Bekijk online
Nieuwsbrief  Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis
Mei 2023
Vacature publieksmedewerker
Amsab-ISG is op zoek naar een voltijdse publieksmedewerker voor 1 jaar vanaf september 2023 met mogelijke verlenging. Geïnteresseerd? Je kan solliciteren tot 26 juni 2023.
Lees meer
CFP: Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis
Oproep om papers in te sturen voor de zesde editie van de Dag van de Belgische Migratiegeschiedenis voor 15 juni 2023.
Lees meer
Overeenkomst Stichting Suzanne de Pues
Amsab-ISG en de Stichting Suzanne De Pues sloten een samenwerkings-overeenkomst af met het oog op de verdere ontsluiting van de collectie van het Fonds Suzan Daniel, holebi en trans* archief en documentatiecentrum.
Lees meer
Boek Lalla Vandervelde op Klara
Martine Vermandere, coördinator publiekswerking bij Amsab-ISG, vertelde in het radioprogramma Pompidou op Klara meer over haar nieuwe boek over de historisch prominente vrouw Lalla Vandervelde.
Lees meer
Brood & Rozen 2023/1
Over de Belgische Volkshuizen, de belevingen van voormalig mijnwerker Constant Malva, een publicatie over Lalla Vandervelde, het thema migratie in Amsab-ISG en de waardering van hashtags.
Lees meer
Klasbakken was een succes!
In het kader van de Erfgoedweek gaf Helena Dierick, student Educatieve Master, in verschillende scholen een les over hoe sociale media onze wereld veranderen, met de abortusbeweging als casus.
Lees meer
New book on train commuters
Donald Weber, researcher at Amsab-ISH, contributed to a new global history on railways and commuting, now availalbe at Taylor & Francis.
Lees meer
Workshop migratiegeschiedenis
In onze tentoonstellingszaal vond een internationale workshop plaats over de rol van migranten in de migratiegeschiedenis, georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten. 
Lees meer
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Uw inschrijving voor de nieuwsbrief?
U kan uw gegevens wijzigen of uitschrijven voor de nieuwsbrief.
© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
Tel + 32 9 224 00 79