Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Honderden bedreigingen en beledigingen voor FC Den Bosch na racisme-debacle

Honderden bedreigingen en beledigingen zijn er de laatste dagen telefonisch en via social media en mail binnengekomen bij FC Den Bosch na de onverkwikkelijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. De medewerkers van de club ogen aangeslagen en ook de spelers en technische staf zitten erg met de kwestie in hun maag.

Lees meer

Boze internetter past Wikipedia-pagina van 'rascistisch' FC Den Bosch aan

Een boze internetgebruiker heeft na alle ophef over FC Den Bosch de Wikipedia-pagina van de club aangepast. Volgens de schrijver is de voetbalclub 'rascistisch'. De club ligt onder een vergrootglas sinds zondag tijdens de wedstrijd tegen Excelsior racistische geschreeuw vanaf de tribune klonk.

Lees meer

Máxima strijdt mee voor meer muziek in de klas

Meer muziek in de klas. Dat onderwerp stond woensdagmorgen centraal op de pabo De Kempel in Helmond. Want muziek zorgt voor meer creativiteit en expressie bij kinderen. Ruim dertig partijen ondertekenden onder het toeziend oog van koningin Máxima het 'muziekakkoord'.

Lees meer

Hyenapup geboren in de Beekse Bergen, de vlekken komen later

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen! Zaterdag is daar een gevlekte hyena geboren. Alles gaat goed met moeder Kaïdi en haar pup. “We zijn heel erg blij”, vertelt verzorger Kris Jansen.

Lees meer

Pool wordt verdacht van fraude met WW-uitkeringen

De recherche van de Inspectie SZW (de voormalige arbeidsinspectie) heeft dinsdag in Dongen iemand aangehouden die mogelijk betrokken is bij fraude met WW-uitkeringen.

Lees meer

Vrouw aangehouden na ongeluk waarbij fietser om het leven kwam in Oosterhout

Een 25-jarige automobiliste die dinsdagavond betrokken was bij het ongeluk op de Herendam in Oosterhout is aangehouden. Bij de aanrijding overleed een 60-jarige fietser uit die plaats. De vrouw wordt verhoord.

Lees meer

Prijzenregen in Tilburg, 100.000 euro verdeeld onder 23 winnaars van de Postcode Loterij

Ruim twintig inwoners van Tilburg zijn zaterdag in de prijzen gevallen. Op de postcode 5014 JE is de Buurt-Ton van de Postcode Loterij gevallen. Dit prijzengeld werd onder 23 winnaars verdeeld.

Lees meer

Operatie Alfa tot nu toe: alles uit de kast in onderzoek naar 'Godfather' Martien R.

Een week is Operatie Alfa, het onderzoek naar topcrimineel Martien R. en zijn familie, inmiddels aan de gang. Na drie dagen uitgebreid onderzoek op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss, volgden de afgelopen dagen meerdere zoekacties in Oss en omgeving. Honderden agenten en onder meer specialisten van defensie zochten in huizen, schuren en zelfs in weilanden naar geld, drugs en wapens.

Lees meer

Tijs (35) wordt onterecht aangezien voor jongen die 'Hitlergroet' bracht bij FC Den Bosch

Een jongen die in het stadion van FC Den Bosch de Hitlergroet leek te brengen, houdt de gemoederen al dagen bezig. Wie is hij, wat is zijn naam en zit hij op Facebook? Van de klopjacht die op social media is ontstaan is Tijs uit Boxmeer ongewild slachtoffer geworden. "Dit is de keerzijde van social media. Iemand roept iets en de hetze wordt ingezet."

Lees meer

Man ligt drie uur onder container van een vrachtwagen in Heukelom

Een man is woensdagochtend gewond geraakt nadat hij onder de container van een vrachtwagen terechtkwam. Dit gebeurde bij het bedrijf P. van de Sande aan de Steenstraat in Heukelom. De medewerker heeft drie uur onder de container gelegen, maar is niet in levensgevaar.

Lees meer

Online klopjacht op jongen die 'Hitlergroet' bracht bij FC Den Bosch

In al het mediageweld rond de racistische teksten afgelopen zondag bij de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - Excelsior valt één persoon, althans op social media, het meeste op: de jongen die op beeld een Hitlergroet lijkt te brengen aan speler Ahmad Mendes Moreira. De identiteit van de jongen is onbekend, maar de online klopjacht op hem neemt steeds extremere vormen aan. Daarbij worden ook onschuldige slachtoffers gemaakt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant