Detail van onze stand op VeggieWorld jl, waarbij wij aandacht vroegen voor een wèrkelijke prijs van vlees. Ons Lekker Vega Magazine is geheel vernieuwd Het eerste nummer van 2020 viel twee weken gelegen bij alle donateurs en leden op de deurmat - en hoe! Dikker, groter, een ruggetje, ander papier... Onze designer Noella van Straakenbroek maakte er samen met onze eindredacteur Annelies weer wat moois van! Nieuw is de rubriek 'Aan tafel met Elle' waarin actrice en auteur Elle van Rijn gaat zitten met Bekende Nederlanders - voor deze eerste keer is dat schrijfster Susan Smit. Plaats van handeling was restaurant Spirit. Nieuw is ook Chef's Menu waarin meesterkok en culinaire hoogvlieger Angélique Schmeinck ons meeneemt naar fine-dining in een luchtballon en haar 'eetbare, vegetarische schilderijen'. In dit Lente-nummer ook een Special over gezonde dorstlessers en een Shopping-pagina met V-Label Keurmerk-producten. Verder natuurlijk heel veel (nieuwe) recepten, amuses en antwoorden van voedingskundige Sytske op allerlei 'Voedingsvragen'. Abonneer je nu als Donateur, kies je welkomstcadeau uit én ontvang dit nummer alsnog direct per post (plus nog 3 nummers in 2020)! Dit deden wij op VeggieWorld Op VeggieWorld (29 febr & 1 mrt; er waren nog geen maatregelen afgekondigd inzake mogelijke Corona-besmetting dus dit evenement ging gewoon door) stonden we met 'Lekker Vega' in de machtige Werkspoorkathedraal in Utrecht. De 9.000 bezoekers konden kennismaken met ons inspirerende platform en het nieuwe LEKKER VEGA Keurmerk voor restaurants, en een winkelwagen vol producten met het V-Label Keurmerk winnen. En was het ook druk om de Europese versie van de petitie voor een 'True Price of Meat' (van TAPP Coalitie waarvan onze directeur Floris de Graad bestuurslid is) te kunnen ondertekenen. Zie foto bovenaan. Wij deelden wederom de vegan bonbons van Viola's Patisserie gratis uit, maar die plantaardige macarons van onze buurman daar waren ook een gigantisch succes. Heb jij ze al geproefd?
Wist je dat.. .. organisatie Natuur&Milieu voor 2019 de VegaMonitor uitvoerde? .. het gerecht Tikkie Massala van Eazie en Bar-Bistro Calypso de winnaars van de Vegetarische Restaurantweek zijn? .. dat Bar-Bistro Calypso onlangs ook ons 'LEKKER VEGA Keurmerk voor restaurants' in de kleur Goud ontving? .. dit de meest populaire groenten van vorig jaar zijn? .. supermarktketen Lidl Nederland het assortiment vegetarische en plantaardige producten maar liefst 3x zo groot maakte? .. we een vacature voor de functie van penningmeester hebben? .. wij met de True Animal Protein Price (TAPP) Coalition twee rapporten voor een 'werkelijke prijs van vlees' overhandigden aan de EU in Brussel? .. onze voedingskundige Sytske de factsheets over Soja, Omega 3-vetzuren en Aantal Vegetariërs heeft geüpdate? .. en die factsheets natuurlijk gratis te downloaden zijn? .. onze medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden al een paar weken vanuit huis werken en jullie allemaal heel veel gezondheid en Liefde toewensen! PIZZA TARTUFO MET BOSPADDENSTOELEN 2 pers. / 30 mins. bereidingstijd Recept (met toestemming gebruikt) uit "Pizza!" van Manon van Essen "Cashewnoten op een pizza? Misschien niet het meest voor de hand liggende ingrediënt, maar verwerkt in een vegan spread is het een echte aanrader. Wij gebruikten de noten voor dit recept als basis voor een truffelspread. Super easy. Extra tip: maak meteen een flinke portie, want ook op een geroosterd broodje of op toast is-ie top." Ingrediënten (koop zo veel mogelijk biologisch) 50 g rauwe cashewnoten truffelolie 20 ml citroensap 2 pizzabodems van het merk Magioni (verkrijgbaar bij o.a. AH) 250 g bospaddenstoelen 10 g salie Bereiding Laat de cashewnoten een uur wellen in lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de cashewnoten vervolgens goed af en maal ze in de keukenmachine fijn tot een glad geheel. Meng voor de truffelcrème de truffelolie met het citroensap goed door elkaar. Bak de pizza’s 3 minuten voor. Verdeel de truffelcrème over de pizzabodems en top de pizza’s af met de bospaddenstoelen en salie. Bak de pizza’s nog 10 minuten af in de oven en je kunt aan tafel. Smakelijk! Zo'n 2.500 producten in de schappen van supermarkten dragen het V-Label Keurmerk dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent aan vegetarische én veganistische voedselproducten. Overigens certificeren wij sinds kort ook verzorgingsproducten. De serie van 'Health, Beauty & Planet (o.a. te koop bij AH en Etos en Bol.com) is het eerste non-food dat wij certificeerden. In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg. Als dank voor je donatie ontvang je: Gratis het boek 'Plantaardig Presteren' van vegan triatleet Maartje van Gestel t.w.v. €27,50 OF het boek 'Vegabijbel' t.w.v. €31,99 OF Kies voor het Lekker Vega Kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én 'Vegatopia, het kookboek' Gratis! 4 x per jaar magazine Lekker Vega op je deurmat Korting! Je krijgt korting in vele restaurants, bed&breakfast-adresjes en hotels geschikt voor vegetariërs, en korting op producten in diverse webshops. Gratis! Persoonlijk voedingsscan van onze Voedingskundige Sytske de Waart. Dank je wel! |