Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Tentoonstelling Utrecht Centraal geopend

Woensdag 2 november opende Het Spoorwegmuseum de tentoonstelling 'Utrecht Centraal'. In een postrijtuig is een overzicht te zien van de ontwikkeling van Utrecht Centraal Station.

De geschiedenis van het belangrijkste spoorknooppunt van Nederland begon in 1843 met een bescheiden stationsgebouw. De tentoonstelling laat zien dat het station iedere keer mee moest groeien met de almaar toenemende reizigersaantallen. Bijzonder is het bruikleen van studentensocieteit Phoenix die het gelijknamige beeld van Mari Andriessen in bruikleen gaf. Kijk hier naar het filmpje hierover.

De tentoonstelling verhuist van 7 t/m 11 december naar perron 4 van Utrecht CS en is daar gratis toegankelijk.

Mooi fotoboek over Utrecht CS

Tegelijk met de opening van de tentoonstelling presenteerde Het Spoorwegmuseum in samenwerking met Het Utrechts Archief het boek 'Utrecht Centraal'. Op de foto overhandigt W Books directeur Henk van de Wal het eerste exemplaar aan museumdirecteur Marten Foppen.

Spoorkenners Jos Zijlstra en Victor Lansink doken in de uitgebreide archieven van beide instellingen en selecteerden de mooiste foto's. Het resultaat is een prachtig overzichtsboek over de geschiedenis van Neerlands grootste spoorknooppunt.

Het boek is voor €24,95 te koop in de museumwinkel of via de website van W Books.

Het Spoorwegmuseum geeft 2 exemplaren van het boek weg aan abonnees op de de digitale nieuwsbrief. Stuur voor 18 november een mailtje met naam en adres naar actie@spoorwegmuseum.nl. Winnaars krijgen bericht.

Plusdag dinsdag 15 november

Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere geïnteresseerden. Op dinsdag 15 november staat de Plusdag in het teken van de tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’.

Conservator en samensteller van de tentoonstelling Jos Zijlstra vertelt bezoekers alles over de historie van het drukste spoorknooppunt van Nederland. De rondleiders nemen bezoekers mee langs de Utrechtse collectie van Het Spoorwegmuseum. Als extraatje is de stationbarbier geopend, kapper Jan vertelt alles over de klandizie van de stationsbarbier terwijl hij de heren op ouderwetse wijze scheert met kwast en mes.

Kijk hier voor het programma van 15 november de Plusdag

Aankondiging: Winter Station

Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie wederom betoverend mooi. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel   het museum in een romantische kerstsfeer. Natuurlijk kan er weer geschaatst worden in het museum, Dus noteer alvast in de agenda, Winter Station is dit jaar van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017. Meer informatie is te vinden op de website.

Let op: van 6 t/m 13 december is Het Spoorwegmuseum gesloten voor het Allerhande Kerstfestival. Voor dit festival dat op 9, 10 en 11 december plaatsvindt, zijn aparte kaartjes te koop. Kijk voor informatie op www.allerhandekerstfestival.nl.

© 2016 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden Afmelden | Naar Het Spoorwegmuseum

Uitschrijven
Powered door YMLP
 <