Feitjes over eenzaamheid


Alle activiteiten in deze nieuwsbrief hebben het volgende gemeen: alles gaat over het thema eenzaamheid. Wist jij de volgende feitjes al?
  • Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam.
  • Er is een verschil tussen sociale eenzaamheid (minder contact met andere mensen dan gewenst) en emotionele eenzaamheid (kwaliteit van het contact met andere mensen is minder dan gewenst)
  • Eenzaamheid komt net iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen
  • Eenzaamheid komt voor in alle leeftijden.
Wil je meer lezen over eenzaamheid? Klik dan op de link hieronder.
 
Lees hier meer over eenzaamheid

Oldtimers

 
Op 23 en 24 september speelt RIGHTABOUTNOW INC de voorstelling Oldtimers in Theater Oostblok. Een kleurrijke zwarte komedie over ouderen en eenzaamheid. Deze voorstelling gaat over de 60+ woongemeenschap ‘Oldtimers’ die wordt verrast met een bijzonder kleurrijke toevoeging aan de algemene dagbestedingsruimte. De groep belandt al snel in een feestelijke rollercoaster, van ergernissen tot verbondenheid via vermaak naar ‘pesterijtjes’. Aan het einde van de rit stuiten de bewoners op één en dezelfde vraag: ‘Wat heb ik nou eigenlijk echt nodig om me thuis te voelen?’
 
Lees hier meer over de voorstelling

Museumnacht

 
Noteer zaterdag 4 november in je agenda! Dan vindt namelijk de jaarlijkse Museumnacht plaats en wij doen voor de eerste keer mee. Op deze avond zijn wij van 19:00 tot 02:00 geopend en organiseren we aanvullende activiteiten. Naast dat je natuurlijk de tentoonstelling Hier besta ik kan bezoeken, is er ook spoken word van de Poetry Circle, kun jij jouw eigen bucketlist met ons delen en kun je een avondwandeling over de begraafplaats maken. Houd de website van de Museumnacht in de gaten voor meer informatie.
 
Bezoek hier de website van de Museumnacht

Nieuwe expo: Hier besta ik


In Nederland en België sterven jaarlijks tientallen mensen in volstrekte eenzaamheid. Daklozen, vluchtelingen, toeristen, oude mensen die alleen zijn achtergebleven en soms een zuigeling die te vondeling is gelegd. Een groep dichters schrijft speciaal voor deze eenzame overledenen een gedicht dat zij voordragen tijdens de uitvaart. Fotograaf Bianca Sistermans en schrijver Hester van Hasselt werden geraakt door het humane karakter van de eenzame uitvaart. Van Hasselt sprak met de dichters, Sistermans portretteerde hen en maakte foto’s bij dit monument van medemenselijkheid. De tentoonstelling Hier besta ik is van 23 september tot 11 februari te zien.
 
Lees hier meer over de tentoonstelling

Willem de Koning Academie


Ook studenten van de Willem de Kooning Academy in Rotterdam buigen zich ook over het project Hier besta ik. Tweedejaars studenten van de afdeling advertising, ontwerpen een visuele identiteit voor een festival over eenzaamheid, waarin alle activiteiten rondom dit project een plaats krijgen. Zij gaan naast een identiteit ook een communicatieplan ontwikkelen om zowel het festival als het fenomeen eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Het uiteindelijke werk van de studenten zal vanaf 17 november bij ons in de Tuinzaal te zien zijn.
 
Lees hier meer over Willem de Kooning Academie

De eenzame nacht


JCI (Junior Chambers International) Amsterdam en kunstenaarscollectief Van Hasselt en Sistermans organiseren op 1 oktober De eenzame nacht. Tijdens deze eenzame nacht vindt er een rondvaart plaats door de grachten van Amsterdam. Het doel is om meer bewustwording over het thema eenzaamheid te creëren. De avond wordt geleid door Tyche van Bommel, die in gesprek gaat met een deskundige en het publiek over het thema eenzaamheid. Dichters Eva Gerlach en Bernke Klein Zandvoort, zullen vertellen over de eenzame uitvaart en enkele gedichten voordragen. Wil je er graag bij zijn? Meld je dan aan via de link hieronder.

 
Lees hier meer over de eenzame nacht
Copyright © Tot Zover, All rights reserved.

Liever geen nieuwsbrief meer ontvangen? Stuur dan een mail naar info@totzover.nl.

Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA, Amsterdam / info@totzover.nl / 020 - 694 04 82 /






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Totzover · Kruislaan 124 · Amsterdam, NH 1097GA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp