Nature Today

Natuurberichten

donderdag 15 april 2021

Met belevingsapp MEES op weg naar een schonere, stillere leefomgeving

Je fietst door de provincie Utrecht. Onderweg denk je: hier kan het best wat groener of minder druk. Straks kun jij dat in een app direct melden. De provincie Utrecht, het RIVM en studenten van Hogeschool Utrecht ontwikkelden de MEES Belevingsapp. Met jouw mening over je leefomgeving gaat de provincie Utrecht aan de slag. Op weg naar betere fietsroutes en stiltegebieden waar het écht stil is.

15.04.2021

Lees verder

Natuurjournaal 15 april 2021

Luister naar roepende rugstreeppadden, heksenmelk bloeit.

15.04.2021

Lees verder

De Canadese commerciële zeehondenjacht 2021 is van start gegaan

... ondanks de pandemie, publieke verontwaardiging en een sterke afname van de vraag. Daarbij zijn zeehonden nu in een groter gevaar dan ooit door klimaatverandering en verlies van leefgebied. Lees hier meer over de bedreigingen voor zeehonden en de wetenschappelijk onderbouwde strategieën die we uitvoeren om een verschil te maken voor deze geliefde diersoort – en hoe je kunt helpen.

14.04.2021

Lees verder

Corona-attentie voor vrijwilligers

Nauwelijks 'live' contact en veel afgezegde bijeenkomsten. Zo'n pandemie hakt er in. Toch blijven vrijwilligers trouw en actief. Om ze een hart onder de riem te steken en te bedanken, bracht Stichting ANEMOON een boekje uit. Daarin worden de doelsoorten nu eens heel anders belicht, onder het motto 'juist nu iets luchtigs'.

14.04.2021

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.