Nieuwsbrief Nijmegen 27-3-2024

militairen op grote markt in Nijmegen 
 

Luchtmobiele brigade oefent in Nijmegen

De luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht houdt van 2 tot 5 april in Nijmegen een oefening. Ongeveer 120 militairen uit Schaarsbergen die gespecialiseerd zijn in bevoorradingsoperaties doen eraan mee.  

Lees meer

""
 

Proef met dagbesteding zonder indicatie is succesvol

Een proef met indicatievrije dagbesteding, waarbij mensen dagbesteding kunnen krijgen zonder indicatie (= besluit), blijkt een succes. Inwoners kunnen zelf binnenlopen bij de aanbieder van de dagbesteding en er hoeft minder te worden geregeld.  

Lees meer


 

Radboud Universiteit gaat Nijmeegs slavernijverleden onderzoeken

In opdracht van de gemeente gaan onderzoekers van de Radboud Universiteit onderzoek doen naar de mogelijke rol van de gemeente in de slavernijtijd. Door dit beter in beeld te krijgen, kunnen we meer doen tegen discriminatie.

Lees meer

logo gemeente Nijmegen

Deze week... 

Burgemeester Bruls is aanwezig bij de boekpresentatie van ‘De geschiedenis van Afro-Surinamers 1863-1963’ van prof. dr. Chan Choenni en wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter voor Nijmegen.

Lees meer

Vanavond in de raad 

Vanavond is is het Politieke Avond en de besluitronde staat centraal. Op de agenda staan onder andere het raadsvoorstel koers voor de Binnenstad, veiligheidsbrief 2024 en de Nijmeegse straathulpcoach voor dak- en thuisloze mensen.

Lees meer

""
 

Hout stoken

Veel mensen vinden het gezellig om hout te stoken, maar gezond stoken bestaat niet. Er komen namelijk veel ongezonde stoffen vrij, zoals fijnstof. Op onze pagina over hout stoken geven wij tips hoe u op een efficiëntere manier en met minder rook kunt stoken. Ook kunt u de ervaringen van anderen lezen, zoals Piet die vertelt hoe hij zo sociaal mogelijk stookt en wanneer hij het vuur uit laat.  

Lees meer

""
Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, zijn de milieustraten dicht. Ook komt de Dar niet langs om afval op te halen. Bent u benieuwd wanneer de Dar wel afval op komt halen of wanneer de milieustraat open is? Kijk dan op www.dar.nl/afvalwijzer of op de Dar-app.
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl
Gemeente Nijmegen 2024

voorkeuren aanpassen | afmelden | aanmelden