information-meeting-banner-r4-02-002-600x78px-6-april
 

Nieuwsbrief

6 april 2022

 
 

Gratis hoortoestellen

 

“Uw zorgverzekeraar vergoedt 75% en ... de rest’’. Voor wie regelmatig TV kijkt of radio luistert is het een bijna niet te missen boodschap. Daar waar hierboven puntjes staan hoor je dan de naam van een audicienketen. Gratis hoortoestellen dus." Hoe zit dat? Wil Verschoor - directeur van patiëntenorganisatie Hoormij∙NVVS heeft hier zo haar gedachten bij.

Lees verder
hoortoestel-man-oor
 

 

Denk je eens in...

 
 
cover-reserve

Hoe ziet je leven eruit als je te maken hebt met (plotselinge) slechthorendheid, tinnitus of evenwichtsproblemen? Dan is de impact op je leven groot. Het aantal mensen dat hiermee te maken krijgt stijgt. De oplossing ligt in voorlichting, preventie en onderzoek. Daarom zet Hoormij·NVVS alles op alles. Bovendien behartigen we jouw belangen bij het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, audiciens en audiologen. Mede dankzij jouw hulp kunnen wij hét verschil maken en ons werk voortzetten. 

Ja natuurlijk, ik help mee!
 

 

Cholesteatoom

 

Zeldzame ooraandoening verdient aandacht

‘Meisje met de parel’ is het beroemdste schilderij van Vermeer. Iedereen kent haar en lijkt van haar te houden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de commissie cholesteatoom een kwinkslag maakt naar dit portret om meer bekendheid te genereren voor deze ‘parel’ in het oor. Deze zeldzame ooraandoening verdient aandacht, te meer omdat het vaak te laat wordt opgemerkt en de schade groot is. Zo ook bij Kim Huizinga– ter Haar.

Lees het verhaal van Kim
cholesteatoommaand-2022-b
 

 

Advertentie

 

'Ik kan vrijwel alles met mijn RONDO's'

med-el-img-4921-200x200-zwembad
 

Dankzij de CI van MED-EL en RONDO3 beweegt Dick Peek zich probleemloos in de wereld van de horenden. “Ik ben vrij actief en kan vrijwel alles met mijn RONDO’s. Ik draag ze de hele dag door zonder zorgen en met veel plezier”. Wilt u meer weten over onze CI’ s laat u dan goed voorlichten op een van onze online informatiebijeenkomsten. Wil je in contact komen met een ervaringsdeskundige, kijk dan eens op ons HearPeers platform.

 

 

 

Webshop

 

Het SleepingCare kussen heeft een ingebouwd speakersysteem waarmee je zachte ontspannende muziek kunt beluisteren. Het orthopedische kussen biedt daarnaast een hoog ligcomfort voor mensen met nekklachten en kan spanning verminderen. Je streamt muziek naar via Bluetooth naar de speakers. Op een tablet of smartphone kun je een timer instellen. Aangezien je met je oren dicht bij de speakers ligt, kun je muziek luisteren zonder je partner te storen.

5% ledenkorting op alle producten
sleepingcare-2-600x600-2
 

 

Week van het Oorsuizen: een terugblik

 
week-van-het-oorsuizen-een-terugblik
 

Elke Tinnituspatiënt hoort iets anders, tjilpende krekels, triangels, slijpende zaagmachines of het geruis van de zee. Om die onzichtbare hel van niet te stoppen geluid te verbeelden, maakte fotograaf John Arkes een serie portretten van patiënten met hun geluid. ‘Dat leverde zulke treffende beelden op, dat we hier ook dit jaar aan vast hebben gehouden.’, vertelt Marjolijn Dekker, sr. communicatieadviseur bij Hoormij∙NVVS.

Lees verder
 

 

Agenda

 
agenda-save-the-date
 

 

Oproep: slechthorende mensen gezocht mét hoortoestel

 

leuke-mensen-oproep-roos-docu

Roos: "Ondanks dat ik mijn hele leven al slechthorend ben, heb ik eigenlijk pas onlangs meer geleerd over mijn slechthorende identiteit." Ze leerde wat voor invloed dat heeft op haar, haar omgeving en hoe de maatschappij hiermee omgaat. Na de film die ze erover maakte voor VPRO Dorst, ontwikkelt ze nu een docu met als vertrekpunt: 'Ik schaam mij voor mijn hoortoestel'. Daar zoekt ze mensen voor om mee van gedachten te wisselen. Ben jij dat?

Ik wil meer weten
 

Online bijeenkomsten

 

Gespreksgroep evenwicht

Heb je te maken met duizeligheid of evenwichtsproblematiek? En wil je wel eens praten met mensen die hier ook mee te maken hebben. Schrijf je dan in voor een online gespreksgroep met (max. 6) lotgenoten die Hoormij∙NVVS organiseert via Teams op:

19 april 2022
21 juni 2022

Tinnitus Trefpunt

Te maken met oorsuizen? Je bent niet alleen. Het geluid kan er in een lichte vorm zijn, maar ook allesoverheersend. Wil je praten met mensen die hier ook mee te maken hebben? Meld je dan aan voor één van deze bijeenkomsten die Hoormij∙NVVS online organiseert op:

21 april 2022
19 mei 2022
9 juni 2022
 

 

Gespreksgroep Hyperacusis

Ben jij overgevoelig voor geluid en kan je normale omgevingsgeluiden slecht verdragen? Dan heb je mogelijk last van hyperacusis. Wil je andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten? Of heb je deelgenomen aan het webinar hyperacusis en wil je verder praten? Meld je dan aan voor de online gespreksgroep van Hoormij∙NVVS op:

ernstige hyperacusis: 26 april 2022
10 mei 2022

Workshop: Tinnitus en werk

Tinnitus. Kun je dan nog werken? Hoe doe je dat? Hoe ga je ermee om? Hoe reageert je werkgever? Ziektewet of door de tinnitus op weg naar een WIA? Je merkt wel. Veel vragen. Voor de antwoorden kun je terecht bij de (gratis) online workshop die Slechthorend Amsterdam op 7 april 2022 van 16.00 – 17.30 uur organiseert.

Meer informatie
 

 

Tip

 

Altijd je eigen schrijftolk bij de hand

Vergader je wel eens met Teams? Dan is er nu goed nieuws voor iedereen die slechthorend is en de ondersteuning van een schrijftolk kan gebruiken. Teams heeft namelijk sinds kort de mogelijkheid van een spraaktekst programma. Daarmee kun je onder aan je scherm op een leesregel de gesproken tekst mee lezen. Hoe je er komt? 

Lees verder
werken-met-gehoorverlies-b
 

 

Kort nieuws

 

Vaker ondertiteling bij zorgafspraak online 

Door de aanhoudende druk op de zorg en de onvoorspelbare coronamaatregelen zijn veel zorgorganisaties overgegaan op het verlenen van hybride zorg. Hierbij worden patiënten zowel in levende lijve als via een videoconsult ondersteund via ondertiteling. Goed nieuws voor slechthorende en dove mensen.

Meer informatie

Nieuwe behandeling hyperacusis bij Pento

Het in- of uitruimen van de vaatwasser, hoog en schel stemgeluid of (te) harde muziek in winkels. Wat als elk geluid teveel is? Dan is er mogelijk sprake van hyperacusis of overgevoeligheid van geluid. Pento heeft een nieuwe behandeling ontwikkeld voor mensen met overgevoeligheidsklachten voor alledaagse geluiden.

Lees meer
 

 

Recent onderzoek onder 60-plussers door Deloitte en Beter Horen, in samenwerking met de gemeente Den Haag, toont aan dat het aantal nauwe contacten afneemt zodra mensen slechter gaan horen. Earline initieerde op World Hearing Day een gesprek over gehoorverlies en eenzaamheid, een belangrijk thema. Een gesprek tussen Wil Verschoor, directeur Hoormij∙NVVS, en Dennis Havermans, directeur strategie & allianties bij Beter Horen/Amplifon.

Lees meer

Gehoorverlies en eenzaamheid

handen-oud-corona-eenzaam-2
 

 

In de media → Universiteit Gent

 
 
sarah-verhulst-universiteit-gent

Onderzoek naar vroege opsporing en behandeling gehoorschade

Met een Transition Grant van de European Innovation Council (EIC) hoopt UGent-onderzoeker Sarah Verhulst dankzij artificiële intelligentie een nieuw type hoorapparaat te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Lees het artikel
 

 

Vacatures

 

Check onze actuele vacatures

Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde: hun ervaringskennis en betrokkenheid biedt wezenlijke meerwaarde. Wil jij je ook inzetten voor mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening?

Actuele vacatures
 
vacature-1
 

 

Wie inspireer jij?

 
inspireer-je-vrienden

Deze nieuwsbrief informeert en inspireert mogelijk ook anderen. Ken jij iemand die dit interessant vindt? Attendeer ze erop via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 20 april 2022.

 

Bekijk ook...

 
hoorwijzer-2
tinnitus-jong-netwerk-logo