/studentenhuisvesting aan de Bergerweg wordt uitgebreid met acht zelfstandige woonruimten. Daarvoor stelde de Alkmaarse gemeenteraad deze week 100.000 euro beschikbaar aan Woonwaard. De huurprijs van de nieuwe woningen ligt rond de 375 euro per maand. Verhuur vindt plaats via campuscontracten.
lees meer....Sport biedt kansen als ondernemers het samen doenHet raakvlak van bedrijfsleven en (top)sport biedt in de regio Alkmaar tal van economische kansen als we het samen doen. Dat is de conclusie van ondernemers op de netwerkbijeenkomst Sport & Economie.
lees meer....Persverklaring van het college van B&W van AlkmaarPersverklaring van het college van B&W van Alkmaar op de vraag of er een gesprek plaatsvindt tussen de gemeente Alkmaar en AZ.
lees meer....Groot beeldscherm mogelijk bij evenementenvergunningHet college van B&W besloot deze week dat het plaatsen van een groot scherm, om bijvoorbeeld het WK voetbal op te kijken, is toegestaan als onderdeel van een evenementenvergunning. Horecaondernemers van het Waagplein en de Platte Stenenbrug hadden een vergunningsverzoek voor de achtste finale Nederland-Mexico van het WK 2014 ingediend. In goed overleg met de vergunning aanvragers is besloten om daar niet direct gebruik van te maken. De horeca geeft aan dat zij een kwalitatief hoogstaand evenement wil kunnen neerzetten. Dat is in hun ogen niet haalbaar voor deze wedstrijd die Nederland speelt tijdens dit WK.
lees meer....Update: aanpak meeuwenoverlastIn de afgelopen weken heeft gemeente Alkmaar ongeveer 400 meldingen van meeuwennesten ontvangen. Deze nesten zijn onderzocht door medewerkers van Stadswerk072. Daarbij zijn er ongeveer 1000 eieren behandeld.
lees meer....&VacaturesStadskrantOfficile mededelingenWerk in uitvoering
Bezoekadres
Stadskantoor
Mallegatsplein 10
1815 AG Alkmaar
Bezoekadres
Stadhuis
Langestraat 97
1811 JD Alkmaar
Postadres
Gemeente Alkmaar
Postbus 53
1800 BC ALKMAAR
Contact opnemen met de gemeente
T 14 072 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur)
E post@alkmaar.nl
  uitschrijven | uw profiel | doorsturen | print pdf   Verzonden aan newsletter@newslettercollector.com door webredactie@alkmaar.nl Ervaart u deze e-mail als ongewenst, klik dan hier.    

Alkmaar.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018