Openen in browser

        

Gewonde bij schietpartij in Eindhoven, politiehelikopter vliegt boven de wijk

Bij een schietpartij in de Cahorslaan in Eindhoven is vrijdagmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in Zevenbergen

Aan de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen is vrijdagmiddag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat het om een Engelse brisantgranaat van ongeveer zestig centimeter lang. De ontdekking werd gedaan tijdens graafwerkzaamheden.

Lees meer

Coronanieuws: 945 nieuwe coronabesmettingen in Brabant; lichte stijging

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Snollebollekes bereikt finale van De Slimste Mens

Rob Kemps (35) alias Snollebollekes heeft de finale van De Slimste Mens bereikt. In de aflevering van donderdag moest hij het in de laatste ronde opnemen tegen Tijl Beckand.

Lees meer

Johan Verschuuren (85) overleden, voor eeuwig de weerman van Brabant

Johan Verschuuren, de man die dertig jaar lang het weer voorspelde in Brabant, is donderdag overleden op 85-jarige leeftijd. Dat laat zijn vrouw Gerrie weten aan Omroep Brabant.

Lees meer

Opnieuw sneeuw in aantocht: 'Het doet winters aan'

Ook komend weekend moeten we in Brabant rekening houden met winterse neerslag. Maar een wit dekentje, zoals vorige week zaterdag, krijgen we dit keer niet volgens weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

Lees meer

'Explosief bij bedrijf, beschieting van huis en gevonden handgranaat hebben met elkaar te maken'

De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen het explosief dat donderdagnacht werd gevonden bij een bedrijf aan de Kleine Krogt in Breda en de beschieting van een huis aan de Bruno Renardstraat in Breda eind oktober. Ook de handgranaat die eind oktober werd gevonden op de Baliëndijk zou hiermee te maken hebben. Volgens ingewijden heeft het te maken met een groot onderwereldconflict in de Randstad.

Lees meer

Getraumatiseerde vluchteling Ayoub Y. steekt 18-jarige Rik van de Rakt dood: geen celstraf maar tbs

Ayoub Y. uit Sudan stak op 19 april in Oss de 18-jarige Rik van de Rakt uit Heesch dood, maar dat deed hij omdat hij op dat moment zwaar psychotisch was. De vluchteling met een tijdelijke verblijfsvergunning was zo in de war dat hij niet wist wat hij deed. Daarom past alleen zeer intensieve behandeling in een tbs-kliniek, zei de rechter vrijdagmorgen.

Lees meer

Trucker Sabine wordt bekogeld vanaf wildbrug over de A2: 'Dit had verschrikkelijk kunnen aflopen'

Sabine Verstappen uit Schijndel is een trotse en ervaren trucker, maar woensdag moest ze tijdens een rit toch echt even een halfuurtje op een parkeerplaats tot rust komen. Een man bekogelde haar vrachtwagen op de A2. Sabina wist niet wat haar overkwam, maar kon voorkomen dat het helemaal misging.

Lees meer

Achtbaan opbouwen, 3000 euro neertellen voor de keuring en hij kan weer in de schuur

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat de kermis in Bergen op Zoom ieder moment kan beginnen. Op een terrein aan de Calandweg heeft kermisexploitant Johnny van Dam zijn familie-achtbaan opgesteld. Maar zwieren en zwaaien is er niet bij. De attractie is er neergezet voor de verplichte jaarlijkse keuring.

Lees meer

Wildplassende vrouw (42) schopt, slaat en bespuugt agenten

Een 42-jarige Poolse vrouw is donderdag in Bergen op Zoom aangehouden omdat ze agenten had bespuugd, geslagen en getrapt. Dat deed ze nadat ze werd betrapt op wildplassen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant