Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
Gemeente Groningen
 
Nieuwsbrief gemeente Groningen
 
 
2 september 2022
 
 
 
65 Monumenten openen hun deuren tijdens Open Monumentendag met thema duurzaamheid
In het weekend van 10 en 11 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Tijdens dit weekend openen maar liefst 65 monumenten in de gemeente Groningen gratis hun deuren voor publiek. Met het oog op het thema duurzaamheid staan dit jaar panden centraal die op een duurzame manier beheerd of gerestaureerd zijn, zoals het Stadhuis op de Grote Markt, maar ook monumenten die voor een duurzaam doel gebruikt worden of werden, zoals de Langelandster poldermolen in Garmerwolde. Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd die in het teken staan van duurzaamheid. Lees meer op onze website.

Cliëntervaringsonderzoek: tevredenheid over Wmo-zorg vrijwel gelijk gebleven
De tevredenheid in de gemeente Groningen over de Wmo-ondersteuning in 2021 is ten opzichte van 2020 ongeveer gelijk gebleven. Dit blijkt uit het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wmo. In dit onderzoek wordt gekeken naar ervaringen van inwoners met de toegankelijkheid, kwaliteit en effecten van de verschillende maatwerkvoorzieningen. In totaal namen 1.518 Wmo-cliënten aan het onderzoek deel. Lees verder op onze website.
 
Nieuwe contracten huishoudelijke hulp
Om de komende jaren te zorgen voor continuïteit in de organisaties die huishoudelijke hulp aanbieden, heeft de gemeente nieuwe contracten afgesloten met vijf organisaties. De contracten lopen vijf jaar en gaan op 1 januari 2023 in. De keuze voor het werken met vijf organisaties, die elk in een eigen gebied gaan werken, is gemaakt omdat de gemeente kwalitatief goede huishoudelijke hulp erg belangrijk vindt. Doordat in de meeste gebieden één organisatie actief is, is het voor de organisaties, die het gebied kennen, gemakkelijker om bij ondersteuningsvragen van cliënten gebruik te maken van voorzieningen die al in de buurt aanwezig zijn.

De organisaties die vanaf 1 januari 2023 de huishoudelijke hulp verzorgen per gebied zijn: Tzorg en Emile Thuiszorg (Centrum en Oude Wijken), AtHomeFirst (West), Thuiszorg Comfort (Oost en Ten Boer) en ZINN (Zuid en Haren). Lees verder op onze website.  

Toeristische verhuur woningen maximaal 30 nachten per jaar
Om de wooncrisis aan te pakken, mogen vanaf 1 januari 2023 woningen maximaal 30 nachten per jaar worden verhuurd aan toeristen. Dat voorstel doet het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad om de wooncrisis aan te pakken. Een toenemend aantal woningen in Groningen en Haren wordt een groot gedeelte van het jaar of zelfs het gehele jaar verhuurd voor korte periodes aan toeristen. Dit gebeurt vaak via platforms zoals Airbnb, Booking.com en Expedia. Continue korte verhuur van de volledige woning zorgt ervoor dat deze woningen niet beschikbaar zijn voor woningzoekenden en leidt regelmatig tot overlast in de woonwijk. Lees het nieuwsbericht op onze website of het raadsvoorstel.

Stadhuis verrijkt met schilderij van Egbert Modderman
Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Stadhuis heeft het college van B&W een nieuw schilderij geschonken aan de gemeente Groningen. Het is van de hand van schilder Egbert Modderman. Het schilderij draagt de titel ‘Hermes en Athena in Groningen’. Het is een klassieke ode aan Groningen: ondernemings­­geest, cultuur en wetenschap én saamhorigheid zijn op eigentijdse wijze samengebald in een schilderij vol symboliek. Woensdag 31 augustus is het onthuld door burgemeester Koen Schuiling en oud-wethouder Roeland van der Schaaf. Lees verder op onze website.

Wijkvernieuwing op z’n Gronings: Kijk in de Wijk op OOGTV
De serie ‘Kijk in de Wijk’ gaat over de wijkvernieuwing in de Groningse wijk Selwerd. De serie is vanaf zaterdag 3 september 6 weken lang te zien op OOGTV. Wijkvernieuwing raakt aan veel aspecten van het leven van wijkbewoners. Het gaat over de huizen waarin ze wonen, maar ook over veiligheid in hun buurt, het vervangen van aardgas als energiebron, over moeilijk kunnen rondkomen en over het vergroten van kansen om goed en gezond mee te doen in de samenleving. In Groningen doen we die wijkvernieuwing zoveel mogelijk sámen met wijkbewoners. Deze aspecten komen aan bod in de serie, die afgelopen jaar is opgenomen. Lees meer op onze website.
 
 
 
 
Snel naar:
- website gemeenteraad
- gemeente.groningen.nl/wijken
- bekendmakingen en regelingen
- contact opnemen

Sociale media
Volg ons ook op de socials. We zitten op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.



Neem ook een abonnement op een nieuwsbrief voor jouw buurt
Naast 'Nieuwsbrief gemeente Groningen' verstuurt de gemeente ook wekelijks Nieuwsbrief Centrum, - Oude Wijken, - West, - Oost, - Zuid, - Haren en - Ten Boer. Met nieuws voor jouw wijk of dorp, aangevuld met nieuws voor de hele gemeente. Neem een abonnement. Op onze website lees je hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.

 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
Â