Nature Today

Natuurberichten

donderdag 20 september 2018

Nog dagelijks veel soorten najaarslibellen gemeld

Met het prachtige weer dat nog steeds aanhoudt worden er nog dagelijks veel soorten libellen gemeld op de invoerportalen Waarneming en Telmee, maar ook bij de Jaarrond Tuintelling, soms wel 30 soorten op een dag. De meest talrijke zijn paardenbijter, heidelibellen en de houtpantserjuffer. Tot de eerste echte vorstperiode zijn deze nog wel te vinden, ook in uw tuin.

20.09.2018

Lees verder

Bodemdierendagen 2018: Iedereen kan helpen met rapportcijfers voor biodiversiteit onder onze voeten

De 4e editie van de Bodemdierendagen gaat bijna van start. Van 27 september tot en met 4 oktober kan iedereen als citizen scientist in eigen tuin speuren naar pissebedden, regenwormen en miljoenpoten. Of op het balkon, groene dak en schoolplein. Met deze waarnemingen berekenen we samen met onderzoekers het rapportcijfer voor de bodembiodiversiteit. Wat gaan we vinden na deze extreem droge zomer?

19.09.2018

Lees verder

Invasieve exoten ten zuiden van Eindhoven op de kaart

Invasieve exoten zijn een groeiend probleem vanwege de toenemende globalisering. Ze vormen in Natura 2000-gebieden een bedreiging voor de instandhoudingsdoelstellingen en vogel- en habitatrichtlijnsoorten. Provincie Noord-Brabant liet daarom studenten van de HAS Hogeschool de ecologische impact van invasieve exoten in het Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide en De Plateaux onderzoeken.

19.09.2018

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.