Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
13 januari 2022
Gedupeerde ouders toeslagenaffaire
Bent u geraakt door de problemen met de kinderopvangtoeslag en heeft u daardoor schulden? dan  kunt u uw 'private' schulden indienen zodat daar een oplossing voor wordt gevonden. Private schulden zijn schulden bij winkels of organisaties die geen overheid zijn. Dit zijn bijvoorbeeld schulden bij een webwinkel, een niet betaalde tandartsrekening of huurachterstand. U kunt deze schulden online indienen bij Sociale Banken Nederland (SBN)  

Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag of heeft u vragen? mail dan naar toeslagenaffaire@gooisemeren.nl.
 

Meting gebouwen in Gooise Meren

De wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) verplicht gemeenten om een actuele registratie van panden/gebouwen bij te houden. Vanaf 17 januari gaat de Prisma-Group in opdracht van de gemeente gebouwen opmeten. Daarvoor is het soms noodzakelijk om een perceel/tuin te betreden. De landmeter zal zich in dat geval vooraf bij u melden en kan zich identificeren. Vraag hier gerust naar.  
Wilt u weten wat de BAG is? Dan kunt u de registratie van heel Nederland online inzien op https://bagviewer.kadaster.nl/.  

Kaplijst risicovolle bomen 2022

De gemeente gaat dit jaar risicovolle bomen kappen. Voor een aantal bomen moet eerst een vergunning worden aangevraagd en verleend. Elke boom in de openbare ruimte in Gooise Meren wordt eens in de 4 jaar gecontroleerd op veiligheid. Deze controle heet de Boom Veiligheid Controle (BVC). Uit de controle kunnen acties volgen zoals snoeien, het innemen van de kroon of kappen van de boom.
U vindt de kaplijst 2022 op onze website.

Elektrische deelauto's  

In Gooise Meren is een mooi initiatief gestart met elektrische deelauto’s. De initiatiefnemers willen hiermee bijdragen aan schoner vervoer. De gemeente ondersteunt het project met de mogelijkheid van parkeervergunningen voor meerdere gebieden in Gooise Meren.
Wilt u ook gebruik maken van een elektrische deelauto?
Meer informatie, vragen en aanmelden>>  

Gemeentelijke belastingaanslag in berichtenbox mijnoverheid.nl 

In de week van 19 februari wordt de gemeentelijke belastingaanslag/WOZ-beschikking 2022 verstuurd.
U kunt er voor kiezen om deze digitaal te ontvangen in de Berichtenbox van mijnoverheid.nl. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u digitale post van de overheid ontvangt. Als u bent aangemeld bij de Berichtenbox, dan krijgt u de gemeentelijke belastingaanslag alleen nog digitaal.  

Download de Berichtenbox app via de AppStore of Google Play. Twijfelt u of u zich heeft aangemeld voor de Berichtenbox? Kijk dan op MijnOverheid.nl of bel 088 12 36 500.

20 januari Marktstraat Naarden afgesloten 

Door werkzaamheden aan kabels en leidingen is de Marktstraat in Naarden ter hoogte van nummer 37 afgesloten voor doorgaand verkeer op 20 januari 2022 van 07.00 tot 17.00 uur. Het verkeer volgt een omleiding. Hulpdiensten kunnen er niet langs. Voetgangers wel en fietsers ook (met fiets aan de hand). 

ZET’MOP60° en bespaar veel gas

Vaak is een lagere cv-keteltemperatuur al voldoende om het huis comfortabel warm te houden. Op een lagere temperatuur verbruikt een cv minder gas. Dit vermindert de CO2 uitstoot en is goed voor uw portemonnee. Op wattnu.org/zetmop60 staan korte instructiefilmpjes voor ieder type cv-ketel en antwoorden op veel gestelde vragen. 

Mail uw ZET’MOP60-ervaring met foto naar energiecoach@wattnu.org en maak kans op 1 van de 10 klaar-voor-de-winter-pakketten t.w.v. €100,--.

Vacatures


Op zoek naar een nieuwe baan? Kijk dan eens op onze vacaturewebsite Werkenbijgooisemeren.nl

Bekendmakingen

Wilt u een bericht ontvangen wanneer er in uw buurt vergunningen zijn aangevraagd of afgegeven? Download dan de app omgevingsalert in de Apple App Store of Google Play en stel uw omgeving in. Als u pushberichten toestaat, krijgt u automatisch bericht over een nieuwe bekendmaking. 
Op de bestuurlijke website van Gooise Meren staan alle bekendmakingen gepubliceerd op categorie en op kaart

 

 .