Nieuwsbrief Nature Today - 16 mei 2019

2 maanden geleden
  • Html
  • Tekst

Natuurberichten

donderdag 16 mei 2019

Bestrijden van muskusratten leidt tot een afname van de populatie

Vanwege de graverij van muskusratten, een knaagdier afkomstig uit Noord-Amerika, komt de waterveiligheid in gevaar en kunnen er ongelukken gebeuren. Een praktijkproef waarbij in een aantal grote gebieden enkele jaren niet is bestreden, laat zien dat bestrijding effectief kan zijn en daadwerkelijk leidt tot een kleinere populatie.

16.05.2019

Lees verder

Eiken worden kaalgevreten!

Plaatselijk zijn er in de Nederlandse bossen nu erg veel rupsen aanwezig. Men spreekt zelfs al van plagen. Het gaat vooral om rupsen van de grote en kleine wintervlinder. Eiken worden kaalgevreten, maar ook allerlei andere boomsoorten worden aangetast. Is dit een bedreiging voor het bos?

16.05.2019

Lees verder

Zeldzame Olieboltruffel aangetroffen in de Schoorlse Staatsbossen

Vorige week werd er in een laaggelegen deel van de Schoorlse Staatsbossen een onbekende truffelsoort gevonden. Na wat zoeken op de vondstlocatie werden er negen truffels geteld. Hiervan werden er twee meegenomen voor nader onderzoek. Ze waren gemakkelijk te vinden: een aantal truffels staken boven de strooisellaag uit. Na determinatie bleek het te gaan om de ernstig bedreigde Olieboltruffel.

15.05.2019

Lees verder

Het Groene Europese Verkiezingsdebat: kijk 16 mei live mee!

Op 16 mei, een week voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, organiseren Natuurmonumenten, IUCN NL en het Wereld Natuur Fonds het Groene Europese Verkiezingsdebat. Zeven Nederlandse kandidaten voor het Europese Parlement vertellen over hun plannen en gaan met elkaar in debat over landbouw, natuur, water en klimaat.

15.05.2019

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Natuurbericht.nl

Categorieën: Milieu | Natuur Bloemen | Planten
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019