Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: aantal coronabesmettingen stijgt met 3294, bijna 300 meer dan gisteren

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Restaurant de Rustende Jager bestaat honderd jaar: 'Het is een kip met gouden eieren'

Hij is zenuwachtig, zegt eigenaar Jo Pijnenburg van restaurant de Rustende Jager in Biezenmortel. Het bekende etablissement aan de rand van de Drunense Duinen bestaat honderd jaar. Dinsdagavond is er een klein feestje, maximaal dertig mensen vanwege corona. De reden voor het feestje? De Rustende Jager krijgt het predicaat 'Koninklijk'.

Lees meer

Vreemdelingen uit Eritrea klimmen uit vrachtwagen en slaan op de vlucht

Bij een bedrijf op industrieterrein Moerdijk zijn dinsdagmorgen tien vreemdelingen gevonden. Volgens wijkagent Stefan Visser komen ze vermoedelijk uit Eritrea.

Lees meer

Tilburgse diepvriestaartenbakker Maître Paul failliet

Maître Paul in Tilburg, bekend van vriesvers gebak, is failliet. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Het faillissement is dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Breda. Bij Maître Paul werken 200 mensen.

Lees meer

Komt dat zien! Het gevonden rariteitenkabinet van opruimer Jos

Al jarenlang ruimt Jos Korthout zwerfafval op. Bijna dagelijks is hij met zijn grijper actief langs de rivieroevers én in de uiterwaarden van de gemeente Altena. Op die dagelijkse tochten vindt hij van alles. Ook zwerfafval dat hij niet in de vuilniszak gooit, maar een plaatsje geeft in zijn rariteitenkabinet. "Kijk hier heb ik een brommerplaatje."

Lees meer

Hangbuikzwijntjes doodgereden op A2 bij Leende

Twee hangbuikzwijntjes zijn dinsdagavond doodgereden op de A2 bij Leende. De beestjes staken de snelweg over en werden toen geraakt.

Lees meer

Auto botst tegen muur van huis in Breda, bestuurder overleden

Een auto is woensdagmorgen tegen de zijgevel van een huis op de Ahornstraat in Breda gebotst. De bestuurder is overleden. Vermoedelijk raakte de automobilist eerst onwel.

Lees meer

Tilburgse ketelbouwer liep eerder tegen de lamp met zijn ‘guillotineschaar’

De Tilburgse metaalondernemer die dinsdag werd opgepakt, is een oude bekende van de politie. De 47-jarige man werd begin dit jaar nog veroordeeld voor het maken van drugsketels en andere roestvrijstalen producten. Zijn spullen werden teruggevonden in een drugslab in Maarheeze en een illegale opslagplaats in Eindhoven.

Lees meer

Dieven slaan toe bij brandweerkazerne in Vessem, brandweerwagen niet inzetbaar

De brandweerkazerne in Vessem is in de nacht van dinsdag op woensdag doelwit geweest van dieven. De daders namen diverse gereedschappen mee die de brandweer gebruikt bij bijvoorbeeld zware ongevallen.

Lees meer

Bewoner lichtgewond bij gewapende overval op huis in Waalre, politie op zoek naar gemaskerde daders

Op een huis aan de Piet Heinstraat in Waalre is dinsdagavond laat een gewapende overval gepleegd. Volgens de politie waren bij de overval twee mannen betrokken. Een man, de bewoner, raakte lichtgewond.

Lees meer

Hoe ziet carnaval in coronatijd eruit? 'Geen uitbundige viering maar een beleving'

Hoe gaan we volgend jaar carnaval vieren? Daar breken alle lokale, organiserende stichtingen het hoofd over. Grote publieksevenementen zoals pronkzittingen en optochten gaan het niet worden. Maar wat dan wel? Hierover praatte de Brabantse Carnavals Federatie dinsdagavond in een online meeting met plaatselijke stichtingen en leden van de drie veiligheidsregio’s in onze provincie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant