Nature Today

Natuurberichten

donderdag 12 oktober 2017

Heeft u wel eens de webshop van Nature Today bezocht?

Nature Today heeft ook een webshop. U vindt daar onder andere natuurbeschermingsproducten van Vivara (waaronder vogelvoer, voedersystemen, producten voor tuindieren) en boeken (zoals boeken over fotografie en gezonde en eerlijke voeding). Indien u via de webshop van Nature Today iets koopt, komt een deel van het aankoopbedrag ten goede van Nature Today.

Naar de webshop van Nature Today

Dragen nieuwbouwkelders bij aan de bescherming van vleermuizen?

Veel vleermuizen overwinteren in door mensen gemaakte gebouwen of objecten, bijvoorbeeld in forten, bunkers, mergelgroeven of kelders. Veel hiervan waren niet bedoeld voor winterslapende vleermuizen, maar bleken wel geschikt. Deze ontdekking inspireerde vleermuisbeschermers om specifieke ‘vleermuiskelders’ te ontwerpen, het was echter onduidelijk of deze wel geschikt zijn voor vleermuizen.

12.10.2017

Lees verder

‘Vertrouwen in de Toekomst’ heeft geen aandacht voor natuur

De gezamenlijke natuurorganisaties (LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Stichting de Noordzee, SoortenNL, IVN en IUCN NL) zijn teleurgesteld in het gisteren gepresenteerde regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en Christenunie. Dit regeerakkoord wordt door deze partijen bestempeld als ‘het groenste regeerakkoord ooit’, maar groen gaat kennelijk niet over natuur en landschap.

11.10.2017

Lees verder

Vissende aalscholvers bewijzen theorie van Darwin

Charles Darwin suggereerde het al: visetende vogels kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van plantenzaden en kleine ongewervelde diertjes. Na anderhalve eeuw levert een groep Europese onderzoekers van onder andere het Nederlands Instituut voor Ecologie het bewijs.

11.10.2017

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.