Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Kijk terug: John de Bever zingt helden van de zorg toe op Dag van de Verpleging

De bewoners van Zorggroep Archipel aan het Gagelboschplein in Eindhoven kregen dinsdag op de Dag van de Verpleging een concert aangeboden van John de Bever en Jimi Bellmartin, bekend van The Voice Senior. Omroep Brabant zond een deel van het concert live uit.

Lees meer

Aantal nertsen dat sterft aan corona lijkt mee te vallen: 'Maar het blijft best spannend'

Het lijkt erop dat het aantal met coronavirus besmette nertsen meevalt. Het gaat voor zover bekend alleen om de dieren op de eerder gemelde bedrijven in Milheeze, Beek en Donk, Deurne en De Mortel. Daarna hebben zich er op de bedrijven waar ze gehuisvest waren, geen andere ziektegevallen voorgedaan.

Lees meer

Aanhanger vol boomstammen gekanteld in Gemert

De aanhanger van een vrachtwagen vol met boomstammen is woensdag gekanteld op de Zuid-Om in Gemert.

Lees meer

Boer Jeroen denkt na een jaar nog bijna iedere dag aan de bezetting van zijn varkensstal in Boxtel

Dierenactivisten bezetten precies een jaar geleden de varkensstal van boer Jeroen van Sleuwen in Boxtel. Hij en zijn medewerkers denken nog bijna dagelijks aan de stalbezetting. De hele sector is volgens hem bang dat het zo weer ergens gebeurt. "Wat ze bij ons gedaan hebben kan absoluut niet. Je kunt niet zomaar mensen overvallen en inbreken hier. Zo werkt het niet in Nederland."

Lees meer

Stalbezetting is een bedrijfsrisico voor varkensboeren, zegt dierenactivist 1 jaar na Boxtel

Het is precies een jaar geleden dat dierenactivisten uit heel Europa de varkensstal in Boxtel bezet hielden. Doordat boeren uit de omgeving naar het bedrijf kwamen ontstond snel een grimmige sfeer. De rechter veroordeelde de activisten tot een boete en voorwaardelijke celstraf, maar volgens dierenactivist Robin was dat niet terecht. Wij spraken uitgebreid met hem over de bezetting, de toekomst en Meat the Victims.

Lees meer

60.000 euro gevonden in verborgen ruimte van auto op de A16

In een verborgen ruimte van een auto heeft de Koninklijke Marechaussee dinsdagavond 60.000 euro gevonden. Twee Franse mannen zijn aangehouden voor witwassen. De mannen liepen tegen de lamp bij een controle op de snelweg A16 bij grensovergang Hazeldonk.

Lees meer

Land van Ooit krijgt eindelijk nieuwe bewoners, gemeenteraad hakt knoop door

De gemeenteraad van Heusden werd het dinsdag na twaalf jaar eindelijk eens over een plan om van het voormalige attractiepark Land van Ooit een medisch park en woonwijk te maken. In 2008 kocht de gemeente het stuk grond, maar een nieuwe bestemming liet lang op zich wachten.

Lees meer

Automobilist 'laat zich even gaan' en rijdt 88 kilometer te hard op de A2

Een automobilist (38) uit Eindhoven kon dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij met 188 kilometer per uur over de A2 bij Boxtel scheurde. Je mag hier overdag 100 kilometer per uur rijden. De man liet zich in de woorden van de politie 'even gaan'.

Lees meer

Zorgcentrum had nog geen enkel coronageval en nu mag er weer bezoek komen: 'Best spannend'

Bij Savant Hof van Bethanië in Mierlo hebben ze geluk: daar is tot op heden nog geen enkel coronageval geweest. Daarom is het toch best spannend dat er vanaf woensdag weer bezoek mag komen voor de 75 bewoners. Het zorgcentrum is namelijk een van de 25 verpleeghuizen die meedoen aan de proef rondom bezoek.

Lees meer

Partij voor de Dieren bindt strijd aan met puppyhandelaar in Diessen: ‘Dit zou illegaal moeten zijn’

De Partij voor de Dieren in Brabant trekt aan de bel over een puppyhandelaar in Diessen. De handelaar zou zich niet aan de regels houden bij de verkoop van honden die uit Hongarije komen. Ook zou er gefraudeerd worden met de dierenpaspoorten, waardoor de hondjes veel jonger zijn dan er in hun paspoort staat. “Het gebit is 100 procent zeker niet van een pup van achttien weken. Deze hond had niet verkocht mogen worden.” De handelaar ontkent alle aantijgingen.

Lees meer

Winkeliers missen 80 procent van hun omzet door grensblokkade in Putte

Ben loyaal, koop lokaal. Dat advies is er ook voor de inwoners van het grensdorp Putte. Maar lokaal shoppen is onmogelijk nu het dorp in tweeën is gedeeld door de grensblokkade vanwege de coronamaatregelen. Zelfs wanneer de dichtstbijzijnde winkel net om de hoek is, mogen Puttenaren de grens niet over. Winkeliers in het Nederlandse deel dreigen door gebrek aan Vlaamse klandizie om te vallen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant