Nieuwsbrief gemeente Alkmaar

4 jaren geleden


Text only:

&Veel gezochtPolderhof luidt kaasbelOp vrijdag 1 augustus openen de betrokkenen bij project Polderhof: ondernemers, bewoners en projectontwikkelaar Heddes om 10.00 uur de Alkmaarse kaasmarkt. Bewoner Albert Louwe en Paul Nijhout van Heddes luiden daarbij gezamenlijk de bel van de kaasmarkt, het teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Voorafgaand aan de opening worden de genodigden door wethouder Elly Konijn (D66) ontvangen in het stadhuis.
lees meer....Rijksregeling Cer afgeschaft: gemeente komt Alkmaarders tegemoetMensen met hoge zorgkosten, vaak door een chronische ziekte of handicap, konden tot voor kort ondersteuning van het Rijk krijgen, zoals de Compensatie eigen risico (Cer). Het kabinet heeft deze regeling echter stopgezet en dat treft ook Alkmaarders. De gemeente komt een deel van hen alsnog tegemoet, met een eenmalige bijdrage van 99 euro op de zorgkosten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.
lees meer....Schutterswei kansrijk voor herontwikkelingDe voormalige gevangenis Schutterswei biedt kansrijke mogelijkheden voor herbestemming. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek over de bouwkundige staat en herbestemmingsmogelijkheden voor de voormalige gevangenis. Het college van B&W heeft laten onderzoeken wat de bouwkundige staat is van het gebouw en wat mogelijke herbestemming van het gebouw kan zijn. Bureau Kerssens en De Ruiter heeft dit onderzoek uitgevoerd.
lees meer....Architectenbureau Dp6 ontwerpt nieuwbouw Poppodium VictorieDe nieuwbouw voor poppodium Victorie wordt ontworpen door architectenbureau DP6. Bouwkundig adviesbureau WFO zal vervolgens de constructies van dit ontwerp voor haar rekening nemen. Dat is de uitkomst van een selectieprocedure die de gemeente Alkmaar heeft uitgevoerd.
lees meer....Alkmaar: Wethouders Konijn en Kloos wijzen watertoeristen de juiste kant opGemeente Alkmaar investeert volop in het watertoerisme. Recent is de steiger bij het Mallegatsplein opgeknapt en kunnen de boten (weer) veilig aanmeren. Op de Kanaalkade is het zwerfvuil aangepakt door het plaatsen van een ondergrondse container. Met een schone kade als resultaat. Ook de bewegwijzering richting de binnenstad is aangepakt, zodat schepen de juiste richting op varen.
lees meer....Alkmaar Sportstad goed uit de startblokkenDe gemeenteraad van Alkmaar stelde medio 2012 de visienota Alkmaars Startsignaal unaniem vast. Daarmee werd het vernieuwende beleidskader sport een feit. Centraal in het Alkmaars Startsignaal staat de belangrijke bijdrage van sport aan de maatschappelijke en economische ontwikkeling voor de toekomst van de stad en haar regio.
lees meer....Kanaalkade open voor tweerichtingsverkeerVanaf donderdag 24 juli kan het autoverkeer op de Kanaalkade in twee richtingen rijden. Vanaf eind mei 2014 is er hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Met het tweerichtingsverkeer wordt het centrum van Alkmaar beter bereikbaar. Dit was een grote wens van de ondernemers en in het centrum maar ook van veel inwoners van de regio Alkmaar.
lees meer....Alkmaar doet mee aan actie Vergroot de hoop, verklein de kankerDe gemeente Alkmaar doet mee aan de actie Vergroot de hoop, verklein de kanker. Alle inwoners van Alkmaar kunnen tot 31 augustus hun taxussnoeisel inleveren bij het Regio Recycle Punt aan de Kitmanstraat 26. Op deze manier kunnen zij een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker.
lees meer....Alkmaarse bedrijven ontvangen provinciale subsidie voor BIG DATA-projectDe provincie Noord-Holland stelt een kennis- en innovatiesubsidie beschikbaar van 75.000 euro voor een big data-project van AGU. Het geld wordt besteed aan de ontwikkeling van een applicatie om fietsen en wielrennen nog leuker te maken. Verschillende partijen werken samen aan dit project: de Alkmaarse ondernemingen AGU, Shoppaa! en Racktime, en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.
lees meer....Kruispunt Geestersingel-Helderseweg niet meer schuin over te stekenEr is een nieuwe verkeersregeling op het kruispunt Geestersingel-Helderseweg. Fietsers kunnen daardoor niet meer schuin oversteken, maar moeten twee keer haaks oversteken.
lees meer....Eerste exemplaar zakboek bevolkingszorg aangeboden aan burgemeester BruinoogeHoofdredacteur van het zakboek bevolkingszorg Ilmar Woldring overhandigde op 17 juli het eerste exemplaar uit aan burgemeester Bruinooge van Alkmaar. De bijeenkomst vond plaats in het stadhuis van Alkmaar. Simon van der Linde van Kluwer en meerdere auteurs waren daarbij aanwezig.
lees meer....&VacaturesStadskrantOfficile mededelingenWerk in uitvoering
Bezoekadres
Stadskantoor
Mallegatsplein 10
1815 AG Alkmaar
Bezoekadres
Stadhuis
Langestraat 97
1811 JD Alkmaar
Postadres
Gemeente Alkmaar
Postbus 53
1800 BC ALKMAAR
Contact opnemen met de gemeente
T 14 072 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur)
E post@alkmaar.nl
  uitschrijven | uw profiel | doorsturen | print pdf   Verzonden aan newsletter@newslettercollector.com door webredactie@alkmaar.nl Ervaart u deze e-mail als ongewenst, klik dan hier.    

Alkmaar.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018