Is de nieuwsbrief niet leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.

Lieve Fans,

De zomer is begonnen en dat is te merken met zoveel zonnige dagen. Heerlijk! Mijn voorjaars Clubtour 'Thuis' is inmiddels afgesloten. Ik heb ontzettend genoten van jullie blije koppies tijdens deze tour in zowel Nederland als Vlaanderen. Zoveel shows, toch is de tour voorbij gevlogen. En over vliegen gesproken, dat ik mee ga doen met De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! kun je ook in deze nieuwsbrief lezen, net als hoe je je kunt opgeven voor de tv-show ‘Jij&Ik’. Hou je van fotograferen? Dan moet je beslist meedoen aan de National Geographic Fotowedstrijd 2018. Ook ben ik voor War Child op reis geweest naar Oeganda, bijzonder! En het Fanweekend is een evenement waar menigeen reikhalzend naar uitkijkt, gezien de enorme hoeveelheid aanmeldingen. Genoeg te lezen dus...
 

Jij&Ik!

Al 20 jaar zet ik me in als ambassadeur voor War Child. Als ik ook maar even de kans krijg vraag ik, daar waar mogelijk, aandacht voor de situatie van de oorlogskinderen. Zo ook woensdagavond 21 november. Dan mag ik opnieuw samen met Tooske Ragas het televisie programma ‘Jij&Ik’ voor War Child presenteren. Een avond waarin we laten zien hoe belangrijk de band tussen ouder en kind eigenlijk is. War Child heeft op verschillende plekken Safe Spaces, plekken waar de oorlogskinderen zich veilig voelen. Waar ze kunnen spelen, sporten, weer kind kunnen zijn. Hier vragen we aandacht voor, samen met de kind-ouder koppels die meedoen aan dit programma. Zing jij graag met je vader of moeder, of met je kind? Geef je dan hier op. Yosina en ik zullen alle inzendingen beoordelen. Wie weet sta jij straks op dat podium!
 

Fanweekend!

Het jaarlijkse Fanweekend is aangekondigd en wat kijk ik hiernaar uit! Het is altijd een heerlijk weekend waarin ik de tijd heb om met fans bij te praten maar ook om kennis te maken met nieuwe fans. Dit jaar zal het plaatsvinden op 13 en 14 oktober in Markant Uden. Een prachtige evenementenzaal waar het podium goed tot zijn recht komt en deze vanuit alle hoeken van de zaal voor iedereen goed te zien zal zijn. Dat is mooi, want er zal veel muziek zijn deze dag! Naast de evenementenzaal is er ook een prachtige foyer waar iedereen terecht kan voor een lekker hapje en drankje en heeft het natuurlijk ook een mooie ruimte voor het inrichten van een gezellige kinderhoek. Een fijne plek waar je je snel thuis voelt. 'Thuis' zal ook het thema zijn van de Fanclubdag, het belooft dus een knus weekend te worden. Wil jij hier ook graag bij zijn, klik dan hier voor meer informatie!
 

High School Musical!

Mijn dochter Jada gaat, samen met haar vriend Roeland Beelen, de hoofdrol spelen in de musical 'High School Musical'! Jaja, dat kleine meisjes groot worden ondervind ik aan den lijve. De musical werd voor het eerst gemaakt voor Disney Channel in Amerika. Het verhaal gaat over Gabriella Montez (Jada), een verlegen studiebol en Troy Bolton (Roeland), een sterspeler van het basketbalteam, die tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen. Beiden ontdekken dan hun talent en passie. Het zet de middelbare school East High op zijn kop en de vaste groepjes op school proberen het paar uit elkaar te houden, met alle gevolgen van dien. Uiteraard zullen wij met het hele gezin aanwezig zijn op 25 augustus in Theater Figi te Zeist. Een optreden is niks zonder publiek, dus wil jij in de zaal zitten, bestel dan snel je kaarten! Roeland en Jada zitten in Cast4.
 

National Geographic Fotowedstrijd!

In de National Geographic fotowedstrijd 2018 is National Geographic op zoek naar de mooiste foto’s. Iedere (amateur)fotograaf in Nederland en België mag zijn mooiste zelfgemaakte foto inzenden in de categorie MENS, DIER of LANDSCHAP. Ik voel me zeer vereerd dat ik ben gevraagd om plaats te nemen in de jury, omdat het niveau in deze competitie altijd erg hoog ligt. Samen met de vakjury zal ik per categorie, uit alle inzendingen, 15 finalisten kiezen. Ook ligt er een taak voor het publiek, want door hen worden de publiekswinnaars gekozen. De winnaars worden op 18 november per categorie bekend gemaakt en de winnende foto wordt gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic Magazine 2018. Heb jij je nog niet opgegeven voor de wedstrijd? Kies je mooiste foto en doe mee!
 

De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!

In juni werd bekend gemaakt dat ook ik in de helikopter mag stappen en mee vlieg met De Vliegende Vrienden van Amstel Live! De twee grootste muziekevenementen, The Flying Dutch en De Vrienden van Amstel LIVE!, bundelen voor één keer hun krachten en op zaterdag 15 september 2018 vlieg ik dus samen met de beste artiesten en DJ’s van Nederland naar Amsterdam, Zwolle en Eindhoven. Ik heb ongelofelijk genoten bij De Vrienden van Amstel LIVE!, om met vrienden en mensen waarmee nieuwe vriendschappen worden gesloten op het podium te staan. Ik kijk er dan ook echt naar uit en zou het liefste nu al opstijgen. Heb jij nog geen kaarten? Kijk dan snel via deze link, want er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wie ga ik zien bij De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!?
 

The Voice Senior!

Vanaf 24 augustus starten de uitzendingen van The Voice Senior. Een ontzettend leuk programma waarvoor ik samen met Ilse DeLange, Angela Groothuizen en Gerard Joling & Gordon heb plaatsgenomen in de rode stoel om een hagelnieuw Team Borsato samen te stellen van 60 jaar en ouder! Mensen die hun leven lang al in op feesten en partijen hebben gezongen maar mensen die hun leven lang een kantoorbaan hebben gehad en pas nu ontdekken dat ze zangtalent. Keurige oudere dametjes, echte rockchickies, onvervalste Amsterdamse kroegtijgers en pure chansonniers. Die variatie, de humor, de liefde voor het leven en de muziek, alles bij elkaar maakt dit tot één van de allerleukste edities van The Voice die ik heb meegemaakt! Na twee uitzeningen Blind Auditions zijn The Knocktouts, op vrijdag 13 september is de finale. Kijken!
 

Voor War Child naar Oeganda!

Deze maand heb ik samen met War Child weer een indrukwekkende reis naar Oeganda mogen maken. Het was een emotioneel weerzien met de kinderen die in 2006 het programma van War Child volgden. Prachtig om te zien hoe zij nu als volwassenen in het leven staan en wat zij inmiddels hebben bereikt. Het verhaal van een jongen die het in zijn leven zo ontzettend zwaar heeft gehad, situaties heeft meegemaakt waarvan werkelijk de rillingen je over de rug lopen, maar met behulp van War Child het nu al bijna tot advocaat heeft weten te schoppen, ontroerde me enorm. Hoewel ik met deze reis even terug keerde naar het verleden, richt ik samen met War Child ook vooral de blik op de toekomst. En dat doe ik dan vooral met een gevoel van trots en respect voor deze geweldige organisatie.  
 

'Thuis' in Brussel!

Optreden in Vlaanderen smaakt altijd naar meer. Dus niet alleen deed ik drie dagen Antwerpen aan met mijn voorjaars Clubtour ‘Thuis’, ook kondigde ik een dag na het eerste concert in het Antwerps Sportpaleis nóg een concert aan in mijn gezellige buurland. Namelijk in Ancienne Belgique te Brussel. De verkoop van de tickets ging als een speer, want ik had het nog maar net bekend gemaakt en voor ik het wist was het helemaal uitverkocht! Te gek! Op deze locatie was ik al in november vorig jaar geweest, ten tijde van de Belgische perspresentatie van mijn album ‘Thuis’. Ik weet hoe de zaal eruit ziet, hoe het geluid is en het podium aanvoelt, ik heb er dan ook ontzettend veel zin in. Het duurt nog een tijdje eer het zover is, maar op zaterdag 25 november ga ik heel veel van jullie zien, want het is tot de nok toe gevuld. Wat een vooruitzicht!
 

Clubtour 'Thuis'!

In de nieuwsbrief van april gaf ik aan dat ik stond te popelen om te starten met mijn voorjaars Clubtour ‘Thuis’, en nu zitten we inmiddels alweer in juli en kan ik terugkijken op een fantastische tour! Wat heb ik genoten van iedere keer dat ik bij jullie thuis kwam. Heel veel mooie herinneringen heb ik gemaakt, maar ook heb ik een aantal bijzondere fans mogen ontmoeten, allemaal met hun eigen verhaal. In Antwerpen voelde ik me ook helemaal thuis, wat was dat een feestje om daar drie dagen te mogen staan op een geweldig podium met onder andere een fantastisch decor. Op mijn website kun je een uitgebreid verslag lezen. En als ik het artikel zelf terug lees, kan ik niet wachten totdat ik het podium van Ancienne Belgique in Brussel en het mooie Koninklijk Theater Carré in Amsterdam weer mag betreden, haha!
 

Yosina wint The Voice Kids!

Ik noemde Yosina net al even, want na maanden van voorbereidingen, ontroerende Blind Auditions, de spannende Battles en The Sing Off brak de avond van de grote finale van ‘The Voice Kids 2018’ aan. Het was een zeer spannende finale waarin de finalisten bijzonder aan elkaar gewaagd waren. Wat was ik blij om voor de derde keer de titel ‘The Voice Kids 2018’ met Team Borsato binnen te halen! Ongelofelijk trots ben ik op de 11-jarige Yosina, want als je op die leeftijd al zoveel emotie, warmte en liefde in je stem kan leggen, staat er nog een mooie toekomst in muziekland te wachten. En dit bewees ze onlangs al door samen met Trijntje Oosterhuis het prachtige duet op te nemen 'Ken Je Mij?' voor de herdenking van 4 mei. Ik wil dan ook iedereen nogmaals bedanken die op Yosina gestemd heeft!
 

28 jaar in het vak!

Het is alweer even geleden maar 7 april zat ik 28 jaar in het vak. 28 jaar alweer! Het lijkt zo lang geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Die 7e april blijft altijd een speciale dag in mijn leven. Met hoed op en lange jas aan won ik die dag de Soundmixshow met de vertolking van het liedje ‘At This Moment’ van Billy Vera. Na drie Italiaanse albums maakte ik de overstap naar het zingen in het Nederlands. En dat dit een juiste keuze was blijkt tot op de dag van vandaag wel. Ik wil jullie bedanken voor alle lieve felicitaties, bloemen en kaartjes die ik van jullie heb mogen ontvangen en voor jullie trouw en loyaliteit de voorbijgaande 28 jaar. Om in de termen van mijn laatste album te spreken. Ik voel me nog altijd ‘Thuis’ bij jullie en hoop nog vaak bij jullie ‘Thuis’ te komen.
 

De Photohunt!

De laatste weken zie ik een aantal nieuwe deelnemers aan de Photohunt voorbijkomen in de app. Zo leuk om te zien dat steeds meer mensen ontdekken hoe leuk dit spelletje is en hier zoveel plezier aan beleven. Voor de één zit dat in het zo snel mogelijk de opdracht uitvoeren om maar die hoogste score te behalen en de ander beleeft het meeste plezier aan zo creatief mogelijk de foto maken. Ik geniet elke maand weer van deze competitie, het enthousiasme en creativiteit dat van de foto’s afspat. Inmiddels zijn de winnaars van de maanden april, mei en juni bekend gemaakt en maakt iedereen in juli weer even veel kans op de hoogste score. Doe jij nog niet mee en wil jij ook de uitdaging aangaan? Meld je dan snel aan via de Borsato App en doe ook mee. Veel succes met hunten!
 

Tot slot...

… wil ik jullie allemaal een hele fijne zomer wensen! Velen zullen gaan genieten van een heerlijke vakantie en ik zal dit ook gaan doen. Samen met mijn gezin zal ik weer een aantal weken op Griekse wateren varen en genieten van al het moois wat Griekenland ons te bieden heeft. Heerlijk een paar weken niks en opladen voor het najaar, want mijn agenda staat ook dan weer overvol en hoef ik mij zeker niet te vervelen. In september is de finale van The Voice Senior en zal ik met mijn vrienden vliegen naar diverse plaatsen waar we een feestje gaan bouwen. Maar ook het Fanweekend zit er dan al snel aan te komen, waar ik heel veel zin in heb. Nu eerst genieten van de vakantie. Tot snel!

 

 

Groetjes,

Marco
 
 
 
 

  
 
Nieuwsbrief Marco Borsato 19 juli 2018
Klik hier als je de nieuwsbrief van Marco Borsato niet meer wilt ontvangen.