Openen in browser

        

NoordBrabants museum krijgt enorme collectie meesterwerken

Het NoordBrabants museum krijgt een enorme collectie meesterwerken van onder anderen Brueghel, Rubens, Mondriaan, Brancusi, Van Dongen, Picasso, Dali en Magritte. De schilderijen zijn tientallen miljoenen euro's waard. Het Bossche museum krijgt de werken officieel in 'doorlopend bruikleen', maar mag ze voor altijd blijven gebruiken.

Lees meer

Doodgeschoten man in Breda was bekende in de wereld van motorbendes

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Breda van zondag was Michel Weiss. Hij is een bekende in de wereld van motorbendes. Dat meldt het ANP.

Lees meer

Zestien jaar en toch achter het stuur: 'Pubers moeten grenzen opzoeken'

Het ongeluk in Helmond dit weekend, waarbij drie tieners om het leven kwamen, wordt veel besproken op sociale media. In de auto zaten in totaal vier jongens, allemaal minderjarig. Wat bezielde die jongens om zelf in een auto te gaan rijden? Een oordeel is snel gevormd. Maar deze jongens konden waarschijnlijk de gevolgen van hun gedrag nog helemaal niet overzien, weet expert Sylvia Soochit.

Lees meer

Coronanieuws: 2950 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Ongeluk in Helmond: ambulancepersoneel en een jongen nog in ziekenhuis

Twee ambulancemedewerkers en een tiener liggen nog in het ziekenhuis na het zware ongeluk van zaterdagnacht in Helmond. Een ambulance kwam in botsing met een auto, waarin vier jongens van 15 en 16 uit Eindhoven en Nuenen zaten. Drie van die jongens overleefden het ongeluk niet.

Lees meer

Man (52) doodgeschoten op woonwagenkamp: vijf mensen opgepakt

Er zijn vijf mensen opgepakt na de dodelijke schietpartij aan de Nieuwe Inslag in Breda zondagavond. Het slachtoffer is een 52-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats.

Lees meer

112-nieuws: 40 vaten gevonden in Veldhoven • zware mishandeling in café

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Stratenmaker geschept door motorrijder in Odiliapeel

Een stratenmaker is maandagochtend aangereden door een man op een motorcrosser. Dit gebeurde op de Rechtsestraat in Odiliapeel.

Lees meer

Aardbeving met kracht van 2,6 in Bladel

In de buurt van Bladel is zondagnacht een aardbeving geweest. De beving had een kracht van 2,6. Dat is voor Nederlandse begrippen vrij zwaar.

Lees meer

Rai Vloet uit de cel na dodelijk ongeluk, hij blijft wel verdachte

Rai Vloet is maandag vrijgelaten nadat hij zondag werd opgepakt na een dodelijk ongeluk op de A4 bij Hoofddorp. De voetballer van Heracles Almelo, afkomstig uit Schijndel, heeft zelf medische behandeling nodig.

Lees meer

Preproloog Dakar Rally gaat weer niet door: 'Klap in het gezicht'

Door de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid kan komende zaterdag de preproloog van de Dakar Rally niet doorgaan. Het publieksevenement in Eersel, dat vorig jaar om dezelfde reden ook niet doorging, zou dit jaar gehouden worden met een record aantal deelnemers. "Het is een klap in het gezicht", zo laat de organisatie weten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan