Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief Gemeente Kortenberg 5 april 2024
Nieuws
Asfaltering Stationstraat: straat afgesloten van 15 tot en met 19 april 2024
Vanaf maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april zullen er onderhoudswerkzaamheden (asfaltering) in de Stationstraat plaatsvinden. De hinder zal groot zijn, want de straat wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer gedurende deze periode. 

Lees meer
Omleidingen De Lijn werken Stationstraat (15 tot en met 19 april)
Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april wordt de Stationstraat in Kortenberg geasfalteerd. De bussen van De Lijn (R92, 522, 528 en 225) zullen tijdens het afsluiten van de straat een omleiding volgen.

Lees meer
Een speelstraat organiseren?
Wil je tijdens de zomervakantie je straat omvormen tot een speelparadijs voor kinderen? Doe dan tot en met dinsdag 30 april een aanvraag voor een speelstraat.

Lees meer
Street art project in Kortenberg: eerste gevel voltooid en te bewonderen in de Kruisstraat
Gemeente Kortenberg is verheugd om aan te kondigen dat de eerste gevel in de Kruisstraat van het ‘Street art project’ voltooid werd.

Lees meer
Dorpskernvernieuwing Kwerps: kruispunt Vrededal-Handbooghof opgebroken vanaf 8 april 2024
Vanaf maandag 8 april wordt het kruispunt Vrededal-Handbooghof opgebroken en heraangelegd. Lokaal verkeer zal hinder ondervinden, aangezien de toegang tot de straat enkele dagen niet mogelijk zal zijn.

Lees meer
Parkeerverbod De Merodestraat van 8 april tot en met 3 mei 2024
Voor de aanvoer van de materialen voor het rioleringsproject Boeyendaal is een parkeerverbod in de De Merodestraat noodzakelijk. Het parkeerverbod zal gelden van maandag 8 april tot en met vrijdag 3 mei (op weekdagen tussen 6 en 18 u.).

Lees meer
Ondersteuning bij digitaal inschrijven of bevestiging van inschrijving op wachtlijst voor een sociale woning
Gemeente Kortenberg organiseert enkele momenten waar ondersteuning geboden wordt bij het nakijken en bevestigen van je inschrijving voor een sociale woning. Opgelet: al ingeschreven op de wachtlijst? Bevestig je inschrijving voor woensdag 1 mei 2024.

Lees meer
Fietszone in de Kerselarenstraat
Vanaf heden is er in de Kerselarenstraat een fietszone ingesteld tussen het kruispunt met de Kouterstraat en huisnummer 82. Gemotoriseerd verkeer mag in een fietszone fietsers niet inhalen.

Lees meer
Heb je recht op een sociale correctie voor DifTar?
Zijn er in je gezin kinderen tot de leeftijd van twee jaar ingeschreven in de bevolkingsregisters van Kortenberg? Dan wordt je DifTar-rekening eenmaal per jaar aangevuld met een bedrag van 3,36 euro per maand of 40,32 euro per jaar.

Lees meer
Mogelijke geluidshinder station Erps-Kwerps tussen 8 en 13 april 2024
Tussen maandagavond 8 april en zaterdagochtend 13 april zullen er 's nachts betonherstellingen plaatsvinden aan perron 1 van het station van Erps-Kwerps. Er kan enige geluidshinder mogelijk zijn tijdens de werken.

Lees meer
100 jaar markt in Kortenberg: bubbels, animatie en een tombola op 4 en 11 april
In 2024 vieren we 100 jaar donderdagmarkt in Kortenberg. Op 4 en 11 april kunnen alle marktbezoekers tussen 9 en 12 u. gratis genieten van bubbels en andere drankjes, muziek, animatie en een tombola met talrijke waardevolle prijzen.

Lees meer
Vacatures Gemeentelijke basisschool De Negensprong
Gemeentelijke basisschool De Negensprong zoekt een Administratieve medewerker schoolsecretariaat en een Leermeester katholieke godsdienst.

Lees meer
Politiehuis Kortenberg uitzonderlijk gesloten op 6 april 2024
Op zaterdag 6 april zal het politiehuis van Kortenberg uitzonderlijk gesloten zijn. Voor dringende politiehulp of het melden van verdachte situaties, bel je naar het nummer 101.

Lees meer
Omgevingsvergunning Brussels Airport Company afgeleverd
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft onder voorwaarden een omgevingsvergunning van onbepaalde duur afgeleverd aan Brussels Airport Company. 

Lees meer
Publieke inspraak over de kennisgeving van het plan-MER voor het Besluit van de Vlaamse Regering over extern salderen
Van 5 april 2024 tot en met 3 juni 2024 kan je de kennisgevingsnota van de programmatische aanpak stikstof (PAS) inkijken en opmerkingen geven.

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Speelplein Alles Kids en A-teens: Harry Potter en de gouden toverstaf
ma 8 april 2024 tot vr 12 april 2024
Harry Potter, Ron en Hermelien vinden een mysterieuze kaart die hen de weg wijst naar een geheime grot in het Verboden Bos. In de grot ontdekken ze een glinsterende, gouden toverstaf met bijzondere kr...
Lees meer
Senioren Lentefeest 2024
di 9 april 2024
De gemeentelijke adviesraad voor senioren biedt je in samenwerking met het Dienstencentrum het lentefeest voor senioren aan. Ambiance verzekerd met Arthuro Cardini en Guy Neve. Nadien krijg je nog een...
Lees meer
Bas Birker leest voor uit 'Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet!)’
wo 10 april 2024
Een grappig verhaal over honden, een groots plan en een hopeloze vader.  De familie Dodo heeft al heel wat dieren. Dieren waar je eigenlijk niks aan hebt. De kikkers maken alleen maar herrie. De...
Lees meer
100 jaar markt in Kortenberg
do 11 april 2024
Dit jaar vieren we 100 jaar donderdagmarkt in Kortenberg. Op 4 en 11 april kunnen alle marktbezoekers tussen 9 en 12 u. genieten van een aantal activiteiten op de markt. Programma: 4 april: gratis bu...
Lees meer
Kookatelier: de kleine chef
vr 12 april 2024
 Het Welzijnshuis Kortenberg organiseert 't Kookatelier met verschillende workshops en kooksessies.  Niets zo leuk als samen met de kinderen aan de slag gaan inde keuken. Een superleuke mani...
Lees meer
Digipunt in de Bib op zaterdag 13 april 2024
za 13 april 2024
Doet je computer of smartphone niet wat je verwacht? Is het je niet duidelijk hoe je nu juist die app installeert? Of hoe je moet inloggen? Wil je via internet een reis boeken maar weet je niet goed h...
Lees meer
Digipunt in OC Atrium op zaterdag 13 April
za 13 april 2024
Doet je computer of smartphone niet wat je verwacht? Is het je niet duidelijk hoe je nu juist die app installeert? Of hoe je moet inloggen? Wil je via internet een reis boeken maar weet je niet goed h...
Lees meer
Meer activiteiten