Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dodelijke hoeveelheid fentanyl lag voor het grijpen voor kinderen

De gevonden fentanyl in een schuur in Eindhoven lag in een stellingkast waar ook kinderspeelgoed lag. "Op het adres wonen ook jonge kinderen en het lag daar dus zo voor het grijpen", zegt Neeltje Keeris, officier van justitie synthetische drugs van het Landelijk Parket. Een kleine hoeveelheid fentanyl kan al fataal zijn.

Lees meer

Fijnfisjenie! Hier zie je waar en wanneer de carnavalsoptochten voorbij trekken

Aankomende carnaval zijn er meer dan 300 carnavalsoptochten in onze provincie. Een aantal daarvan zijn live bij Omroep Brabant te volgen, maar er zijn nog veel meer prachtige optochten natuurlijk. Hier vind je een overzicht.

Lees meer

Basco bedankt! Inbreker vangt bot door politiehond, die krijgt daarvoor als dank een grote kluif

Politiehond Basco heeft van de Bredase ondernemer Dennis Nouwens vrijdag een hele grote, lekkere kluif gekregen. Met het bot bedankte de transporteur de speurhond, omdat die een inbreker op zijn terrein had opgespoord. Voor zijn baasjes was er ook een traktatie: worstenbrood.

Lees meer

Fentanyl is dodelijk, maar deze mensen zijn er dol op: 'Wat een spul!'

In een schuurtje in Eindhoven dook vorige week een kilo fentanyl op. Dat is een in Nederland relatief onbekend opiaat, een afgeleide van morfine die voorgeschreven wordt als pijnstiller. En die ook veel gebruikt wordt voor de lol of uit verslaving, zo blijkt uit een rondgang online. En dat terwijl een kleine hoeveelheid dodelijk kan zijn.

Lees meer

Boerenorganisaties herhalen: 'Draai strenge stikstofregels van afgelopen twee jaar terug'

Boerenorganisaties in Brabant willen dat het provinciebestuur stopt met de strenge eigen maatregelen om stikstofuitstoot tegen te gaan. De organisaties, waaronder ZLTO en Farmers Defence Force, willen dat Brabant de soepeler landelijke regels overneemt. Ook dan is het volgens de boeren mogelijk het uiteindelijke doel te halen: in 2030 veertig procent minder uitstoot dan in 2009. Dit staat in een stuk dat de boeren dinsdag hebben aangeboden aan het provinciebestuur. Die boodschap is allesbehalve nieuw.

Lees meer

Modeltreinenroof waarbij slachtoffer hartaanval kreeg: man opgepakt

Er is een man opgepakt voor de modeltreinenroof in Helmond. Het gaat om een 39-jarige verdachte uit Venlo. Hij is maandagavond aangehouden.

Lees meer

Moerdijkbrug weer vrij nadat aanhanger van vrachtwagen kantelde door wind

De wind zorgde dinsdagmiddag opnieuw voor problemen op de Moerdijkbrug. De aanhanger van een vrachtwagen kantelde en dat zorgde voor problemen. Rond tien voor twee was de vrachtwagen geborgen en zijn alle rijstroken weer vrij.

Lees meer

Koning Willem-Alexander brengt verrassingsbezoek aan Tilburg, bekijk hoe hij aankwam in de Piushaven

Niemand mocht het weten, maar Koning Willem Alexander bracht dinsdag een werkbezoek aan Tilburg. Om halftwee kwam hij aan in de Piushaven. Daarna reed hij door naar het Spoorpark. De koning bezocht Tilburg om te kijken hoe belangrijk burgerinitiatieven zijn voor een stad. Tilburg heeft er nogal wat.

Lees meer

Huis van Miranda omringd met water na overstroming Biesbosch: 'Ik heb slecht geslapen'

Het was een spannende nacht voor Biesbosch-bewoner Miranda. Door storm en hoogwater in de rivieren is natuurgebied De Biesbosch gepland onder water verdwenen. En dus sliep ze voor het eerst niet in een graslandschap, maar naast een enorme binnenzee. Ontspannen was dat niet.

Lees meer

Na Ciara komt nu Dennis aanwaaien: 'Maak je borst maar nat'

We zitten nog midden in de naweeën van storm Ciara maar komend weekend kunnen we zomaar een nieuwe storm op ons dak krijgen: Dennis komt eraan.

Lees meer

Wie bakt het 'Lekkerste Worstenbroodje'? Thuisbakkers en leerlingbakkers strijden om finaleplek

Een spannende dag voor veel thuisbakkers en leerlingbakkers. Ze mogen ze hun worstenbroodjes inleveren voor de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Twintig thuisbakkers en maar liefst 63 leerlingen strijden om de titel.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant