klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken
Ga direct naar het volledige programma overzicht van het najaar 2019

Hoe werkt uw hart? Meld u nu aan voor 'De nieuwste medische inzichten van de Cardiologie'

Centraal in deze reeks staan hartfalen en kransslagaderaandoeningen. Beide staan in de top vijf van doodsoorzaken.

U leert over de nieuwste behandelingen en of deze ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op het verminderen van de hoge sterfte als gevolg van deze twee aandoeningen.

Dr. Jean Bronzwaer was ruim 30 jaar werkzaam als interventiecardioloog, waarvan 25 jaar in het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.
  • Data: 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 december 2019
  • Dag en tijd: Woensdag, 10.00 – 12.30 uur
Bekijk deze cursus en schrijf u in

Houdt u van boeken? En van films? Dan zult u ongetwijfeld vaak genoeg hebben uitgeroepen ‘Het boek was beter!’

 

Maar wellicht heeft u ook genoten van boekverfilmingen. Hoe moet u boekverfilmingen eigenlijk beoordelen? Kunnen we ze wel op waarde schatten?

In deze cursus behandelen we vier boeken én hun verfilmingen om te laten zien wat een beroemd werk in de handen van een beroemd regisseur vermag. Daarbij verdiepen we ons in zowel de literatuur- als de filmgeschiedenis. 

Een greep uit de boeken en films die aan de orde komen, zijn:

  • Heart of Darkness van Joseph Conrad, verfilmd door o.a. Francis Ford Coppola als Apocalypse Now
  • Het nieuwe testament, talloze malen verfilmd bijv. door Martin Scorsese (Last Tempation of Christ), Pasolini (Il vangelo secondo Matteo), Norman Jewison naar de rockopera van Andrew Lloyd Webber (Jesus Christ Superstar) e.v.a.
  • Data: 14, 21, 28 november, 5 december, 2019
  • Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur
Bekijk deze cursus en meld u aan

Hoe kunnen we de veiligheid van Nederland vergroten? 

Onze buitenruimten worden door veel verschillende groepen gebruikt. Uitgaanspubliek, forenzen, scholieren, ouderen, demonstranten, toeristen.  Maar wanneer verandert samenleven in overlast en zelfs criminaliteit? 

In deze cursus criminologie onderzoekt u een unieke aanpak van criminaliteit: het Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED). In Nederland kennen we deze methode als ‘Veilig ontwerp en beheer’. Uitgangspunt is dat (potentiele) criminelen, voor het uitvoeren van hun daad beïnvloed kunnen worden door hoe we de buitenruimte indelen.

Een voorbeeld van hoe het helemaal mis kan gaan: De Bijlmer. 
 
In deze cursus krijgt u theorie, historische context, concrete voorbeelden en buigt u zich samen met de docent over heel belangrijke maatschappelijke, actuele vraagstukken.
  • Data: 7, 14, 21, 28 november 2019
  • Dag en tijd: Donderdag 10.00 – 12.30 uur
Bekijk deze cursus en meld u aan

Het antieke Griekse theater - Van subliem tot platvloers

Het antiek-Griekse theater is niet weg te denken uit de hedendaagse kunst! Beeldend kunstenaars, cineasten, componisten en choreografen voelen zich nog steeds geïnspireerd door de klassieke toneelstukken. Maar ook de uitvoering en de vorm van het antieke theater was vernieuwend en eigenlijk zeer uitzonderlijk.

In deze cursus leert u alles over het Griekse theater: 
de rol van het koor, de spelers, het publiek en de rekwisieten. Maar ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Griekse toneelstukken zelf: de wording en opkomst, de delen en stof van de spelen, evenals de rol van de goden.
Drs. Hein van Dolen is werkzaam als vertaler, publicist en reisleider. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, zoals de veelgeprezen vertalingen van het werk van Herodotus, komedies van Aristofanes, tragedies van Sophocles, Fabels van Aisopos en Verzwegen verhalen van Procopius. 
  • Data: 4, 11, 18, 25 november, 2 december 2019
  • Dag en tijd: Maandag 10.00 - 12.30 uur
Bekijk deze cursus en meld u aan

Nieuws Hovo Rotterdam - oktober 2019
 

Save the Date - Op 9 december 2019, van 14.00 - 15.30 geeft dr. Pien van der Hoeven de Winterlezing over oorlogsjournalistiek. Iedereen kent de beelden van de omgebrachte journalisten uit Syrië. Een retrospectie. Houd deze datum vrij en uw inbox in de gaten. U krijgt eind oktober een uitnodiging!
Programma voorjaar 2020 - 12 november komt het programma voor het voorjaar 2020 online! Houd u uw inbox in de gaten; u krijgt een mailtje zodra het aanbod online staat en u zich kunt inschrijven. Twee weken later vindt u de studiegids op uw deurmat!
Nieuwe digitale leeromgeving - De cursussen die in 2020 starten, zullen allemaal een nieuwe digitale leeromgeving hebben - het Weblokaal stopt. U kunt makkelijker documenten downloaden, elkaar een mailtje sturen of het bureau een bericht sturen. Vanaf december kunt u er alles over lezen op onze website!

Heeft u vragen?


Wilt u meer weten over uw programma, of de locatie? Of wilt u hulp bij het maken van een keuze? Neem gerust contact op met de medewerkers van Hovo Rotterdam.
 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands