Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief Gemeente Kortenberg 12 april 2024
Nieuws
Asfaltering Stationstraat: straat afgesloten van 15 tot en met 19 april 2024
Vanaf maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april zullen er onderhoudswerkzaamheden (asfaltering) in de Stationstraat plaatsvinden. De hinder zal groot zijn, want de straat wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer gedurende deze periode. 

Lees meer
Asfaltering Hofstraat en Elisabethlaan vanaf 18 april 2024
Vanaf donderdag 18 april tot en met dinsdag 23 april vinden er asfalteringswerken plaats in de Hofstraat en Elisabethlaan in Kortenberg. Tijdens de asfaltering en de belijningswerken zal de doorgang volledig afgesloten zijn.

Lees meer
Onderhoud verkeerslichten Leuvensesteenweg van 16 tot en met 18 april 2024
Van dinsdag 16 april tot en met donderdag 18 april is er een onderhoud gepland aan drie kruispunten met verkeerslichten op de Leuvensesteenweg. De hinder zal eerder beperkt zijn.

Lees meer
Netwerkmoment voor Kortenbergse ondernemers 17 april 2024
Gemeente Kortenberg nodigt de Kortenbergse ondernemers graag uit op woensdag 17 april voor een nieuw netwerkmoment voor ondernemers. De netwerkavond bestaat uit twee boeiende delen.

Lees meer
Blaas nieuw leven in je buurt
Een buurtfeest is de ideale manier om je buren beter te leren kennen. Via de Gemeente Kortenberg kan je een evenement én een subsidie van 125 euro aanvragen om de samenhang in je buurt te verbeteren.

Lees meer
Dag van de Buren op 31 mei: vraag je feestpakket aan
Op vrijdag 31 mei is het de Dag van de Buren en is het een uitgelezen kans om samen te komen met je buren. De gemeente geeft je een duwtje in de rug en biedt je een feestpakket aan dat je tot en met vrijdag 10 mei kunt aanvragen.

Lees meer
Chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale gezocht
Gemeente Kortenberg is op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale. Ben je geïnteresseerd of wens je meer info? Neem contact op met de dienst Vrijwilligerswerking.

Lees meer
Rechtzetting: data Digipunt OC Atrium in april en mei
In het aprilnummer van het infoblad 'Kortenberg' kon je lezen dat er een Digipunt in OC Atrium plaatsvindt (of plaatsvond) op zaterdag 6 en 20 april en zaterdag 4 en 18 mei. Deze data zijn niet correct en werden inmiddels aangepast.

Lees meer
Energie- en Klimaatactieplan 2030
Kortenberg trad toe tot het Burgemeestersconvenant 2030 en maakte in dat verband een Actieplan voor Duurzame Energie en Klimaat (SECAP) – ofwel een Klimaatactieplan – op.

Lees meer
Word jij onze nieuwe kringloopkracht?
Een passie voor het creatief hergebruiken van keuken- en tuinresten en heb je zin en tijd om anderen raad te geven? Grijp dan nu je kans en volg een opleiding tot vrijwillige kringloopkracht!

Lees meer
De Bib uitzonderlijk gesloten op vrijdag 19 april tussen 12 en 14 u.
Op vrijdag 19 april 2024 is de Bib uitzonderlijk gesloten tussen 12 en 14 u. Inleveren kan tussen deze uren via de inleverbus, rechts van de deur.

Lees meer
Regionale, federale en Europese verkiezingen op zondag 9 juni
Lees meer over wie allemaal moet stemmen, hoe je digitaal stemmen kan oefenen of hoe je kan stemmen met een volmacht.

Lees meer
Heb je recht op een sociale correctie voor DifTar?
Zijn er in je gezin kinderen tot de leeftijd van twee jaar ingeschreven in de bevolkingsregisters van Kortenberg? Dan wordt je DifTar-rekening eenmaal per jaar aangevuld met een bedrag van 3,36 euro per maand of 40,32 euro per jaar.

Lees meer
Studiebeurzen school- en academiejaar 2024-2025
De Commissie voor Studiebeurzenstichtingen van Brabant verleent steun aan jongeren en hun ouders door het toekennen van studiebeurzen van de stichtingen die ze in beheer heeft. Aanvragen moeten worden ingediend voor woensdag 5 juni 2024.

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Buitenspeeldag 2024
wo 17 april 2024
Roarrrr! Het is weer tijd voor de Buitenspeeldag! Dolfijnen, apen, olifanten, … ontdek welke dieren je kunt terugvinden in de bonte beestenboel op de Buitenspeeldag! Kan jij de bananen redden van de a...
Lees meer
Smul- en babbelmoment Berkenhof - fruit
do 18 april 2024
Gezellig samenzitten, een lekkernij eten en een heerlijk tasje koffie drinken.
Lees meer
Wat je kat echt denkt
do 18 april 2024
Lezing door Liesbeth Puts. Vraag jij je wel eens af wat je kat nu eigenlijk bedoelt met sommige gedragingen? Of waarom ze iets doet? Om je kat goed te kunnen begrijpen, moet je haar lichaamstaal goed...
Lees meer
Menopauze bij vrouwen: alles wat je moet weten
do 18 april 2024
Opvliegers, slapeloze nachten, spier- en gewrichtspijnen,… het zijn maar enkele mogelijke symptomen van een menopauze. Maar wat houdt een menopauze nu exact in? De menopauze verandert heel wat voor vr...
Lees meer
Samen verhalen lezen in het Nederlands
vr 19 april 2024
Kom je mee lezen in de Bibliotheek? We lezen samen fragmenten uit boeken, gedichten of verhalen. Nadien praten we samen over de teksten en thema’s. Met een tas koffie of thee, in een gezellige sfeer....
Lees meer
Cultuur Kortbij: Michel Wuyts en Geert Vandenbon – ‘Dag & Nacht koers!’
za 20 april 2024
‘Dag & Nacht Koers!’ is een voorstelling voor grote en kleine wielerfreaks, over renners die mensen zijn.Met ambitie en twijfel, met moed en overmoed. Michel Wuyts is dé wielerstem van Vlaanderen....
Lees meer
Erfgoeddag 2024: Expo ‘1000 jaar Thuis in Kortenberg’
zo 21 april 2024
Op zondag 21 april 2024 is het opnieuw tijd voor Erfgoeddag! Met het thema 'Thuis' wordt er uitgezocht wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Naar aanleiding van Erfgoeddag organiseert de C...
Lees meer
Meer activiteiten