Openen in browser

        

Het is te druk in natuurgebieden rondom Breda, code rood afgegeven

Het is te druk in de natuurgebieden rondom Breda. Daarom is code rood afgegeven. Dat meldt Visit Brabant, die het aantal bezoekers in de Brabantse natuur bijhoudt. Het advies luidt om niet meer naar het Mastbos, Liesbos en en Boswachterij Dorst te komen.

Lees meer

111 verlichte kerststallen sieren de straten in Bavel: 'Ik word er gelukkig van'

Voor het eerst is er in Bavel een heuse kerststallenroute. Maar liefst 111 adressen doen mee en hebben een verlichte stal in hun tuin of voor het raam gezet. Het blijkt een succes: wandelaars vanuit het hele dorp gaan eropuit. "Het is vooral leuk dat je toch even iets te doen hebt in deze lockdown. Vanavond lopen we een klein stukje, maar met kerst misschien de hele route in één keer", vertelt een wandelend gezin.

Lees meer

Coronanieuws: 1822 nieuwe besmettingen in Brabant, 15 minder dan vrijdag

Ook deze zaterdag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Politie grijpt in bij kerstborrel in Geldrop, boete voor alle aanwezigen

De politie heeft vrijdagavond ingegrepen bij de kerstborrel van een bedrijf in Geldrop. Daar waren te veel mensen aanwezig.

Lees meer

Ondernemer dacht dat kerstborrel in garage mocht: 'We mogen normaal met dertig man binnen zijn'

De eigenaar van het garagebedrijf waar vrijdagavond een kerstborrel werd beëindigd, dacht dat dit gewoon mocht. Robert van Hoof wilde een klein feestje houden voor zo'n twintig man personeel. "We hielden afstand en mogen normaal met dertig werknemers op de werkvloer zijn."

Lees meer

Oetlul vindt gretig aftrek: 'Sommige mensen hadden er een uur rijden voor over'

2020 gaat de geschiedenisboeken in als een bewogen en pittig jaar. Je zou bijna vergeten dat er ook heel veel mooi, leuk en vrolijk nieuws was. Zoals d’n Oetlul van bakker Thea Erkeland uit Empel. Is het penisvormige gebakje nog altijd zo'n succes?

Lees meer

Schoten gelost in woonwijk in Den Bosch

Er zijn vrijdagavond schoten gelost aan de Philippus de Montestraat in Den Bosch. Niemand raakte gewond, meldt een woordvoerder. Wel raakte de gevel van een huis licht beschadigd.

Lees meer

Linde (5) zit al maanden in thuisquarantaine met haar zus: 'Ze heeft een ziek hartje'

De zusjes Emma (10) en Linde (5) uit Mill zitten sinds maart in thuisquarantaine. In de zomer, toen corona op het laagtepunt was, mochten ze even naar buiten. Maar sinds september zijn ze niet meer op straat geweest. Emma heeft namelijk een hartziekte en volgens artsen kan ze een flinke terugval krijgen als ze corona oploopt. In een vlog vertellen ze over wat ze de hele dag doen, over ruzies thuis en wat ze het meeste missen.

Lees meer

500 kilo zelfgemaakt vuurwerk gevonden in Vught, ook grote partij aangetroffen in Nieuwendijk

Er zijn vrijdagavond grote partijen illegaal vuurwerk gevonden in Vught en Nieuwendijk. In Vught ging het om ongeveer 500 kilo zelfgemaakt zwaar vuurwerk. In Nieuwendijk lag 202 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen in een huis.

Lees meer

Zwaargewonden bij ongeluk in Oudemolen, bestuurder heeft geen rijbewijs

Bij een ongeluk op de Stadsedijk in Oudemolen zijn vrijdagnacht twee mensen ernstig gewond geraakt. Een auto, waarin vier mensen zaten, schoof daar rond twaalf uur van de weg en raakte een boom.

Lees meer

Dronken automobilist zonder rijbewijs maakt het bont op N279 en A50

Een automobilist stapelde vrijdagavond fout op fout op de N279 bij Veghel. Een agent zag hoe de man daar een rood verkeerslicht negeerde en vervolgens met een snelheid van ruim 160 kilometer per uur over de A50 reed.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant