Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dierenactivisten ontkennen dreigbrief aan boeren: 'Dit is een slechte grap'

Dierenrechtenorganisaties Meat the Victims en Extinction Rebellion zeggen niets te maken te hebben met de dreigbrief aan de agrarische sector. "Wij tolereren geen gewelddadig gedrag of gewelddadige uitingen en staan absoluut niet achter een brief als deze", schrijft Meat the Victims op Facebook. En een woordvoerder van Extinction Rebellion ontkent ook iedere betrokkenheid: "Hier hebben wij niks mee te maken."

Lees meer

Recherche let extra op shishalounges: 'We willen weten wat daar achter de voordeur schuilgaat'

De Eindhovense recherche maakt zich zorgen over het toenemend aantal incidenten bij shishalounges in de stad. Donderdagavond werd er een lounge in het centrum beschoten. "Het is een hele zorgelijke ontwikkeling, bij de gemiddelde friettent op de hoek gebeurt dit niet", aldus teamchef van de recherche Danny Frijters tegen Omroep Brabant.

Lees meer

Vandalen steken kunstgrasveld s.v. Unitas '59 in brand, daad te zien op camerabeelden

Het nieuwe jaar is voor s.v. Unitas '59 uit Eindhoven slecht begonnen: vandalen hebben het enige kunstgrasveld van de voetbalclub zwaar toegetakeld. Camerabeelden wijzen uit dat twee vandalen het veld in brand steken, vertelt voorzitter Herman Matheij. "Dit is een bizarre, doelgerichte actie."

Lees meer

Tosti van sterrenchef Jermain De Rozario maakt kerst van 90-jarige dame onvergetelijk

Sterrenkok Jermain de Rozario uit Helmond heeft een 90-jarige dame een onvergetelijke kerst bezorgd. Niet met een uitgebreid luxe diner, maar met een tosti. Dit blijkt uit een mail van de dochter van de 90-jarige vrouw, die de sterrenchef deelde op social media.

Lees meer

Twee auto's botsen frontaal op N324 bij Schaijk, niesbui mogelijke oorzaak

Twee auto's zijn vrijdagmiddag op de N324 bij Schaijk frontaal op elkaar gebotst. Een van de auto's belandde volgens omstanders na een niesbui van de automobilist op de verkeerde weghelft waarna de frontale botsing volgde. De twee automobilisten zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Boeren laten zich niet intimideren door dreigbrief: 'We gaan door'

Verschillende boerenactieclubs roepen alle boeren op om waakzaam te zijn nu ze een dreigbrief hebben ontvangen. Boeren zouden bijvoorbeeld camera's moeten installeren en toezicht instellen. De boerenclubs geven aan actie te blijven voeren wanneer dat nodig is.

Lees meer

Flynn (24) sinds nieuwjaarsnacht vermist, vrienden gaan flyeren in Helmond: 'Alles om hem te vinden'

De 24-jarige Flynn Posthumus uit Heerlen wordt sinds de nieuwjaarsnacht vermist. Flynn vertrok die nacht rond vier uur vanuit Appie's Bar in het centrum van Helmond, waar hij de jaarwisseling had gevierd. “Laat alsjeblieft wat weten. Iedereen maakt zich zo ontzettend veel zorgen en we hebben er geen idee van waar je bent”, schrijft Kevin Cooks uit Helmond in een bericht op Facebook.

Lees meer

Uitslaande brand in huis Oosterhout, gezin op tijd buiten

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een huis aan de Wijde Omloop in Oosterhout. De bewoners wisten op tijd naar buiten te komen. Iets na een uur werd het sein brand meester gegeven.

Lees meer

Vader en twee zonen ontsnappen aan vlammenzee in huis Oisterwijk

Een vader en zijn twee zonen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aan een brand ontsnapt in hun huis aan de Moergestelseweg in Oisterwijk. Het gezin werd rond vier uur wakker door het vuur en wist op tijd in de achtertuin te komen. Wel ademden ze alle drie rook in.

Lees meer

Dreigbrief aan boeren: 'Als acties doorgaan, wordt iedere boerderij doelwit'

Verschillende boerenactieclubs, zoals Agractie en Belangen Agrarysk Fryslan, hebben ernstige bedreigingen en een ultimatum gekregen. Ook LTO Nederland kreeg zo'n dreigbrief. Daarin wordt iedere boerderij in het land omschreven als doelwit van sabotage en brandstichting als de boeren doorgaan met hun protestacties. De brief is ondertekend met de afkortingen van vier dierenrechtenorganisaties, waaronder Meat the Victims en het Dierenbevrijdingsfront.

Lees meer

Opnieuw twee straatroven in Helmond, slachtoffer tegen zijn hoofd getrapt

In Helmond zijn donderdag in korte tijd twee mensen slachtoffer geworden van een straatroof. De berovingen vonden plaats op het Nieuwveld en de Korhoenderhof, tussen halfnegen en tien uur 's avonds.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant