Nieuwsbericht nr. 27
View this email in your browser
Logo Nederlands Muziek Instituut

Nieuwsbericht

Nederlands Muziek Instituut - www.nederlandsmuziekinstituut.nl
    NUMMER 27 - OKTOBER 2016
Stichting NMI: een nieuw bestuur

In de vorige nieuwsbrief bent u geïnformeerd over de veranderde situatie bij het Nederlands Muziek Instituut. Om die reden is in de loop van dit jaar 2016 het bestuur afgetreden. Het bestuur van de Stichting NMI is opgevolgd door (vooralsnog) twee nieuwe bestuursleden: Henk van der Meulen en Marijke Reuvers.

Na jaren van onzekerheid over het lot van de collecties en de organisatie is het NMI nu stevig verankerd bij het Haags Gemeentearchief en daarmee zijn de collecties veilig gesteld. De naam van het Nederlands Muziek Instituut blijft echter gehandhaafd. Daarmee wordt beoogd de collectie extra reliëf te kunnen geven, onder meer via de website en deze nieuwsbrief.

Lees meer >
Lezingen over Mengelberg

Op zaterdag 8 oktober geeft Frits Zwart van 12.45-13.45 uur een lezing in het Geschiedenis Festival in Haarlem onder de titel ‘Luisteren naar Willem Mengelberg’. Locatie: Blauwe Zaal van de Philharmonie Haarlem.

Op donderdag 13 oktober geeft Frits Zwart in het kader van de maandlezingen van het Haags Gemeentearchief van 17.30-18.30 uur een lezing over Mengelberg in het HIP (Historisch Informatiepunt) op de 4e verdieping van de Centrale Bibliotheek (Spui 68) in Den Haag.
Concert door Renate Arends en Jacob Bogaart

Op zondag 23 oktober is er in de Centrale Bibliotheek aan het Spui (Studio B op de eerste verdieping) in Den Haag een concert met liederen van Willem Mengelberg, Alphons Diepenbrock, Gustav Mahler en Richard Strauss door Renate Arends (sopraan) en Jacob Bogaart (piano). Tijdens dit recital met muziek van Mengelberg en zijn vrienden klinken ook enkele werken voor piano solo: de Barcarolle van Mengelberg en Avondschemer van Diepenbrock. Frits Zwart zal tussen de muziek door wat vertellen over de relatie van Mengelberg en deze vrienden. Aanvang 15.30 uur, toegang gratis.
Tentoonstellingen rondom Mengelberg

In het Atrium van het Stadhuis (aan het Spui) in Den Haag zijn al vanaf 13 september verlichte panelen met uitvergrote foto’s en documenten rond Mengelberg te zien. In de naastgelegen Centrale Bibliotheek zijn sinds 3 oktober op de eerste verdieping enkele vitrines ingericht met originele documenten die Mengelbergs rijke carrière illustreren: partituren, programma’s, correspondentie, foto’s en knipsels. Deze tentoonstellingen worden gepresenteerd onder de titel ‘Willem Mengelberg, een wereldberoemde en omstreden dirigent'.

Lees meer >
Copyright © 2016 Haags Gemeentearchief, All rights reserved.
You are receiving this email because you've subscribed to the newsletter on our website www.nederlandsmuziekinstituut.nl

Our mailing address is:
Haags Gemeentearchief
Spui 70
The Hague, Zuid-Holland 2511 BT
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp