Nature Today

Natuurberichten

donderdag 1 november 2018

Minister Schouten neemt eerste exemplaar Vogelatlas in ontvangst

Zaterdag 24 november neemt de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, het eerste exemplaar van de Vogelatlas in ontvangst. De uitreiking vindt plaats op de Landelijke Dag van Sovon in Apeldoorn. Naast de overhandiging van de Vogelatlas zijn er natuurlijk nog genoeg andere redenen om naar de Landelijke Dag te komen!

Meer informatie over de Landelijke Dag van Sovon

Nieuwe slakkenspoormot: aantal soorten in Nederland dit jaar verdubbeld

Er is een nieuwe soort mineermot ontdekt: de slakkenspoormot Phyllocnistis extrematrix. De rups hiervan is gebonden aan populieren. Nog maar twee maanden geleden werden twee nieuwe soorten slakkenspoormotten op wilgen gemeld. Met deze nieuwe vondst is het aantal Nederlandse soorten slakkenspoormotten in één jaar verdubbeld tot zes!

01.11.2018

Lees verder

Groene Held: Tim Eestermans

In Noord-Brabant zijn enorm veel vrijwilligers actief in en voor de natuur. Deze ‘Groene Helden’ dragen bij aan een groene en gezonde leefomgeving. Via persoonlijke portretten zet de provincie een aantal van hen in het zonnetje. Zo inspireert en informeert de provincie anderen over Brabantse natuur. Deze week: Tim Eestermans.

31.10.2018

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.