Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Brabant fors afgenomen

De toename van het aantal coronabesmettingen is fors gedaald. Er zijn 1020 nieuwe patiënten in Brabant ten opzichte van 1597 een dag eerder. Dat meldt het RIVM in een dagelijkse update. In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Agent ontdaan door brutale opmerking na dodelijk ongeluk: ‘Ik probeer levens te redden’

Een politieagent van de eenheid Loon op Zand heeft een emotioneel verhaal gedeeld over zijn werkzaamheden bij het dodelijke ongeluk op de N261 dinsdag bij Waalwijk. Tijdens de nasleep van het ongeluk krijgt hij een brutale opmerking van een omstander te horen die hem diep raakt. “Hoor ik dit goed? Denk jij dat we dit leuk vinden?”, schrijft de agent in een openhartig relaas op Facebook.

Lees meer

Politie gebruikt helikopter met warmtecamera's om wietkwekerij op te sporen in huis

De politie heeft met behulp van een helikopter een wietkwekerij opgespoord in Maren-Kessel. Met de warmtecamera's aan boord konden de agenten van bovenaf zien dat er iets niet klopte aan het huis aan de Provincialeweg.

Lees meer

Politie vindt gestolen fietsen in asielzoekerscentrum in Budel

Bij een controle op het asielzoekerscentrum in Budel zijn woensdagmiddag gestolen fietsen gevonden. Dat volgt op berichtgeving van Omroep Brabant, waarin boze inwoners aangeven stelende asielzoekers spuugzat te zijn. Er zijn zelfs signalen dat er knokploegen geformeerd gaan worden.

Lees meer

Overvallers bedreigen bewoner van huis en gaan er met zijn auto vandoor

Meerdere gewapende mannen hebben woensdagavond een huis aan het Marktplein in Lith overvallen. De daders gingen er met de BMW van de bewoner vandoor. Niemand raakte gewond bij de roof, zo maakte de politie bekend.

Lees meer

Politie weet wie vermoorde man is: hij logeerde tijdje in Brabant bij bekende crimineel

De politie heeft de identiteit achterhaald van een dode man die in de Zeeuwse wateren is gevonden, ten westen van Bergen op Zoom. Het gaat vermoedelijk om een Colombiaan. Een bekende crimineel uit St. Willebrord zegt dat het slachtoffer een tijd bij hem woonde.

Lees meer

Felle brand verwoest woonboerderij in Huijbergen

Aan de Moerkantsebaan in Huijbergen is woensdagavond een woonboerderij volledig uitgebrand. Het gebouw stond urenlang in lichterlaaie en grote vlammen sloegen uit het dak.

Lees meer

Dr. Wax ziet het somber in: geen ski's meer om te slijpen nu corona streep zet door wintersport

Duizenden ski’s en snowboards uit binnen- en buitenland vinden jaarlijks hun weg naar het onderhoudsbedrijf van Nils Jens in Roosendaal. Maar dit jaar blijven zijn slijp- en waxmachines oorverdovend stil. Zijn bedrijf, Dr. Wax, heeft nauwelijks nog wat te doen nu mensen hun lange latten vanwege de pandemie noodgedwongen in de kast moeten laten staan.

Lees meer

Wolf op Strabrechtse Heide sloeg drie keer toe in september, meerdere schapen gedood

De wolf die op de Strabrechtse Heide rondzwerft, heeft in september drie keer toegeslagen bij rondlopend vee. Dat meldt onderzoeksbureau Bij12. Alle drie de keren zijn er schapen gebeten.

Lees meer

Docent voelt zich bedreigd na tonen van Mohammed-cartoon op school in Den Bosch

Een docent van een school in Den Bosch voelt zich bedreigd na het tonen van een Mohammed-cartoon in zijn les over vrijheid van meningsuiting. Dat blijkt uit een persbericht van de school.

Lees meer

Commissaris van de Koning wil blijven werken ondanks ziekte, maar wat als dat tijdelijk niet kan?

De kersverse commissaris van de Koning Ina Adema is geopereerd aan een kwaadaardige tumor. Gelukkig voor de politica is er een grote kans op genezing, maar hoe zit het met haar werkzaamheden als Adema haar functie tijdelijk niet kan uitoefenen?

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant