Nature Today

Natuurberichten

Friday, 10 January 2020

Hoeveel muggenoverlast ervaar je momenteel?

We hebben tot nu toe te maken met een (zeer) warme winter. Wat doet dat met de steekmuggen? Help mee dit in kaart te brengen door via Muggenradar.nl te melden welke mate van muggenoverlast je momenteel ervaart. De opties zijn ‘Geen overlast’, ‘Een beetje overlast’, ‘Veel overlast’ en ‘Heel veel overlast’. Dank voor je bijdrage! Arnold van Vliet

Meld mate van muggenoverlast via deze link op Muggenradar.nl

Effect van warme of koude winter op eikenprocessierups

De warme winter tot nu toe roept bij veel mensen de vraag op wat de gevolgen zijn voor de eikenprocessierups. Vooral de temperatuur in maart en in mindere mate februari bepaalt wanneer de eikenprocessierupsen uit hun ei komen. Voor zover nu bekend maakt het voor de overlevingskansen en populatieontwikkeling niet uit of een winter warm of koud is. Twee weken diepvries doet de rupsen niets.

10.01.2020

Lees verder

Unieke expeditie in Indonesië moet paradijs in zee behouden

Raja Ampat in Indonesië is een gebied met de grootste biodiversiteit ter wereld. Een bont, internationaal gezelschap hoopt uit te vinden hoe dat behouden kan blijven. Binnenkort vertrekt er een uniek team van wetenschappers, natuurbeschermers en docenten uit Nederland en Indonesië naar het gebied. Het team hoopt oplossingen te vinden om deze koraalriffen een paradijs te laten blijven.

10.01.2020

Lees verder

Goede voornemens? Beleef het landschap!

Het is januari: de tijd voor goede voornemens. Meer sporten staat vaak hoog op het lijstje. Dit gaat gemakkelijker als u uw (nieuwe) hardlooprondje combineert met een goede beleving van het landschap. Atlas Natuurlijk Kapitaal biedt kaarten die de belevingswaarde van het landschap samen met de landelijke wandelroutes weergeven.

09.01.2020

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.