Nieuwsbrief januari 2020 We hebben voor het komende voorjaar weer een gevarieerd programma samengesteld. Het programma bestaat uit lezingen, workshops en cursussen. Info ochtend Opleiding Herborist Zaterdag 4 april Inschrijven In deze Nieuwsbrief Workshop “Detox met kruiden” Jaarcursus kruiden en wilde planten Kruidenborrel en likeur Fermenteren 3 lezingen Geert Verhelst Workshop Culinaire Cosmetica Workshop “Detox met kruiden” Tijdens deze interactieve workshop zullen theorie en praktijk elkaar afwisselen. Je gaat deze dag wildplukken voor een gezonde kruidenlunch en je maakt preparaten die je nodig hebt voor je detox programma. Donderdag 19 maart van 10.00-16.00 uur Kosten: € 125,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal, producten) Docente: Kim Bell (Docente aan de opleiding Herborist en orthomoleculair detox specialist) Meer info en inschrijven workshops: Jaarcursus kruiden en wilde planten Tijdens deze cursus leg je een basiskennis aan voor het gebruik van kruiden en wilde planten. Je leert de meest gebruikte planten kennen en maakt hiervan producten, zowel om te eten als om te helen. Je leert ook hoe je een heerlijke kruidenthee maakt. De cursus bestaat uit 12 dagen, waarvan er 8 dit voorjaar gegeven worden. Je kunt daarna beslissen of je ook de 4 lessen in het najaar nog wilt doen. Start vrijdag 20 maart van 9.30-15.15 uur Kosten voor 8 lessen: € 595,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal, producten) Docente: Maartje Niessen (Docente aan de Opleiding Herborist en aan de Jaarcursus) Meer info en inschrijven: Workshop "Kruidenborrel" De magie van de alcohol. Een product wat de mensen al eeuwenlang plezier schenkt, genot geeft, helend werkt enz. Maar het is ook een sluipmoordenaar, een sociale ramp, brengt armoede en misbruik in al zijn vormen. Het is allebei waar. In deze workshop benoemen we de nadelen, maar gaan vooral in op de positieve aspecten. Wat komt aan bod? hoe ontstaat alcohol wat is het verschil tussen ethyl en methyl alcohol hoe kunnen we het alcohol gehalte verhogen(distilleren) op welke manieren kunnen we smaak toevoegen aan de alcohol en wat is een elixer, een tonicum, een bitter of een likeur Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag met distilleren en maakt gaat u zelf aan de slag met het maken van kruiden borrels. Als u thuis een alcoholische drank hebt die u niet opdrinkt, breng deze mee en we maken er een nieuwe borrel van. Zaterdag 28 maart van 9.30 - 15.30 uur Kosten € 125,- (inclusief: syllabus, koffie, thee, en de gemaakte kruidenborrels) Docent: Max Niessen (Docent aan de Opleiding Herborist) Meer info en inschrijven workshops: 2-daagse cursus “Fermenteren” Tijdens deze cursus komen de verschillende vormen van fermenteren aan bod en ga je ook zelf aan de slag. De laatste dag wordt er met de gefermenteerde producten een overheerlijk diner gemaakt. Zaterdag 21 maart van 9.30-16.30 uur zaterdag 4 april van 9.30-17.30 Kosten: € 225,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal, producten, 2 x lunch en 1 x diner) Docent: Dave Zwaartman (Chef-kok en docent aan de Opleiding “De helende chef”) Meer info en inschrijven workshops: Lezing Geert Verhelst: “Kruiden voor een betere gezondheid” Tijdens deze dag krijg je een grondig overzicht van alle belangrijkste kruiden voor onze gezondheid, ingedeeld per orgaanstelsel. Donderdag 16 april van 9.30-16.30 uur Kosten: € 60,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal) Docent: Geert Verhelst (Arts en zeer ervaren kruidendeskundige en inspirerende spreker) Meer info en inschrijven lezingen: Lezing Geert Verhelst : “Verstandig omgaan met suiker en zoetstoffen” Wat voor invloed heeft de grote hoeveelheid suiker op onze gezondheid. Wat is de invloed van synthetische zoetstoffen. Suiker wordt ook wel het “zoete vergif” genoemd. Vrijdag 17 april van 9.30-12.30 uur Kosten: € 35,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal) Docent: Geert Verhelst (Arts en zeer ervaren kruidendeskundige en inspirerende spreker) Meer info en inschrijven lezingen: Lezing Geert Verhelst: “Verstandig omgaan met vetten en oliën” Waarom hebben we vetten nodig? Wat zijn goede en verkeerde vetten en waarom? Een tekort aan essentiële vetzuren kan de oorzaak zijn van vele kwalen. Vrijdag 17 april van 13.30-16.30 uur Kosten: € 35,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal) Docent: Geert Verhelst, (Arts en zeer ervaren kruidendeskundige en inspirerende spreker) Meer info en inschrijven lezingen: Workshop: “Culinaire cosmetica” Gedurende deze dag maak je zowel verzorgende producten voor uitwendig gebruik, als producten om inwendig huid en haar te verzorgen. Het belooft dus een echte verwendag te worden. Zaterdag 6 juni van 10.00-16.00 uur Kosten: € 125- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal, producten) Docente: Susette Brabander, Herborist in opleiding en auteur van Culinaire Cosmetica Meer info en inschrijven workshops: |
|