Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
25 april 2024
Koningsdag in Gooise Meren

Er is op Koningsdag weer van alles te beleven in Gooise Meren! 
Het programma voor Koningsdag in Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg vindt u op onze website: gooisemeren.nl/koningsdag-2024 en op de website ontdekgooisemeren.nl/koningsdag

Afsluitngen voor verkeer
Vanwege alle activiteiten zijn er op Koningsdag diverse straten afgesloten voor verkeer. De meeste afsliutingen zijn in het centrum van Bussum, Naarden-Vesting en Muiden. Een overzicht van alle verkeersmaatregelen vindt u op onze website. 

 

Energietoeslag 2023 voor lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen kunnen voor het jaar 2023 € 800 energietoeslag krijgen. Dit is een bedrag om de hoge energierekening van 2023 te betalen.

Wanneer heeft u recht op energietoeslag?
U heeft recht op energietoeslag als uw inkomen lager is dan 130% van de bijstandsnorm. Alle informatie over de normbedragen en voorwaarden vindt u op onze website.

Heeft u voor het jaar 2022 energietoeslag gehad?
Dan konden we voor een groot deel van de huishoudens toetsen of u ook recht heeft op energietoeslag 2023. Had u volgens ons weer recht op energietoeslag? Dan heeft u het bedrag in december 2023 al gekregen.

 

Nog geen energietoeslag voor 2023 ontvangen of nog geen aanvraag gedaan?
Heeft u eind december 2023 geen energietoeslag ontvangen? Kijk dan of u daar recht op heeft en vraag alsnog de energietoeslag 2023 aan.  Dat kan tot en met 30 juni 2024.
 

Beleef, ervaar en leer op de Veiligheidsdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei van 11:00 tot 16:00 organiseert de gemeente een Veiligheidsdag, samen met o.a. brandweer en politie. Waar? Op de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Bussum. 

Er is van alles te zien en te beleven! 
In een nagemaakt drugslab leert u signalen herkennen van een drugslab in de buurt. De brandweer leert u alles over brandveilig leven en met de ladderwagen kunt u genieten van het uitzicht over Bussum! 
Kijk voor het complete programma op onze website.
 

Zonnedak sporthal Bredius Muiden geopend

Gemeente Gooise Meren en energiecoöperatie Wattnu hebben met inwoners een nieuw zonnedak gerealiseerd op sporthal Bredius in Muiden. Het dak telt 422 zonnepanelen en samen levert dat een opbrengst op van ruim 130.000 kilowattuur per jaar. Zo’n 40 panelen zijn van de gemeente zelf en zorgen voor de energievoorziening van de sporthal. De overige 382 panelen zijn door participanten gefinancierd en voorzien ongeveer 55 huishoudens van stroom.
 
Het zonnedak op sporthal Bredius is het 9e zonnedak in de gemeente en is onderdeel van het 1.000-dakenplan. Dat plan houdt in dat zoveel mogelijk grote daken vol worden gelegd met zonnepanelen om bij te dragen aan de klimaatdoelen. Meer informatie over collectieve zonnedaken vindt u op wattnu.nl /energie opwekken. 
 

Vacatures 

Op zoek naar waardevol werk met maatschappelijke betekenis? Kom dan werken bij de gemeente Gooise Meren! We willen het verschil maken en zijn hartelijk, betrouwbaar en ondernemend in ons doen en denken. Samen met onze inwoners maken we het mogelijk
dat onze gemeente een aantrekkelijke woon- en werkomgeving blijft.

Kijk voor onze vacatures op Werkenbijgooisemeren.nl
 

Wat gebeurt er in uw buurt? 

Wilt u op de hoogte blijven van de aangevraagde en verleende vergunningen, bestemmingsplannen of andere bekendmakingen in uw buurt: