Nieuwsbrief gemeente Alkmaar

4 jaren geleden


Text only:

&Veel gezochtBestemmingsplan Aan de Vaart richting gemeenteraadVaart is de marketing naam waaronder het huidige sportpark Hoornse weg (DFS terrein) wordt ontwikkeld. Dat heeft het college van B&W besloten. Bestemmingsplan Aan de Vaart en de grondexploitatie wordt op 9 oktober 2014 aan de gemeenteraad aangeboden. Na instemming van de gemeenteraad is de planning dat de verkoop van vrije kavels in het laatste kwartaal van 2015 kan beginnen.
lees meer....College van B&W: informatiebrief aan raad inzake AZHet college van B&W stuurde 20 augustus een informatiebrief inzake AZ aan de raad.
lees meer....Kaasmarkt in het teken van Cheese for ChinaDe Kaasmarkt staat vrijdag 22 augustus in het teken van de groei van het aantal Chinese toeristen naar Alkmaar en de Kaasmarkt. De bel wordt geluid door Gerard Langenhof, directeur van touroperator Havi Travel en Roel Mostert, directeur van Holland Inc., China-specialist op het gebied toerisme en handel. Alkmaar en de Stichting Promotie Alkmaar (SPA) willen de stad op de Chinese markt meer nadrukkelijk op de kaart zetten als interessante vakantiebestemming. Binnen het toeristisch aanbod van de stad, is de Kaasmarkt een mondiaal aansprekend icoon.
lees meer....Inspiratiebijeenkomst mantelzorg in AlkmaarOp maandag 25 augustus organiseert de gemeente Alkmaar een inspiratiebijeenkomst over het onderwerp mantelzorg. De gemeente, die verantwoordelijk is voor een adequate ondersteuning van mantelzorgers, wil deze steun optimaliseren en gaat daarover in gesprek met maatschappelijke organisaties, mantelzorgers en raadsleden.
lees meer....Vanaf 25 augustus: werkzaamheden VondelstraatVanaf maandag 25 augustus tot en met medio oktober vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Vondelstraat, omdat het asfalt aan vervanging toe is. Het gaat om het gedeelte vanaf de Hooftstraat tot aan de rotonde met de Koelmalaan. De inrichting van de Vondelstraat wordt hierbij aangepast aan de hedendaagse normen. Dit naar voorbeeld van het andere gedeelte van de Vondelstraat. De uitvoegstroken die nu nog op de Vondelstraat aanwezig zijn komen in het nieuwe ontwerp niet meer terug.
lees meer....Afscheid Alkmaars diagonaaltjeWoensdag 23 juli installeerde gemeente Alkmaar een nieuwe verkeersregeling op het kruispunt Geestersingel-Helderseweg. Fietsers kunnen niet meer schuin oversteken, maar moeten twee keer haaks oversteken. Dit mocht voorheen ook niet, maar werd wel gedaan. De fietsers en voetgangers krijgen sinds 23 juli namelijk tegelijk groen met het autoverkeer. Hiermee nemen we afscheid van het Alkmaarse diagonaaltje. Om de nieuwe situatie onder de aandacht te brengen, staan er borden om aan te geven dat schuin oversteken niet is toegestaan. De eerste weekstonden er overdag nog verkeersregelaars. Nu de scholen binnenkort weer gaan beginnen, staan de verkeersregelaars er de 1ste week weer.
lees meer....Historie Gedempte Nieuwesloot zichtbaar op informatiepaneelWethouder Anjo van de Ven (OPA) heeft op donderdag 14 augustus een informatiepaneel onthuld aan de Gedempte Nieuwesloot. Het paneel vertelt over de geschiedenis van de straat en het Hofplein. Het informatiepaneel hangt aan het Hof van Sonoy, zijde Hofplein.
lees meer....&VacaturesStadskrantOfficile mededelingenWerk in uitvoering
Bezoekadres
Stadskantoor
Mallegatsplein 10
1815 AG Alkmaar
Bezoekadres
Stadhuis
Langestraat 97
1811 JD Alkmaar
Postadres
Gemeente Alkmaar
Postbus 53
1800 BC ALKMAAR
Contact opnemen met de gemeente
T 14 072 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur)
E post@alkmaar.nl
  uitschrijven | uw profiel | doorsturen | print pdf   Verzonden aan newsletter@newslettercollector.com door webredactie@alkmaar.nl Ervaart u deze e-mail als ongewenst, klik dan hier.    

Alkmaar.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018