Beste lezer,
 
‘Mijn man en ik lezen samen’, vertelde een mevrouw ons laatst.
 
Het leek ons wat omslachtig: om beurten een aantal bladzijden? Zij stiekem over zijn schouder glurend? Of innig naast elkaar – en dan maar hopen dat je uitgelezen bent voordat hij de bladzijde omslaat?
 
We begrepen haar verkeerd: ze lezen elkaar voor. Iedere avond. Soms op de bank, vaak in bed. Dagelijks zo’n tien bladzijden. Zo beleven ze de vertellingen samen, wordt hun bijeenzijn doorlopend verrijkt met gedeelde avonturen. En hebben ze veel, heel veel om over (door) te praten.
 
De voordracht staat in het volle licht tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari). Vooral voor kinderen; wij organiseren zelfs een voorleesontbijt voor de kleintjes bij ons in de winkel. Maar wat deze mevrouw doet, is minstens zo aardig: lees ook je beminde eens voor, je moeder, je kameraad. Kies samen een boek, vertel elkaar de verhalen, deel de lotgevallen.
 
Moeilijk? Nee. Bovendien ben je nooit te oud om iets te leren. Of om opnieuw te beginnen – wat trouwens het thema is van de Maand van de Spiritualiteit die deze week begint (12 januari t/m 11 februari). Daphne Dekkers schreef er een essay voor: Sterrenstof. Misschien een aardig boek om mee te beginnen. Samen.
 
Hartelijke groet,
                 
De boekverkopers van Heinen
 
P.s. Behoeft uw verhouding wat romantiek? Lees elkaar gedichten voor! Van 25 t/m 31 januari vieren we de Poëzieweek en krijgt u (bij besteding van € 12,50 aan poëzie) de bundel Wat ons had kunnen zijn van dichter-theatermaker Peter Verhelst van ons cadeau.

 
ACTIVITEITEN
 

Maand van de Spiritualiteit met Daphne Deckers: Sterrenstof

maandag 15 januari, 20.00 uur / Perron 3 / entree: € 12,50, Bibliotheek-leden: € 10 / kaarten zijn hier te bestellen

Daphne Deckers vertelt openhartig over de verschillende fases van haar moederschap. Van zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest: stadia met telkens een nieuw begin, waarin de moeder en haar kinderen centraal staan. ‘Het is één grote werkstage’. Ze schreef er Sterrenstof over, het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2018. En komt daaruit voorlezen op de 15e.
 
Hier leest u meer.

 

Boek in Beeld met Jaap Robben, Hanna Bervoets, Maurits de Bruijn, Maartje Wortel en Ernest van der Kwast

woensdag 17 januari, 19.45 uur / Verkadefabriek / entree: € 10 / kaarten zijn hier te bestellen

AKV | St. Joost-studenten stortten zich op boeken van Jaap Robben, Hanna Bervoets, Maurits de Bruijn, Maartje Wortel en Ernest van der Kwast. Schrijver/journalist/Wolkers-biograaf Onno Blom ontvangt de vijf jonge schrijvers en bespreekt hun boeken, onderliggende thema's, hun motivatie én de ontwerpen van de studenten.
 
Hier leest u meer.

Het Nationale Voorleesontbijt met Charlotte de Lange

woensdag 24 januari, 9.45 en 10.45 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree gratis voor peuters en kleuters / aanmelden via info@heinen.nl

Poppenspeler Charlotte de Lange komt tijdens Het Nationale Voorleesontbijt naar Adr. Heinen. Gezellig! Maar ze neemt Miss Poes mee. Lukt het haar dan nog wel om uit Ssst! De tijger slaapt voor te lezen…? Vanaf 9.45 uur staat het ontbijt klaar en om 10.00 uur begint het voorlezen, vanaf 10.45 uur is er een tweede voorstelling. 
 
Hier leest u meer.

 

Vrouwenkoor Ongehoord met zang, poëzie en verhalen

donderdag 25 januari, 19.00 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree gratis

Er wordt gezongen in Heinen! Het Bossche vrouwenkoor Ongehoord brengt een programma vol zang, poëzie en verhalen. Met teksten van o.a. Judith Herzberg, Rutger Kopland en Paul van Ostaijen. En composities van Jacques van de Ven.
 
Hier leest u meer.

 

Blik vooruit: Wimboektoe met Bert Natter, Anne-Fleur van der Heiden, Nina Polak

donderdag 22 februari, 19.30 uur / Muzerije / entree € 12,50 inclusief pauzedrankje / kaarten zijn hier te bestellen

Vierde editie van het nieuwe sprankelende boekenprogramma waarin gastheer, schrijver en columnist Wim Daniëls bekende en minder bekende auteurs voorstelt aan het publiek. Een avond vol energie, humor en flair. Gasten op 22 februari: Bert Natter, Anne-Fleur van der Heiden en Nina Polak

Hier leest u meer.

 
BOEKENTIPS
 

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt
u gebruik maken van de link onder aan deze brief.

Copyright © Boekhandel Adr. Heinen
 
Copyright © 2018 Adr. Heinen, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft opgegeven voor onze nieuwsbrief.

Our mailing address is: info@heinen.nl
Adr. Heinen
kerkstraat 27
's-Hertogenbosch, NB 5211 KD
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list